LEAD
CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Ambros Martin despre meciul cu Danemarca: „Dacă nu găsim soluții cu capul, vom juca cu sufletul”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro

Abia ce-au trecut emoțiile din întâlnirea României cu Cehia, că Arena din Helsingborg fierbe din nou. Încurajată puternic de suporterii care au ocupat locurile goale de la meciul României, Danemarca luptă cot la cot cu Rusia pentru a păstra șanse de calificare în semifinale (și sfârșește prin a face egal, 26-26). Orice s-ar întâmpla, însă, jucătoarele României, care au plecat la hotel pentru puținele ore de refacere, știu că întâlnirea de miercuri cu nordicele va fi decisivă. Din nou.

E a treia oară în ultimul an când cele două echipe se duelează pentru o calificare importantă: anul trecut, pentru semifinala Campionatului Mondial din Danemarca, iar în primăvară pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În ambele dăți, româncele au ieșit învingătoare.

Dar acum, lucrurile sunt schimbate de ambele părți: România are un antrenor nou și o echipă în reconstrucție, în timp ce jocul danezelor e în creștere și foamea de performanță e mare, după absența de la Rio.

Cu câteva ore mai devreme, după ce-au ieșit de pe teren victorioase din încleștarea cu Cehia, principala grijă a fetelor și a antrenorului lor era mai degrabă spre odihnă și recuperare, pentru care nu au mult timp la dispoziție. Au vorbit, însă, și despre așteptările pe care le au la reîntâlnirea cu Danemarca.

„Era clar de la început că, indiferent de rezultatele de azi, meciul cu Danemarca va fi greu, și acum mă aștept să fie și mai greu”, a spus Ambros Martin. „Dar știm de ce suntem aici și vom lupta chiar dacă energia noastră nu va fi la nivel maxim. Vom căuta soluții, iar dacă nu reușim cu capul, vom trage de noi cu sufletul.”

Martin se gândește și la atmosfera pe care o vor face fanii danezi în Arena din Helsingborg: „Danemarca va juca aproape ca acasă, vor fi mulți, dar și noi simțim susținerea fanilor români. Va fi o zi specială.”

Și fetele se așteaptă la un meci mult mai greu decât cel cu Cehia. „Mâine o să fie o luptă de 200 ori mai grea și ne dorim foarte mult să dăm tot ce avem bun, să luptăm până în ultima secundă”, a spus Crina Pintea, completată de Mădălina Zamfirescu:

„Nu avem timp să ne gândim la oboseală, mai sunt câteva ore până la meciul cu Danemarca, care va fi de care pe care. Va trebui să dăm nu 100%, ci 200%, va fi decisiv. Nu trebuie să trăim cu impresia că le putem învinge ușor, pentru că am mai făcut-o în trecut. Meciurile nu seamănă, și ele vor da totul. Danemarca mi se pare mai puternică decât anul trecut. Sper să mă înșel și să câștigăm.”

De partea cealaltă, principala grijă a danezilor rămâne Cristina Neagu, cum ne-a spus antrenorul Danemarcei într-un interviu pe care îl puteți citi mâine pe site. În plus, danezii își amintesc probabil și că la turneul preolimpic, centrul României Eliza Buceschi a jucat un rol important în victoria României, înscriind 11 goluri. A fost meciul care a trezit interesul celor de la Midtjylland, care au transferat-o pe Eliza în această vară, dar unde românca n-a stat decât jumătate de sezon.

Cu Cehia, Eliza a stat pe bancă, trezind multe întrebări printre jurnaliști, români sau străini, iar Martin a explicat: ”Eliza avea nevoie de odihnă, nu a venit aici în cea mai bună formă, are şi ceva probleme medicale. Probabil va fi mai odihnită mâine, dar danezii o cunosc foarte bine”.

