LEAD
Handbal - Champions League

CSM trece de Krim, își câștigă grupa și e bine poziționată pentru faza următoare a Ligii Campionilor

© FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
11 noiembrie 2017
Lead.ro
0 comentarii

„Finala grupei A” – așa a fost numită deplasarea lui CSM în Slovenia, pentru returul cu Krim. Și meciul a confirmat toate așteptările. Aflată la egalitate de puncte cu CSM după primele patru jocuri, Krim a demonstrat că eșecul clar de la București, unde a pierdut la 12 goluri diferență, a fost doar un derapaj. Acum, cu șansa revanșei pe masă, campioanele sloveniei au arătat mult mai bine și au reușit să ceară socoteală lui CSM (cel puțin) până la jumătatea reprizei secunde.

Rezultatul? Un joc alert, o mulțime de goluri și un obiectiv îndeplinit: 33-30 pentru CSM, care-și câștigă grupa și se pregătește pentru grupa principală a Ligii Campionilor.

Până la calcule și alte declarații de intenție, jocul acesta din Slovenia oferă câteva motive de optimism: așezate în fața unei echipe motivate și foarte arțăgoase, CSM a răspuns bine. Nu toate combinațiile au funcționat, nu toate schemele și așezările au funcționat fără greșeală, colectivul nu e încă perfect legat, dar destule lucruri au mers.

În primul rând, invitate să joace în mare viteză, Cristina Neagu, Bella Gullden sau Oana Manea au demonstrat că au un procesor rapid; nu le ia mult să găsească soluțiile potrivite, iar când toate culoarele devin aglomerate, rămâne opțiunea aruncării de la distanță. Or, la capitolul ăsta, Neagu (cu nouă goluri în Slovenia) joacă în liga ei separată, a demonstrat asta din nou.

În alte părți, meciul cu Krim a confirmat că CSM are poartă, are pivoți și extreme în formă, dar și opțiuni diverse pe bancă. Într-o competiție care seamănă mai degrabă cu maratonul decât cu sprintul, lucrurile astea vor conta. În cele două meciuri oficiale rămase de jucat în acest an calendaristic (unul în liga națională), antrenoarea Helle Thomsen va încerca probabil să ofere mai multe minute jucătoarelor care încă n-am reușit să se înșurubeze perfect pe șablonul echipei – și el în lucru.

Ce urmează

CSM mai are de jucat un meci fără miză în grupa A, returul cu Vistal de la București (19 noiembrie), unde previzibila victorie nu va aduce puncte într-o fază principală („Main Round”) la care toată lumea din vestiarul lui CSM se gândește deja de luni bune.

Așa cum știi, primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale de șase, unde vor intra doar cu punctele câștigate contra celelalte două echipe trecute la rândul lor mai departe. În cazul lui CSM, victoriile cu Vistal nu vor conta, căci Vistal este deja eliminată. Bucureștencele vor duce în faza următoare șase puncte și vor spera că înfrângerea de pe terenul lui Nykøbing nu va conta prea mult în contabilitatea unei grupe principale care se anunță foarte complicată.

Alături de CSM, Krim și NFH Nykøbing (cele trei echipe calificate din grupa A), în grupa principală vor ajunge cele trei calificate din grupa B: Győr, cu șase puncte, Midtjylland și Rostov, ambele cu cel mult patru puncte și cel puțin două (încă mai de jucat meciul direct din ultima etapă).

CSM privește spre primele teste adevărate cu încrederea că va putea ocupa, după cele șase meciuri din Main Round, unul dintre primele patru locuri în grupă. Cu cât mai sus, cu atât mai bine, pentru că Vardar, Ferencvaros și chiar Metz arată foarte bine pe partea cealaltă a tabloului.

Din cinci întâlniri cu Győr, campioana Ungariei, CSM are o singură victorie, dar ea a venit chiar în finala Ligii Campionilor de acum doi ani. Midtjylland, la rândul ei, este o echipă în plin avânt, iar Rostov apare din nou ca mare promisiune. Confirmare? Nu încă, de vreme ce victoria cu Győr a fost diluată de eșecul cu Midtjylland.

Comentează articolul
Champions League

Dacă domnul Klopp n-are nimic de spus, în semifinalele Ligii Campionilor pot ajunge principalele patru favorite

16 martie 2018
Danny Coposescu

„Bun venit în Casa Fotbalului,‟ ne-a urat pentru a câta oară Giorgio Marchetti, birocratul UEFA care locuiește în sala pompoasă unde are loc la fiecare cinci minute câte o tragere la sorți. Spre recunoștința eternă a delegaților care au abonament de zbor dus-întors până la Nyon, el și simpaticul maestru al ceremoniilor, Pedro Pinto, nu […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep: mai puternică, mai eficientă, la fel de orgolioasă

15 martie 2018
Camelia Butuligă

Simona Halep s-a luptat cu vântul și cu miezul ei fierbinte, a bătut-o pe Martic și ne-a demonstrat încă o dată că învață mai repede decât noi: la 1-3 în decisiv s-a calmat suficient cât să reorienteze energia destructivă împotriva adversarei, nu împotriva ei înșiși.  * Când m-am mutat la București dintr-un orășel liniștit de […]

Citeşte articolul
Champions League

Trăiască regele! Chelsea luptă frumos, dar Messi confiscă meciul. Bayern completează tabloul sferturilor în Champions League

15 martie 2018
Danny Coposescu

Nu vezi prea des cuvântul „rege‟ elogiat în tribunele de pe Camp Nou, din motive evidente. Dar cum o întâlnire cu un club englez îți prezintă automat o serie de clișee atractive, suporterii Barçei au găsit o alternativă convenabilă:„God Save the King‟ a fost mesajul care i-a așteptat pe jucători aseară, în returul cu Chelsea. […]

Citeşte articolul
Champions League

Prea târziu, mult prea puțin: Man United și Mourinho părăsesc Europa, Sevilla și Roma sunt în sferturile Champions League

14 martie 2018
Danny Coposescu

În filme, muzica ambientală face tot atât cât naratorul. Te anunță exact ce fel de scena urmează, dacă-i de bine sau de rău pentru protagoniști. Probabil cel mai bun exemplu vine din una dintre primele reușite ale lui Steven Spielberg, „Jaws‟ – coloana sonoră care acompaniază atacurile rechinului a devenit parte din cultura populară universală, […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design