LEAD
CM de Handbal 2017

Antrenorul Angolei: „România are o jucătoare numită Cristina Neagu, poate ați auzit de ea. Ea a făcut diferența azi”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro

Mulțumit de jocul echipei lui, dar supărat de înfrângerea creionată abia pe final, antrenorul Angolei, Morten Soubak, a avut prezența unei glume amare care a sunat a resemnare: „România are o jucătoare numită Cristina Neagu, poate ați auzit de ea… Ea a făcut diferența azi”, a concluzionat danezul.

Dacă te uiți la tot meciul, declarația pare ușor forțată. Însă dacă revezi finalul, acele cinci minute când Neagu s-a hotărât să închidă socotelile cu Angola, nu poți să-l contrazici. Ușurința cu care interul României a transformat o zi slabă într-una bună – partru goluri consecutive în ultimele cinci minute – este entuziasmantă pentru fanii care i-au scandat numele la final, dar e dezarmantă pentru un antrenor care a fost foarte aproape de o mare izbândă – prima a Angolei la acest turneu.

„Cred că a fost un meci frumos de privit, pentru noi a fost cel mai bun joc de până acum. Am reușit să stăm în meci până la final, nu am mai avut căderile din alte meciuri, de asta a și fost așa de strâns”, a mai spus  Soubak, fost campion mondial în 2013, cu Brazilia.

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special, Neagu a folosit un ton măsurat: „Mă bucur că am reușit să înscriu acele goluri, deși nu a fost chiar ziua mea și nici chiar a echipei. Dar o echipă mare câștigă și când joacă prost. Au fost meciuri multe în care am jucat prost și am terminat prost, pierzând, dar la acest turneu și când am jucat prost ne-am păstrat încrederea până la final și am reușit să câștigăm. Sunt fericită pentru că am câștigat, dar e clar că nu a fost ziua noastră și trebuie să jucăm mult mai bine de atât în meciurile eliminatorii.” 

La rândul lui, Ambros Martin a vorbit despre decizia de a o odihni pe Neagu câteva atacuri, o mutare care a dat rezultate „E adevărat că nu doar Cristina, dar și alte jucătoare sunt obosite, pentru că au jucat 60 minute aproape în fiecare meci, și avem și antrenamente, și înseamnă că picioarele nu sunt atât de rapide ca înainte, și asta ne afectează și psihic. Dar cu toții știți cine e Cristina, iar noi știm că putem avea încredere în ea în fiecare moment, nu contează că are o zi bună sau nu. E mereu acolo, luptă mereu pentru echipă, și e o chestiune de timp. Dar nu putem să așteptăm tot timpul de la ea. Cred că trebuie să împărțim această responsabilitate în echipă, pentru că, vă rog să mă credeți, și alte jucătoare pot prelua această responsabilitate. Și pentru ea, și pentru echipă, e mai bine când se întâmplă asta”, a insistat Martin, înainte să explice de ce nu a ales să-și odihnească jucătoarele înainte de Franța:

A fost intenția mea ca azi să joace toată echipa, și aici am greșit. N-am făcut-o din cauza jocului, dar îmi pare rău. Cred în toate jucătoarele care sunt aici, și în câteva care au rămas acasă. Dar asta e o echipă și, repet, a fost greșeala mea. O să am mai mare încredere în toate jucătoarele, pentru că avem nevoie de toate.”

Comentează articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc! * La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design