LEAD
Liga 1

Dinamo, la un punct de zona „play off”, CFR și FCSB trec examene grele, urmează o etapă decisivă pentru mulți

Giorgios Katsikas se bucură după golul marcat, alături de Paul Anton. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
11 decembrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

La fel cum ne-am obișnuit deja în cele două ediții în noul format, miza finalului sezonului regulat din Liga 1 se mută dinspre zona de Top 3 înspre locul 6, ultimul care permite accesul în „play off”. Și, la fel ca anul trecut, Dinamo este în prim-planul acțiunii, cu o nouă încercare de „îngrășare a porcului” înainte de Crăciun.

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ultimul meci al etapei, programat luni, l-a pus pe Vasile Miriuță față în față cu antrenorul propus pentru a-i lua locul acum câteva etape, Claudiu Niculescu. Doar angajamentul față de Voluntari l-a ținut pe Niculescu departe de Ștefan cel Mare și pe Miriuță în fâșul alb-roșu al lui Dinamo.

Disperați să adune puncte, dinamoviștii au rezolvat repede meciul, cu două goluri în primul sfert de oră, profitând, în felul acesta, de pașii greșiți făcuți de CSMS Iași (un surprinzător 1-2 cu Sepsi) și FC Botoșani (un mai puțin surprinzător 0-3 cu FCSB, ar zice chibiții).

Obligați și ei să țină trena liderului CFR (victorie cu ACS Poli), cei de la FCSB au trecut fără mai probleme de o deplasare foarte grea, cea de la Botoșani. Înfrângerea i-ar putea costa scump pe moldoveni, care mai au doar două puncte peste echipa de pe locul 7, Dinamo, și au o deplasare la una dintre contracandidatele la locurile de „play off”, Astra Giurgiu.

Dar încleștările din etapa 21 nu sunt decât un teaser pentru etapa 22, una care ar putea clarifica multe lucruri în prima jumătate a clasamentului. CFR Cluj joacă în deplasare la Craiova, iar o victorie a ardelenilor (+9 față de olteni în clasament) i-ar putea scoate definitiv pe „alb-albaștri” din lupta pentru titlu.

La rândul ei, Dinamo are de tras din greu dacă vrea toate cele 3 puncte în deplasarea de la Timișoara.

FCSB nu are răgaz să se bucure că principalele adversare își împart punctele dintre ele, căci are meci greu cu Viitorul, iar echipa lui Gică Hagi are și ea doar un punct peste linia dintre locul 6 și locul 7.

După un sezon de toamnă amestecat, în care ajuns la 5 puncte în spatele unui CFR mai puternic cu etapă ce trece și a terminat a doua grupa de Europa League, băieții lui Nicolae Dică au nevoie de o victorie pentru a-și asigura sărbători fericite. La ieșirea din iarnă, pe 15 februarie, FCSB va primi vizita lui Lazio Roma în „șaisprezecimile” Europa League.

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design