LEAD
CM de Handbal 2017

„Asta e atitudinea, trebuie să luptăm până la sfârșit. Dar trebuie să rămânem și cu picioarele pe pământ”

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

Pe cât de demoralizate păreau în prima repriză, când nu reușeau să oprească ploaia de goluri marcate de Ana Gros, pe cât de încrâncenate au revenit de la vestiare după pauză, pe atât de fericite au apărut hanbdalistele României în zona de interviuri la finalul meciului, bucuroase că au reușit să revină și să câștige un meci care părea să se îndrepte dramatic în cealaltă direcție.

Pe rând, au vorbit de cât de mândre sunt de cum au luptat, de faptul că au crezut în ele și în victorie, și că nu au căzut psihic niciun moment, așa cum spunea și selecționerul Martin Ambros.

„Mă bucur foarte mult și sunt mândră de noi că am reușit să ne revenim. Am crezut în noi până la sfârșit, am fost foarte unite, avem spirit de echipă, am luptat pentru fiecare minge și cred că meritam această victorie”, a spus portărița Denisa Dedu, care a avut câteva intervenții importante în a doua repriză.

„E normal să ne aducem aportul în momentele importante, mă bucur că am reușit și cred că fiecare a contribuit din plin în momentele cheie. Ana Gros e o jucătoare foarte valoroasă, dar în a doua repriză fetele au reușit să-i facă față, și m-au ajutat și pe mine.”

Și Crina Pintea, stâlpul din apărarea României și marcatoare a șase goluri, a vorbit de importanța anihilării jucătoarei-cheie a Sloveniei. „Am început destul de greoi, dar pentru noi a fost important că n-am cedat deloc și că am luptat pentru fiecare minge și pentru fiecare acțiune, atât în atac, cât și în apărare. A fost important s-o anihilăm pe jucătoarea lor forte, Ana Gros, am reușit în a doua repriză, n-a mai înscris atât de mult ca în prima, și cred că asta ne-a ajutat foarte mult.”

Un alt element important al victoriei a fost faptul că în a doua repriză, toate jucătoarele au părut să-și ridice nivelul, să fie mai lucide și mai precise. Una dintre ele a fost centrul Eliza Buceschi, care a înscris cinci goluri în partea a doua. „Mă gândesc ca de-acum să vin la sală cu jumătate de oră mai devreme”, a glumit Eliza în intervenția de la TelekomSport. „Noroc că tragem linie doar după cele 60 de minute… Am început mai slab, și eu, și echipa, dar nu am cedat niciun minut, am crezut în noi, iar la finalul meciului a ieșit ceea ce ne-am propus. Apărarea a fost punctul mai slab, pentru că în prima repriză nu am reușit să o blocăm pe Ana Gros, care în prima repriză a marcat din orice poziție, la fel ca în meciul de ieri (victoria cu Franța n.a.). După ce am trecut la o apărare avansată, cu Alice (Elisei) om la om la Ana, le-am blocat mai ușor, apoi am mers în atac și lucrurile au devenit mai ușoare”, a adăugat Eliza, una dintre cele mai bune jucătoare ale României într-o zi în care nimeni nu a jucat slab, și toată lumea s-a ridicat în același timp. „Ne vom mai bucura 30 de minute de victoria asta, după care mergem la hotel să pregătim meciul cu Spania”, a mai spus Eliza, înainte să menționeze și ea putere de revenire a echipei.

„Chiar dacă am început mai greu în primele 15 minute, nu am cedat niciun minut. Ne-au condus cu patru-cinci goluri, dar mereu am simțit că suntem în joc și s-a văzut acest spirit al nostru de care vorbește toată lumea.”

So HAPPY and so PROUD! ✌🏻2 more points ! Hai Romania 🇷🇴!! #handballwm

A post shared by Eliza Buceschi (@eliza.buceschi) on

Bucuria trebuie însă temperată, crede tot ea. „Suntem abia la începutul competiției, trebuie să ne dozăm efortul, dar mă bucur că am făcut azi niște lucruri minunate. Ne mai bucurăm puțin, apoi vom merge la hotel și vom începe să pregătim următoarea partidă. La un campionat mondial, degeaba joci bine cinci meciuri la rând dacă pe al șaselea îl joci rău și pleci acasă. Așa că trebuie să stăm cu picioarele pe pământ și să dăm tot ce avem mai bun la toate meciurile.”

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Naționala de handbal a pierdut meciul, nu și suporterii

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Cu o oră înainte de meciul din optimi cu Cehia, un steag tricolor aștepta singuratic pe un scaun din imensa sală din Leipzig. Lângă el, în picioare, stătea Mihaela, o suporteră din Brașov aflată la primul ei turneu final alături de echipa națională. Prietenii și colegele i-au făcut cadou deplasarea, pentru că știu cât iubește […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu: „Sunt tristă, frustrată, dezamăgită. Ne-a fost frică să visăm la mai mult”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Una din jucătoarele cele mai afectate de înfrângerea României cu Cehia din optimile Campionatului Mondial din Germania a fost Cristina Neagu. Căpitanul României, care înscrisese 13 goluri, a izbucnit în lacrimi imediat după fluierul de final, a îmbrățișat câțiva suporteri, de la care a primit un buchet de flori, apoi a fost printre primele care […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design