LEAD
Liga 1

Dinamo, la un punct de zona „play off”, CFR și FCSB trec examene grele, urmează o etapă decisivă pentru mulți

Giorgios Katsikas se bucură după golul marcat, alături de Paul Anton. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
11 decembrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

La fel cum ne-am obișnuit deja în cele două ediții în noul format, miza finalului sezonului regulat din Liga 1 se mută dinspre zona de Top 3 înspre locul 6, ultimul care permite accesul în „play off”. Și, la fel ca anul trecut, Dinamo este în prim-planul acțiunii, cu o nouă încercare de „îngrășare a porcului” înainte de Crăciun.

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ultimul meci al etapei, programat luni, l-a pus pe Vasile Miriuță față în față cu antrenorul propus pentru a-i lua locul acum câteva etape, Claudiu Niculescu. Doar angajamentul față de Voluntari l-a ținut pe Niculescu departe de Ștefan cel Mare și pe Miriuță în fâșul alb-roșu al lui Dinamo.

Disperați să adune puncte, dinamoviștii au rezolvat repede meciul, cu două goluri în primul sfert de oră, profitând, în felul acesta, de pașii greșiți făcuți de CSMS Iași (un surprinzător 1-2 cu Sepsi) și FC Botoșani (un mai puțin surprinzător 0-3 cu FCSB, ar zice chibiții).

Obligați și ei să țină trena liderului CFR (victorie cu ACS Poli), cei de la FCSB au trecut fără mai probleme de o deplasare foarte grea, cea de la Botoșani. Înfrângerea i-ar putea costa scump pe moldoveni, care mai au doar două puncte peste echipa de pe locul 7, Dinamo, și au o deplasare la una dintre contracandidatele la locurile de „play off”, Astra Giurgiu.

Dar încleștările din etapa 21 nu sunt decât un teaser pentru etapa 22, una care ar putea clarifica multe lucruri în prima jumătate a clasamentului. CFR Cluj joacă în deplasare la Craiova, iar o victorie a ardelenilor (+9 față de olteni în clasament) i-ar putea scoate definitiv pe „alb-albaștri” din lupta pentru titlu.

La rândul ei, Dinamo are de tras din greu dacă vrea toate cele 3 puncte în deplasarea de la Timișoara.

FCSB nu are răgaz să se bucure că principalele adversare își împart punctele dintre ele, căci are meci greu cu Viitorul, iar echipa lui Gică Hagi are și ea doar un punct peste linia dintre locul 6 și locul 7.

După un sezon de toamnă amestecat, în care ajuns la 5 puncte în spatele unui CFR mai puternic cu etapă ce trece și a terminat a doua grupa de Europa League, băieții lui Nicolae Dică au nevoie de o victorie pentru a-și asigura sărbători fericite. La ieșirea din iarnă, pe 15 februarie, FCSB va primi vizita lui Lazio Roma în „șaisprezecimile” Europa League.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design