LEAD
CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Ambros Martin: „Îmi pare rău pentru echipă, fetele și-au dorit mult. Dar talentul nostru nu e suficient, trebuie să muncim mai mult. Trebuie să joci aproape perfect dacă vrei să fii în top”

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

După înfrângerea cu Danemarca, selecționerul Ambros Martin și-a găsit mai greu cuvintele decât după primele patru victorii de la Campionatul European, recunoscând că e dezamăgit, mai ales pentru jucătoarele sale, care și-au dorit să câștige și au luptat până la final.

„Nu e un sentiment frumos când pierzi, mai ales când vezi cât au luptat fetele. Au luptat împotriva Danemarcei, împotriva scorului, împotriva unei bune performanțe a portarului lor și a apărării lor. Când vezi că încerci, încerci și nu merge, nu te simți bine. Danemarca a meritat să câștige pentru că a fost mai bună, mai ales în repriza a doua.”

A amintit că echipa e, totuși, la început de drum. „Mai e nevoie de timp, lumea nu trebuie să uite că am avut doar două săptămâni la dispoziție să pregătim acest turneu.”

De mai multe ori, Martin a subliniat că nivelul fizic a făcut diferența și că România mai are mult de lucrat la acest aspect. „Nu e vorba de oboseală, poate echipa s-a simțit obosită, dar în genul ăsta de meciuri, miza semifinalei e mai mare decât oboseala. Dar e vorba de putere. Am văzut clar că în duelurile unu la unu nu am avut succes. Deci nivelul fizic a făcut diferența. Doar cu talentul pe care îl avem, nu e suficient. Trebuie să muncim mult mai mult la partea fizică, asta am înțeles din duelurile cu echipe ca Danemarca sau Norvegia. Ei sunt puternici pentru că au o pregătire fizică mult mai bună. Repet, pe măsură ce turneul merge înainte, partea fizică e mult mai importantă decât talentul. Și la asta trebuie să lucrăm de la nivel de cluburi în România, nu aici.”

„În mod normal, când pierzi te gândești la situațiile în care aveai șansa să înscrii și n-ai făcut-o din situații de unu la unu cu portarul, sau atunci când am avut superioritate numerică. Da, au fost astfel de momente și e clar că la nivelul ăsta, semifinale, finale, trebuie să fii aproape perfect. Dacă nu ești, îți vei aminti greșelile.”

Întrebat dacă per ansamblu e mulțumit de parcursul echipei, a spus că „da și nu. Da, pentru că fetele și-au dorit mult s-a văzut la hotel, în vestiar, pe teren. Au luptat până în ultimul moment. Nu, pentru că dacă vrei să fii în top trebuie să joci aproape perfect.”

Spaniolul a plecat de la conferința de presă amintind că turneul nu s-a terminat. „Mai avem un meci, trebuie să ne pregătim.”

Comentează articolul
Australian Open

AO, ziua 2: Djokovic face valuri în Consiliul Jucătorilor, marii capi de serie trec, icnetele revin în discuție

16 ianuarie 2018
Camelia Butuligă

Djokovic produce mai multe titluri ca președinte al Consiliului Jucătorilor decât ca jucător Revenirea lui Novak Djokovic în tenisul competitiv a mers ca pe roate, cu o victorie ușoară în minim de seturi contra lui Donald Young. Serviciul refăcut din cauza accidentării la cot pare chiar mai puternic decât în trecut. ”Am jucat un tenis perfect azi… […]

Citeşte articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţin lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că la jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design