LEAD
Handbal - Champions League

CSM trece de Krim, își câștigă grupa și e bine poziționată pentru faza următoare a Ligii Campionilor

© FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
11 noiembrie 2017
Lead.ro
0 comentarii

„Finala grupei A” – așa a fost numită deplasarea lui CSM în Slovenia, pentru returul cu Krim. Și meciul a confirmat toate așteptările. Aflată la egalitate de puncte cu CSM după primele patru jocuri, Krim a demonstrat că eșecul clar de la București, unde a pierdut la 12 goluri diferență, a fost doar un derapaj. Acum, cu șansa revanșei pe masă, campioanele sloveniei au arătat mult mai bine și au reușit să ceară socoteală lui CSM (cel puțin) până la jumătatea reprizei secunde.

Rezultatul? Un joc alert, o mulțime de goluri și un obiectiv îndeplinit: 33-30 pentru CSM, care-și câștigă grupa și se pregătește pentru grupa principală a Ligii Campionilor.

Până la calcule și alte declarații de intenție, jocul acesta din Slovenia oferă câteva motive de optimism: așezate în fața unei echipe motivate și foarte arțăgoase, CSM a răspuns bine. Nu toate combinațiile au funcționat, nu toate schemele și așezările au funcționat fără greșeală, colectivul nu e încă perfect legat, dar destule lucruri au mers.

În primul rând, invitate să joace în mare viteză, Cristina Neagu, Bella Gullden sau Oana Manea au demonstrat că au un procesor rapid; nu le ia mult să găsească soluțiile potrivite, iar când toate culoarele devin aglomerate, rămâne opțiunea aruncării de la distanță. Or, la capitolul ăsta, Neagu (cu nouă goluri în Slovenia) joacă în liga ei separată, a demonstrat asta din nou.

În alte părți, meciul cu Krim a confirmat că CSM are poartă, are pivoți și extreme în formă, dar și opțiuni diverse pe bancă. Într-o competiție care seamănă mai degrabă cu maratonul decât cu sprintul, lucrurile astea vor conta. În cele două meciuri oficiale rămase de jucat în acest an calendaristic (unul în liga națională), antrenoarea Helle Thomsen va încerca probabil să ofere mai multe minute jucătoarelor care încă n-am reușit să se înșurubeze perfect pe șablonul echipei – și el în lucru.

Ce urmează

CSM mai are de jucat un meci fără miză în grupa A, returul cu Vistal de la București (19 noiembrie), unde previzibila victorie nu va aduce puncte într-o fază principală („Main Round”) la care toată lumea din vestiarul lui CSM se gândește deja de luni bune.

Așa cum știi, primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale de șase, unde vor intra doar cu punctele câștigate contra celelalte două echipe trecute la rândul lor mai departe. În cazul lui CSM, victoriile cu Vistal nu vor conta, căci Vistal este deja eliminată. Bucureștencele vor duce în faza următoare șase puncte și vor spera că înfrângerea de pe terenul lui Nykøbing nu va conta prea mult în contabilitatea unei grupe principale care se anunță foarte complicată.

Alături de CSM, Krim și NFH Nykøbing (cele trei echipe calificate din grupa A), în grupa principală vor ajunge cele trei calificate din grupa B: Győr, cu șase puncte, Midtjylland și Rostov, ambele cu cel mult patru puncte și cel puțin două (încă mai de jucat meciul direct din ultima etapă).

CSM privește spre primele teste adevărate cu încrederea că va putea ocupa, după cele șase meciuri din Main Round, unul dintre primele patru locuri în grupă. Cu cât mai sus, cu atât mai bine, pentru că Vardar, Ferencvaros și chiar Metz arată foarte bine pe partea cealaltă a tabloului.

Din cinci întâlniri cu Győr, campioana Ungariei, CSM are o singură victorie, dar ea a venit chiar în finala Ligii Campionilor de acum doi ani. Midtjylland, la rândul ei, este o echipă în plin avânt, iar Rostov apare din nou ca mare promisiune. Confirmare? Nu încă, de vreme ce victoria cu Győr a fost diluată de eșecul cu Midtjylland.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design