LEAD
Handbal - Champions League

CSM trece de Krim, își câștigă grupa și e bine poziționată pentru faza următoare a Ligii Campionilor

© FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
11 noiembrie 2017
Lead.ro
0 comentarii

„Finala grupei A” – așa a fost numită deplasarea lui CSM în Slovenia, pentru returul cu Krim. Și meciul a confirmat toate așteptările. Aflată la egalitate de puncte cu CSM după primele patru jocuri, Krim a demonstrat că eșecul clar de la București, unde a pierdut la 12 goluri diferență, a fost doar un derapaj. Acum, cu șansa revanșei pe masă, campioanele sloveniei au arătat mult mai bine și au reușit să ceară socoteală lui CSM (cel puțin) până la jumătatea reprizei secunde.

Rezultatul? Un joc alert, o mulțime de goluri și un obiectiv îndeplinit: 33-30 pentru CSM, care-și câștigă grupa și se pregătește pentru grupa principală a Ligii Campionilor.

Până la calcule și alte declarații de intenție, jocul acesta din Slovenia oferă câteva motive de optimism: așezate în fața unei echipe motivate și foarte arțăgoase, CSM a răspuns bine. Nu toate combinațiile au funcționat, nu toate schemele și așezările au funcționat fără greșeală, colectivul nu e încă perfect legat, dar destule lucruri au mers.

În primul rând, invitate să joace în mare viteză, Cristina Neagu, Bella Gullden sau Oana Manea au demonstrat că au un procesor rapid; nu le ia mult să găsească soluțiile potrivite, iar când toate culoarele devin aglomerate, rămâne opțiunea aruncării de la distanță. Or, la capitolul ăsta, Neagu (cu nouă goluri în Slovenia) joacă în liga ei separată, a demonstrat asta din nou.

În alte părți, meciul cu Krim a confirmat că CSM are poartă, are pivoți și extreme în formă, dar și opțiuni diverse pe bancă. Într-o competiție care seamănă mai degrabă cu maratonul decât cu sprintul, lucrurile astea vor conta. În cele două meciuri oficiale rămase de jucat în acest an calendaristic (unul în liga națională), antrenoarea Helle Thomsen va încerca probabil să ofere mai multe minute jucătoarelor care încă n-am reușit să se înșurubeze perfect pe șablonul echipei – și el în lucru.

Ce urmează

CSM mai are de jucat un meci fără miză în grupa A, returul cu Vistal de la București (19 noiembrie), unde previzibila victorie nu va aduce puncte într-o fază principală („Main Round”) la care toată lumea din vestiarul lui CSM se gândește deja de luni bune.

Așa cum știi, primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale de șase, unde vor intra doar cu punctele câștigate contra celelalte două echipe trecute la rândul lor mai departe. În cazul lui CSM, victoriile cu Vistal nu vor conta, căci Vistal este deja eliminată. Bucureștencele vor duce în faza următoare șase puncte și vor spera că înfrângerea de pe terenul lui Nykøbing nu va conta prea mult în contabilitatea unei grupe principale care se anunță foarte complicată.

Alături de CSM, Krim și NFH Nykøbing (cele trei echipe calificate din grupa A), în grupa principală vor ajunge cele trei calificate din grupa B: Győr, cu șase puncte, Midtjylland și Rostov, ambele cu cel mult patru puncte și cel puțin două (încă mai de jucat meciul direct din ultima etapă).

CSM privește spre primele teste adevărate cu încrederea că va putea ocupa, după cele șase meciuri din Main Round, unul dintre primele patru locuri în grupă. Cu cât mai sus, cu atât mai bine, pentru că Vardar, Ferencvaros și chiar Metz arată foarte bine pe partea cealaltă a tabloului.

Din cinci întâlniri cu Győr, campioana Ungariei, CSM are o singură victorie, dar ea a venit chiar în finala Ligii Campionilor de acum doi ani. Midtjylland, la rândul ei, este o echipă în plin avânt, iar Rostov apare din nou ca mare promisiune. Confirmare? Nu încă, de vreme ce victoria cu Győr a fost diluată de eșecul cu Midtjylland.

Articol în curs de actualizare

Comentează articolul
Premier League

Tottenham pierde cu Arsenal, Man City profită și dispare în frunte. Noroc că United a reînceput să joace fotbal

19 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Mauricio Pochettino le-a cam închis gura celor care reacționau la venirea sa în Anglia cu un „cine-i ăsta?“ infatuat. Întâi la Southampton, apoi la Spurs, argentinianul și-a câștigat reputația de tactician ager și inspirat, mai ales în ce privește numărul de jucători tineri promovați. Pentru asta, nimeni nu se mai îndoiește de calitatea sa. Dar […]

Citeşte articolul
Preview

Înapoi la cele importante: campionatele tari ale Europei revin cu derbiuri și controverse. Iată ce urmează în Big 5

17 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Câteodată, pauzele competiţionale pentru meciurile internaţionale, fie ele şi baraje cu mize uriaşe, sunt un fel de teste ale răbdării. Naţionala nu mai e de mult standardul calititativ al fotbalului şi, oricât de entuziasmante ar fi turneele finale, majoritatea fanilor se uită cu jind la calendar şi aşteaptă reînceperea campionatelor. Mai ales după chinul unei […]

Citeşte articolul
Analiză

Agenda lui Contra: cinci concluzii după primele meciuri ale Naționalei cu noul selecționer

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
16 noiembrie 2017
Ciprian Rus

Două victorii, una cu Kazahstanul, cealaltă în amicalul cu Turcia, un egal în Danemarca și o înfrângere ca un duș rece cu Olanda, la București. După patru meciuri, la final de sezon, e vremea câtorva concluzii pe marginea mandatului lui Cosmin Contra la echipa națională. Altă atitudine România a arătat o altă atitudine în ultimele […]

Citeşte articolul
Rusia 2018

Danish delight: Christian Eriksen îi demontează pe irlandezi la Dublin, Danemarca câştigă ultimul loc european la Mondial

15 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Ne-am plâns foarte serios de lipsa golurilor în aceste meciuri de baraj pentru Cupa Mondială. Și pe bună dreptate: dacă n-ar fi fost turul dintre Croaţia şi Grecia, am fi avut două goluri în nouă meciuri. Dar cum am început secţiunea europeană, aşa am şi încheiat-o: cu o avalanşă de goluri. Păcat de efortul irlandezilor […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design