LEAD
Roland Garros

Ana Bogdan: „Un set pierdut clar mă motivează și mai mult. Există o răutate așa în mine, o dorință nebună de a câștiga”

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
30 mai 2018
Adrian Țoca
0 comentarii

Nu te-ai aștepta, poate, de la Ana Bogdan să aibă latura asta, dar e îmbucurător să auzi o jucătoare de-a noastră vorbind deschis despre cum o situație de adversitate o motivează suplimentar. Ana își descria propriul ei roller-coaster (termen potrivit și folosit de ambele românce care au jucat pe terenul 4 azi) din meciul cu Vondrousova, când am întrebat-o dacă îi este greu sau ușor să se reseteze după un set pierdut la scor, precum al doilea.

„Nu e greu, nu. După un set pierdut clar, mă motivez și mai mult. Și sunt și mai determinată. Pot să spun că există o răutate așa în mine, o dorință nebună de a câștiga, de a juca și mai bine.”

Tot în termeni similari a povestit și momentul de cumpănă de la 4-4 în decisiv. La care admite zâmbind că putea să nu ajungă, că putea să închidă mai repede:

„În primul set am jucat foarte bine, am luat mingea devreme, am fost agresivă, îi luam din timp. Iar în setul doi cred că am înmuiat un pic jocul, iar ea a scos mult mai multe mingi, s-a mișcat mult mai bine. În setul al treilea, la 4-1 nu pot să spun că m-am relaxat, că eram încă focusată pe meci. Dar eram foarte încordată; simțeam că se apropie victoria și am început să mă gândesc la asta, în loc să mă gândesc la următoarele puncte. Dar în final am luptat și am câștigat.

Nu mai știu câte mingi de break am salvat la 4-4, dar știu că de fiecare dată când avea avantaj, mă motivam și mai tare, și mai tare. Și am ținut cu dinții de scor. A fost foarte important, pentru că urma la serviciu la 5-4”.

Unde mai pui că venea și ploaia. „Am văzut la un moment dat, la 5-4, când am schimbat terenul, am văzut niște nori destul de negri și mi-am zis că trebuie să închid acum. Am făcut tot ce-am putut pentru asta”, râde ea.

Ana are acum victorii la toate turneele de Grand Slam: făcuse turul 3 la AO și turul 2 la Wimbledon și US Open, dar la Paris încă nu câștigase pe tablou. Avea, în schimb, niște experiențe în calificări care au avut și ele relevanța lor, aveam să aflăm. Dar e bine că a spart gheața și la Roland Garros:

„Da, chiar. Nu m-am gândit la asta. Clar că sunt fericită, mai ales că am avut parte de un meci foarte puternic pentru primul tur. Știam că am o adversară dificilă și că este determinată, e îndrăzneață, e mai tânără decât mine și a avut rezultate excepționale anul trecut, deci m-așteptam să fie un meci dificil. Sunt foarte fericită că sunt în turul 2 și aștept cu nerăbdare chiar și meciul de dublu, de mâine. Este pentru prima dată când voi juca dublu la un Slam.”

Citește pe Treizecizero ce a spus Ana despre meciul din turul doi, unde o așteaptă Angelique Kerber 

 

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design