LEAD
CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Ambros Martin: „Îmi pare rău pentru echipă, fetele și-au dorit mult. Dar talentul nostru nu e suficient, trebuie să muncim mai mult. Trebuie să joci aproape perfect dacă vrei să fii în top”

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

După înfrângerea cu Danemarca, selecționerul Ambros Martin și-a găsit mai greu cuvintele decât după primele patru victorii de la Campionatul European, recunoscând că e dezamăgit, mai ales pentru jucătoarele sale, care și-au dorit să câștige și au luptat până la final.

„Nu e un sentiment frumos când pierzi, mai ales când vezi cât au luptat fetele. Au luptat împotriva Danemarcei, împotriva scorului, împotriva unei bune performanțe a portarului lor și a apărării lor. Când vezi că încerci, încerci și nu merge, nu te simți bine. Danemarca a meritat să câștige pentru că a fost mai bună, mai ales în repriza a doua.”

A amintit că echipa e, totuși, la început de drum. „Mai e nevoie de timp, lumea nu trebuie să uite că am avut doar două săptămâni la dispoziție să pregătim acest turneu.”

De mai multe ori, Martin a subliniat că nivelul fizic a făcut diferența și că România mai are mult de lucrat la acest aspect. „Nu e vorba de oboseală, poate echipa s-a simțit obosită, dar în genul ăsta de meciuri, miza semifinalei e mai mare decât oboseala. Dar e vorba de putere. Am văzut clar că în duelurile unu la unu nu am avut succes. Deci nivelul fizic a făcut diferența. Doar cu talentul pe care îl avem, nu e suficient. Trebuie să muncim mult mai mult la partea fizică, asta am înțeles din duelurile cu echipe ca Danemarca sau Norvegia. Ei sunt puternici pentru că au o pregătire fizică mult mai bună. Repet, pe măsură ce turneul merge înainte, partea fizică e mult mai importantă decât talentul. Și la asta trebuie să lucrăm de la nivel de cluburi în România, nu aici.”

„În mod normal, când pierzi te gândești la situațiile în care aveai șansa să înscrii și n-ai făcut-o din situații de unu la unu cu portarul, sau atunci când am avut superioritate numerică. Da, au fost astfel de momente și e clar că la nivelul ăsta, semifinale, finale, trebuie să fii aproape perfect. Dacă nu ești, îți vei aminti greșelile.”

Întrebat dacă per ansamblu e mulțumit de parcursul echipei, a spus că „da și nu. Da, pentru că fetele și-au dorit mult s-a văzut la hotel, în vestiar, pe teren. Au luptat până în ultimul moment. Nu, pentru că dacă vrei să fii în top trebuie să joci aproape perfect.”

Spaniolul a plecat de la conferința de presă amintind că turneul nu s-a terminat. „Mai avem un meci, trebuie să ne pregătim.”

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design