LEAD
Champions League

Dele Alli fură toată atenţia în faţa unui Real aflat la pământ, Dortmund îşi ia adio de la Champions League, Man City are șanse la titlu

2 noiembrie 2017
Danny Coposescu
0 comentarii

Chiar dacă toată lumea se aştepta ca el să lipsească, presa engleză n-a încetat să-i cânte ode lui Harry Kane înaintea de meciul lui Spurs cu Real Madrid. Pe BBC, au continuat articolele care-i evaluează potenţialul „galatic“ şi noul hobby preferat e estimarea sumei obscene pe care ar plăti-o Florentino Perez pentru cel mai recent „golden boy“ al fotbalului britanic.

Aşa că frenezia a urcat la cote şi mai înalte când Pochettino ne-a surprins pe toţi şi l-a anunţat pe Kane în primul 11. Jurnaliştilor li s-a îndeplinit dorinţa de a scoate din nou şablonul „Ronaldo vs. Kane“ din sertar. Obsesia asta uni-dimensională îl irită pe antrenorul lui Tottenham, mai ales când îi infectează şi pe colegii de breaslă, cum s-a întâmplat cu Guardiola. După victoria strălucitoate cu 3-1 pe Wembley aseară, s-ar putea să-i fi descoperit şi o latură pozitivă: Real Madrid a uitat complet de Dele Alli.

Felul cum i-a zăpăcit tânărul de 21 de ani pe fundaşii lui Zidane, mai ales la cel din urmă gol al dublei pe care a reuşit-o, te face să te cutremuri la gândul următoarei runde de zvonuri şi bârfe care va urma, inevitabil. Din primul până în ultimul minut, madrilenii n-au avut răspuns la poziţionarea imprevizibilă, eleganţa tehnică şi forţa fizică a lui Alli.

Se va discuta despre ofsaidul de la deschiderea scorului, dar asta va rămâne o simplă paranteză la probabil cea mai completă prestaţie din partea lui Tottenham cu Pochettino antrenor – modul perfect de a te califica în optimi. Când Eriksen a făcut 3-0, după o contră de pus în ramă, nu punctele pierdute, ci posibilitatea unei seri de coșmar era grija principală pentru Real. Până la urmă, londonezii au luat piciorul de pe acceleraţie şi Ronaldo a avut şi el ceva de făcut în afară de a da din cap cu gravitate la fiecare gol primit de echipa sa. Că a mai avut un coleg în atac am aflat abia prin minutul 75, când Benzema a fost înlocuit.

„Am vorbit după meciul de la Madrid şi ne-a spus că putem obţine ceva, pentru că lasă foarte multe spaţii libere,“ a spus Alli. Asta-l va ustura pe Zidane, la fel ca acuzaţia fostului jucător Steve McManaman că jucătorii l-au făcut de ruşine. Nu îndeajuns de mult încât să schimbe caseta care răsună la fiecare conferinţă de presă: „Nu-mi fac griji după înfrângerea asta şi n-o să fiu vreodată îngrijorat sezonul ăsta. Lucrurile pur şi simplu n-au mers în favoarea noastră.“

Valencia, Leganes, Betis, Girona și acum Spurs… Realul pare să tot aştepte ca lucrurile să-i meargă în favoare, dar lista asta se tot lungeşte şi lipsa de tulburare a lui Zidane începe să-i enerveze pe fani. Şi, dacă e să ne luăm după expresia afişată de Perez în lojă pe Wembley, la fel şi pe preşedintele clubului.

Se poate şi mai rău. Madridul trebuie doar să se uite la colega de grupă pentru un exemplu. Borussia Dortmund pare hotărâtă să şteargă orice urmă a începutului grozav de sezon şi a uitat complet cum să câştige. Nici măcar acasă cu APOEL Nicosia nu s-a putut mai bine decât un 1-1 care îi elimină pe nemţi din Champions League şi lasă până şi locul trei în dubii. Abordarea lui Peter Bosz e subiect de discuţie în Germania tot mai des.

La fel şi cea a lui Guardiola la Man City, dar într-un sens opus. Nicio echipă engleză n-a câştigat vreodată pe San Paolo în Napoli. Până aseară, când nici măcar liderul neînvins din Serie A n-a putut să-i stea în cale maşinăriei de goluri a lui City. Scorul de 4-2 pentru oaspeţi e probabil un pic prea dur, de vreme ce italienii au condus şi City s-a desprins abia în ultimele 20 de minute.

Dar când până şi fundaşii centrali marchează constant, cum o fac Otamendi şi Stones, nu prea mai ai ce să faci. Cu siguranţă nu când în atac e Sergio Aguero, proaspăt încoronat cel mai bun marcator din istoria clubului. Golul cu numărul 178 a făcut-o knock-out pe Napoli şi Sterling a pus cireaşa pe tort în prelungiri. Guardiola are toate motivele să repete la nesfârşit că e „atât de fericit“ – echipa sa e calificată mai departe, are 14 victorii consecutive şi criticii s-au evaporat până şi pe nemilosul Twitter.

Şahtiorul e şi el aproape de optimi, după ce a reușit să prelungească coşmarul european al lui Feyenoord. Un 3-1 (aproape) lejer îi dă prima şansă în lupta cu Napoli pentru locul doi.

Pe Anfield, ai fi putut să juri că urmăreşti o reluare a meciului dintre Liverpool şi Huddersfield din weekend-ul trecut. O primă repriză adormită şi ineficientă, urmată de o tăbăceală administrată de Klopp la vestiare şi trei goluri date adversarei în actul secund. Maribor s-a ţinut bine timp de 45 de minute, dar Salah a venit cu un exterior superb imediat după pauză şi de acolo n-a mai fost cale de întoarcere.

Can şi Sturidge au marcat şi ei, Milner şi-a permis să-şi facă cota de un penalti ratat pe secol şi calificarea e în mâinile băieţilor lui Klopp. Sevilla se ţine pe urmele lui Liverpool cu un 2-1 acasă contra lui Spartak, care mai are şi ea teoretic şanse. Grupa rămâne strânsă.

Ca şi cea în care RB Leipzig şi Porto se luptă pentru locul secund. Portughezii s-au răzbunat pentru înfrângerea din meciul tur şi au acum prima şansă, după succesul cu 3-1. Beşiktaş putea să-şi asigure progresul cu o victorie împotriva campioanei Franţei, dar Monaco a reuşit să mai salveze ceva onoare cu doar al doilea punct obţinut în sezonul ăsta de Champions League.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design