Comentează articolul
Preview

Înapoi la cele importante: campionatele tari ale Europei revin cu derbiuri și controverse. Iată ce urmează în Big 5

17 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Câteodată, pauzele competiţionale pentru meciurile internaţionale, fie ele şi baraje cu mize uriaşe, sunt un fel de teste ale răbdării. Naţionala nu mai e de mult standardul calititativ al fotbalului şi, oricât de entuziasmante ar fi turneele finale, majoritatea fanilor se uită cu jind la calendar şi aşteaptă reînceperea campionatelor. Mai ales după chinul unei […]

Citeşte articolul
Analiză

Agenda lui Contra: cinci concluzii după primele meciuri ale Naționalei cu noul selecționer

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
16 noiembrie 2017
Ciprian Rus

Două victorii, una cu Kazahstanul, cealaltă în amicalul cu Turcia, un egal în Danemarca și o înfrângere ca un duș rece cu Olanda, la București. După patru meciuri, la final de sezon, e vremea câtorva concluzii pe marginea mandatului lui Cosmin Contra la echipa națională. Altă atitudine România a arătat o altă atitudine în ultimele […]

Citeşte articolul
Rusia 2018

Danish delight: Christian Eriksen îi demontează pe irlandezi la Dublin, Danemarca câştigă ultimul loc european la Mondial

15 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Ne-am plâns foarte serios de lipsa golurilor în aceste meciuri de baraj pentru Cupa Mondială. Și pe bună dreptate: dacă n-ar fi fost turul dintre Croaţia şi Grecia, am fi avut două goluri în nouă meciuri. Dar cum am început secţiunea europeană, aşa am şi încheiat-o: cu o avalanşă de goluri. Păcat de efortul irlandezilor […]

Citeşte articolul
Echipa națională

„Lămâi” pentru Contra: după trei meciuri bune, România e surclasată de Olanda. Selecționerul are agenda plină cu lucruri de pus la punct 

România a fost pusă la pământ de Olanda pe „Arena Națională”. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 noiembrie 2017
Ciprian Rus

Victoria cu Kazahstanul ne-a readus zâmbetul pe buze, egalul smuls în Danemarca ne-a arătat că România lui Cosmin Contra e capabilă să tragă de ea, iar victoria cu Turcia ne-a dat speranțe că suntem pe drumul bun. Dar, ca de atâtea ori în ultimii ani, Olanda ne readuce cu picioarele pe pământ, după un 3-0 […]

Citeşte articolul
 • Bogdan Georgescu

  M-am întrebat și eu, ca mulți alții, ce-a fost cu Eliza de n-am văzut-o azi în teren. Îmi pare bine că am bănuit corect. Părerile vizavi de jocul de astăzi văd că sunt împărțite, unii consideră că a fost un meci test în care am experimentat diverse lucruri și am încercat să menajăm unele jucătoare, alții că am vrut să câștigăm cu orice preț și mai mult nu s-a putut.
  Aș dori, în primul rând, să felicit echipa Croației pentru replica extrem de dârză pe care a dat-o fetelor noastre!
  Iar acum impresiile mele despre echipa noastră, la rece, pentru că la cald nu s-a putut.
  Poarta: Denisa mi se pare mult mai în formă decât Paula și. totuși, azi Paula a apărat o repriză întreagă. Mai mult, pe parcursul unui meci portarii se mai schimbă, mai ales când au perioade destul de lungi de joc în care nu reușesc să respingă vreo minge. N-a fost cazul azi. Concluzie: meci test.
  Apărarea: Impresia mea a fost că Neagu a fost menajată pe faza de apărare, mai ales pe final (dar s-ar putea să mă înșel). Oricum, n-am mai fost la fel de agresivi ca de obicei.
  Atacul: Mi-a plăcut azi, chiar dacă la un moment dat așteptam totul de la Cristina. Mutarea Anetei pe inter a dinamizat atacul și, îndrăznesc să spun, ne-a câștigat meciul. Cu Eliza în teren, însă, am fi arătat cu totul altfel!
  Atitudinea: Am vrut să câștigăm acest meci, dar parcă nu lăsând totul pe teren. Ne-a lipsit „răutatea”.
  Iar, la final, apelez la matematică, cea care ne spune următoarele: exceptând cazul în care Rusia câștiga azi cu Danemarca și mâine cu Ungaria, rezultatul meciului de azi cu Cehia chiar nu conta. Dacă învingeam Danemarca eram calificați 99% în semifinale. (1% pentru victorie Cehia și cu Norvegia și niște calcule legate de golaveraj). Așa că, dai cioara din mână pe vrabia de pe gard sau pregătești meciul decisiv pentru calificare?
  Eu îl suspectez pe Ambros Martin că e un tip pragmatic, care își cunoaște foarte bine prioritățile, și cred că mâine vom vedea o altă față a naționalei noastre, mult schimbată în bine!
  Hai, România!

  • Liviu

   bine-ar fi sa fie asa. Nu se supara nimeni 🙂

© 2017 Lead
Design: Live Design