LEAD
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu: „Meciul cu Slovenia a fost ca un hop. Mă bucur că fetele au văzut că echipa României poate juca la un nivel înalt”

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

„E atât de diferită de alte jucătoare”, spunea o jurnalistă din Spania după meciul cu Slovenia. Vorbea de Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, care tocmai înscrisese 11 goluri. „E imposibilă.”

A fost un nou meci în care Neagu a strălucit, fiind desemnată MVP-ul partidei. După ce-a sărbătorit cu colegele și cu suporterii, a trecut prin zona mixtă zâmbind mulțumită. Nu s-a oprit pentru interviuri, ci s-a dus direct în vestiar pentru recuperare.

Luni dimineață, în prima zi liberă a României de când a început turneul mondial, o dimineață ploioasă în Trier, am stat de vorbă cu căpitanul României despre cum simte echipa după primele două meciuri și cât de importantă poate fi victoria cu Slovenia pentru mai departe.

„Ieri cred că  fost primul meci în care am simțit atmosfera de la acest Campionat Mondial, pentru că în meciul cu Paraguay, un adversar slab cotat, am încercat să păstrăm concentrarea, și am păstrat-o până la final, dar nu s-a comparat cu meciul de ieri, care a avut o altfel de încărcătură. Personal chiar simt că am intrat în atmosfera acestui Campionat Mondial, după meciul de ieri.”

E mulțumită de victorie, dar cel mai important i se pare modul în care a fost obținută. Faptul că echipa a revenit după ce-a fost condusă, un lucru care în trecut îl reușea destul de greu. „Cel mai important pentru noi e faptul că n-am cedat și am crezut până la final. Oricum aveam timp destul să revenim, dar știi că de multe ori n-am reușit lucrul ăsta, când am fost conduse am picat, sau poate am revenit dar n-am reușit să scoatem un rezultat pozitiv. Așa că poate ăsta e cel mai important lucru din meciul de ieri.”

E o atitudine pe care Cristina o vede ca efect al muncii constante din ultimii ani, în primul rând asupra mentalității. „Nu s-a schimbat de acum. În ultimii doi ani echipa s-a schimbat destul de mult din punct de vedere al mentalității. Chiar sunt bucuroasă, pentru că avem multe fete noi, multe fete care sunt pentru prima oară la un campionat mondial și presiunea e foarte mare. De-asta spun că meciul de ieri a fost ca un hop. Chiar dacă Slovenia n-a fost în ultimii 10 ani la un turneu final, s-a văzut că au fost surpriza plăcută din prima etapă, când au caștigat împotriva Franței, și cred că Slovenia e o echipă bună, care joacă handbal foarte bine.”

I-a dat victoria asta câștigată greu mai multă încredere în echipă? „Oricum aveam încredere în echipă, mă bucur că acum au văzut și ele că pot. Și că, deși toată lumea spune că echipa e foarte schimbată, că echipa e în reconstrucție, România poate totuși să joace la un nivel destul de înalt.”

Aneta Udriștioiu: „suntem foarte unite”

Și Aneta Udriștioiu, o altă jucătoare care a făcut un meci foarte bun duminică – a avut un procentaj de 100% – are încredere în echipă. „Am încredere în toate colegele mele. Cred că suntem foarte unite și suntem fericite că am reușit să câștigăm cele două meciuri, mai ales cel de ieri, pentru că a fost unul foarte greu. Mă bucur mult că nu am cedat atunci când ne-au condus și cu 5-1. Mă bucur că am avut spirit de luptă și că nu am renunțat.”

Ce crede Aneta că s-a schimbat în ultimul timp în echipă? „Unitatea grupului, suntem unite toate acum și luptăm una pentru cealaltă. Nu ne gândim că trebuie să joace X sau Y. Indiferent ce jucătoare intră în teren, suntem unite și știm că oricine intră, o să dea totul.”

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Naționala de handbal a pierdut meciul, nu și suporterii

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Cu o oră înainte de meciul din optimi cu Cehia, un steag tricolor aștepta singuratic pe un scaun din imensa sală din Leipzig. Lângă el, în picioare, stătea Mihaela, o suporteră din Brașov aflată la primul ei turneu final alături de echipa națională. Prietenii și colegele i-au făcut cadou deplasarea, pentru că știu cât iubește […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu: „Sunt tristă, frustrată, dezamăgită. Ne-a fost frică să visăm la mai mult”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Una din jucătoarele cele mai afectate de înfrângerea României cu Cehia din optimile Campionatului Mondial din Germania a fost Cristina Neagu. Căpitanul României, care înscrisese 13 goluri, a izbucnit în lacrimi imediat după fluierul de final, a îmbrățișat câțiva suporteri, de la care a primit un buchet de flori, apoi a fost printre primele care […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
 • Ade Foli

  Articolele vad ca curg ca painea calda

 • Laur0707

  Grupa Rusiei mai produce un rezultat bomba: Japonia bate Muntenegru. Acelasi Muntenegru care umilise Danemarca in prima runda si se tinuse foarte aproape de Rusia in etapa a 2a.

  • Ronnie

   Si urmeaza Rusia – Japonia 🙂

   • Laur0707

    Crezi ca le pot incurca si pe rusoaice?

    • Ana Sima

     Nu

  • Ana Sima

   Muntenegru a spulberat Danemarca care a spulberat Japonia care azi a bătut Muntenegru

  • Ana Sima

   Cum Rusia probabil se va califica, iar Tunisia va fi eliminată, e foarte greu de decis cine va rămâne pe dinafară dintre Brazilia, Danemarca, Muntenegru și Japonia

 • Vlad Rometi

  Ceva streamuri pentru meciul Romaniei?

  • wanda

   http://sportdeutschland. tv/wm-frauen-2017/wm-frauen-rumaenien-vs-spanien_2
   Extensia Hola sau alta care sa schimbe ip-ul cu unul de Germania.

   • Vlad Rometi

    Mersi

   • Vlad Rometi

    10x again, se vede perfect

    • wanda

     Ma bucur!:)

 • jiminy cricket

  Sursa pentru acestream:
  12eb002d715698741f60fe4a72d6d28d1631cdb6

  • Laur0707

   Mersi, impecabil!

  • Laur0707

   Ai cumva și pt telekom2?

   • jiminy cricket

    n-am, din păcate

    • Laur0707

     No prob, ma folosesc de Sopcast azi. Mersi oricum.

© 2017 Lead
Design: Live Design