LEAD
Handbal - Champions League

„Dedicăm victoria fanilor, dar rămânem cu un gust amar. Acest meci a fost ca tot sezonul, cu urcușuri și coborâșuri.” Jucătoarele CSM-ului privesc imaginea de ansamblu

© FOTO: Sebastian Tataru / Sport Pictures
13 mai 2018
Andreea Giuclea
0 comentarii

Mai liniștite, mai zâmbitoare și mai împăcate cu felul în care au jucat. Așa au încheiat jucătoarele CSM-ului acest FINAL4, unul în care nu au realizat ce și-au propus și în care au arătat, ca în tot acest sezon, două fețe opuse între care au oscilat.

Asta a fost și principala concluzie pe care au subliniat-o la finalul victoriei cu Rostov din finala mică. Că aceste oscilații sunt consecința anului dificil și fluctuant. Că e greu într-un astfel de context să ai constanță, să formezi o echipă, să respecți un stil de joc unitar și să găsești echilibrul pe care îl au echipe cu mai multă stabilitate.

„Azi am jucat fără presiune”, a spus Iulia Curea, completată de Cristina Neagu: „Cele două meciuri nu se pot compara, motivația și presiunea au fost ieri față de azi, trebuie să fim realiști să vedem și că Rostov a fost o echipă foarte dezamăgită și lipsită de energie, mai ales în prima repriză. Dar noi am jucat mai bine pe tot parcursul meciului și chiar dacă am câștigat doar la un gol, e o victorie meritată. Eu personal rămân extrem de frustrată și de dezamăgită că nu am câștigat ieri, dar Gyor a fost un adversar extrem de puternic”, a spus interul stânga.

Colege de camere, cele două au stat de vorbă toată noaptea despre ce n-a mers ieri și au hotărât să joace în primul rând pentru fani, a spus Iulia. „Eu n-am putut să dorm azi noapte. Stau cu Cristina în cameră și am avut o noapte lungă, ne-am plâns una la cealaltă. Vorbim mult despre handbal, poate prea mult. Ne-am gândit ca acest meci, finala mică, să le-o dedicăm acestor fani, acestor oameni minunați care ne urmează peste tot.”

„E o medalie de bronz pe care ne-am dorit-o foarte tare pentru noi ca echipă, pentru fetele care părăsesc echipa la sfârșitul sezonului, dar mai ales pentru acest public minunat care a venit la Budapesta și care ați văzut cum ne-a susținut și azi, chiar și după dezamaăgirea de ieri”, a spus și Cristina.

Deși CSM a fost egalată de Rostov pentru scurt timp, Iulia spune că n-au simțit pericolul de a pierde. „Nu am simțit niciodată că ne pot bate, dar așa se întâmplă, acest meci a fost exact ca tot sezonul, cu urcușuri și coborâșuri. Pentru că le-am condus cu destule goluri și ar fi trebuit practic să stăm relaxate până la final.”

„E greu ca într-o lună să începi să joci altfel de handbal”

Despre dificultatea de a construi într-un mediu instabil a vorbit și Aneta Udriștioiu: „Puteam facem mai mult ieri, dar având în vedere sezonul pe care l-am avut, a fost foarte dificil. Nu-mi dau seama unde am greșit, ce-am făcut bine și ce-am făcut rău, până la urmă a fost un sezon nu foarte reușit și asta cred că s-a văzut și în aceste meciuri. Îmi pare rău că n-am câștigat ieri, am fost dezamăgită de noi, la cum am jucat nu cred că puteam juca mai bine nici dacă intram eu în teren. Echipa noastră are valoare și îmi pare rău că nu am demonstrat ieri, era meciul cel mai important. Sper ca anul viitor să fie unul mult mai bun.”

Aneta a răspuns și observației lui Per privind nerespectarea sistemului de joc stabili: „Sunt multe de spus, am avut o perioadă în  care am lucrat cu Helle, apoi a venit el cu altă strategie, cu alt stil de joc. E foarte greu ca într-o lună să începi să joci altfel de handbal. Bineînțeles că el ne-a dat niște trasee, dar într-o lună de zile nu poți să rezolvi toate lucrurile astea, ne trebuie timp.”

Iulia Curea a încheiat cu o concluzie care privește către imaginea de ansamblu: „Avem puterea să o luăm de la capăt, am tras niște concluzii la care ne-am gândit azi noapte. Până la urmă CSM București s-a calificat în ultimii trei ani la fiecare Final4, eu cred că e o performanță destul de mare și un rezultat extraordinar pentru România. Nu e o echipă înființată de 25 de ani, dacă e să comparăm cu Oltchimul, și eu cred că ar trebui să ne bucurăm de aceste rezultate, să ne bucurăm că avem o echipă în București, să ne bucurăm că se investește în handbalul românesc.”

„Pentru mine nu s-a schimbat nimic față de ieri, am același gust amar. Doar că e mai frumos să termini o victorie. Normal că avem o dispoziție mai bună, dar întotdeauna e mai frumos să joci finala mare.”

***

Abonează-te AICI  la Newsletter-ul săptămânal Lead!

În fiecare început de săptămână primești pe mail gratuit o sinteză sumară și bine proporționată de info, lecturi recomandate și opinii. Te ținem informat cu ce este într-adevăr relevant de știut în sport. Ignoră zgomotul, alege informația!

În plus, afli din timp surprizele pe care le pregătim la Lead în perioada următoare

Comentează articolul
Finala Champions League

„Bring it on‟: Klopp a adus-o din nou pe Liverpool la masa mare, unde caută din nou acel evaziv final fericit

25 mai 2018
Danny Coposescu

„Am șters aproape totul din jurul meciului și nu l-am mai revăzut. Niciodată.‟ Jürgen Klopp e prins în discuție cu Donald McRae de la The Guardian și ajunge, inevitabil, la subiectul acelui joc. Cinci ani mai târziu, reacția lui rămâne la fel de memorabilă ca golul zdrobitor al lui Arjen Robben: „Fanii noștri au fost […]

Citeşte articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design