LEAD
Roland Garros

Alexandra Dulgheru poate nu mai are multe resurse fizice, dar spune că are inimă: „Dețin recordul la meciuri grele, recunosc!”

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
29 mai 2018
Adrian Țoca
0 comentarii

După meci, Alexandra părea parcă mai bucuroasă că a trecut de calificări decât de victoria cu McHale. A subliniat de câteva ori cât de important a fost pentru ea să treacă pe tablou, parte pentru că nu o mai făcuse anterior, parte pentru că dificultatea acestei provocări este mult subestimată.

„Sunt fericită că am trecut de calificări, că până acum nu reușisem să trec de calificări la un Slam; e o mare bucurie să am cât mai multe meciuri la un GS. Calificările sunt foarte grele, pentru că toate fetele sunt motivate, au foame să ajungă pe tablou, toate joacă bine”.

„Calificându-mă, am trecut de un plan psihologic”, a continuat Alexandra. „Sincer, mi se pare mai ușor pe tablou decât în calificări. Din proprie experiență, să joci calificări la un Slam e foarte greu. Atâta timp cât am o șansă să mai joc un meci e un succes. Chiar mă bucur să pot să joc, să am multe meciuri. Dacă reușesc să și câștig, cu atât mai bine.”

Mai în glumă, mai în serios, Alexandra pune reacția ei de bucurie de după meci pe seama satisfacției de a ieși de pe teren.

„În primul rând, m-am bucurat așa că eram foarte obosită. Am avut trei meciuri grele în calificări și o zi de pauză din care n-am înțeles mare lucru. Ieri s-a terminat târziu, azi am început iar… chiar eram obosită. Tot ce-am încercat a fost să trag de mine, să nu mă las, să nu las starea de oboseală să mă domine. La final asta a fost reacția: să mă întind pe jos.”

Despre situația cu arbitrul Nouni de aseară, Alex a explicat că n-a fost nimic în neregulă, și că problema a fost cu sistemul de scoring, dar că Nouni știa care e scorul real și le-a spus jucătoarelor să nu își facă griji. „După 3 ore și eu m-aș plictisi, dacă aș fi arbitru. N-aș vrea să fiu arbitru, mai ales la meciurile mele”, râde Alex.

După patru meciuri așa de grele, ce mai poate aduce la masă în turul 2, pentru meciul cu Anett Kontaveit? Mai are resurse?

„Resurse aici am”, spune ea, și arată spre inimă. Acum să sperăm că (n.a. o să pot) și fizic. De asta încerc să pun accent pe recuperare, tot ce pot să fac să fiu fizic la un nivel bun. Nu pot să spun că sunt fresh acum. Nu cred că este zi în care să nu ne doară câte ceva. De asta trebuie să am grijă de genunchi; ei se mai umflă când am meciuri lungi, grele, dar partea bună e că după tratament și antiinflamatoare, a doua zi pot să o iau de la capăt”.

„Sunt țări care au condiții să aibă atâtea fete pe tablou și nu au. Fetele din România chiar au valoare și mă bucur că s-a văzut aici”, a conchis ea.

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design