LEAD
Handbal - Champions League

Egal cu Rostov Don. CSM București rămâne neînvinsă în grupele principale ale Ligii, dar calculele se complică

© FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
11 februarie 2018
Lead.ro
1 comentariu

După victoriile entuziasmante cu Gyor și Midtjylland din primele două meciuri ale grupei principale, CSM București a întâlnit duminică seara, la București, cel mai dificil adversar de până acum, și poate principala contracandidată la calificarea în Final 4-ul Ligii Campionilor. La finalul unui meci tensionat, cu multe răsturnări de scor, tabela din Sala Polivalentă a arătat 22-22. E primul rezultat de egalitate din acest sezon al Ligii Campionilor, dar și un scor care complică șansele CSM-ului de a câștiga grupa, având în vedere că urmează deplasări la Gyor și Rostov Don.

*

Pentru cine s-a obișnuit cu victoriile fără mari emoții obținute de CSM până acum în Liga Campionilor, a venit un egal extrem de greu smuls de la Rostov Don, campioana Rusiei, după un meci care a avut încărcătura și parcursul de rollercoaster al unui meci cu o miză mai mare decât cele două puncte puse în joc. Erau însă două puncte extrem de importante pentru calculele unei grupe pe care ambele echipe își doresc s-o câștige.

„Ne-am propus să câștigăm toate meciurile de acasă, avem nevoie de puncte. Vrem să oferim și spectacol, ca toată lumea să plece mulțumită”, spunea și managerul Nicolae Luca într-o intervenție în direct la Telekom Sport înainte de meci, anticipând duelul strâns și încărcat de presiune care a urmat.

Într-o Sală Polivalentă plină până la refuz, campioana României și campioana Rusiei au pornit echilibrat, mergând în prima repriză umăr la umăr, gol după gol. Cu defensive puternice și cu jucătoare de excepție în atac de ambele părți, avantajele au oscilat când de-o parte, când de alta: dacă în minutul 10, CSM s-a distanțat pentru prima oară la două goluri (6-4), patru minute mai târziu, Rostov a trecut în avantaj pentru prima oară, după trei goluri consecutive (7-6). Kurtovic și Gullden au readus CSM-ul la conducere pentru scurt timp, pentru ca Bulatovic, fosta colegă a Cristinei Neagu la Buducnost, să egaleze pentru Rostov, la chiar prima ei aruncare. A urmat distanțarea jucătoarelor din Rusia, care au luat un avans de trei goluri (11-8) și au intrat la pauză cu avantaj de un gol, 12-11.

A doua repriză a început cu un cartonaș roșu primit de Ana Paula Rodrigues, fostă jucătoare a CSM-ului, pentru o minge trimisă în fața Paulei Ungureanu la o aruncare de la 7 metri. Deși o pierdere importantă pentru Rostov (brazilianca nu a mai avut voie să intre până la finalul partidei), Rostov a menținut avantajul și chiar s-a distanțat din nou la trei goluri (16-13). Abia cu 9 minute înainte de final, CSM a reușit să egaleze din nou, printr-un gol din 7 metri al Bellei Gullden.

Ultimele 10 minute au ținut nervii spectatorilor din Polivalentă întinși la maxim. CSM a avut patru ocazii să preia conducerea, și a reușit abia la a patra, abia cu trei minute înainte de final, prin Nathalie Hagman. Doar că Rostov a egalat din nou. CSM a preluat din nou conducerea, Rostov a egalat din nou. Și probabil că, dacă meciul nu trebuia să se oprească după 60 de minute, acest dans ar fi continuat și el, pentru că, așa cum a spus și comentatorul partidei, „indiferent cum se va termina, e un meci între două echipe de superclasă, printre cele mai bune din lume, dacă nu chiar cele mai bune”.

Meciul s-a oprit însă la 22-22, după o aruncare a Cristinei Neagu care putea aduce victoria, dar care a fost oprită de Anna Sedoykina, portarul campioanei Rusiei. A fost finalul unui meci în care CSM a arătat destul de grăbită în atac, cu multe nesincronizări, cu șase aruncări în bară; un meci în care nici Gullden, nici Neagu (cinci goluri în total, la egalitate cu și Kurtovic) n-au prins cea mai bună zi. Iar când ele nu prind o zi bună, pare că nici echipa.

Primele declarații

Paula Ungureanu, care a avut câteva intervenții cruciale în poartă, a spus după meci pentru TelekomSport că Rostov a părut o echipă foarte puternică: “Am avut un meci foarte greu azi, cu o atmosferă incredibila. Și noi ne așteptam să câștigăm, ne-am dorit foarte mult victoria, dar am întâlnit o echipă foarte puternică. A fost cel mai greu meci al nostru pe teren propriu și trebuie să ne dea de gândit. Nu ne gândim încă la Final 4, ne așteaptă meciuri foarte grele, trebuie s-o luăm pas cu pas.”

Iulia Curea a completat: „A fost un meci extrem de greu, o luptă dârză în apărare, s-a văzut că n-au fost multe goluri. E bine că am putut să revenim după ce ne-au condus la trei goluri, și e important că am luat un punct. O să analizăm ce s-a întâmplat, eu cred că am avut și puțină neșansă.”

Ce urmează

După ce Gyor a câștigat fără emoții cu Krim, la Ljubliana, grupa lui CSM s-a aglomerat – previzibil – la vârf: cu 11 puncte, campioana României conduce după primele trei jocuri, dar Gyor și Rostov sunt la unul, respectiv doi pași în spate. Și dacă meciul cu Rostov a fost complicat, pntru CSM urmează teribila deplasare de la Gyor, pe 26 februarie.

Comentează articolul
Cupa Spaniei

El Rey: Iniesta ridică în picioare un stadion întreg, Barcelona câștigă Cupa Spaniei

22 aprilie 2018
Danny Coposescu

În 1999, Pep Guardiola avea 28 de ani și se pregătea să ridice trofeul La Liga, cu banderola de căpitan pe braț. Probabil știa și atunci că sfârșitul carierei sale la clubul pe care l-a iubit mereu necondiționat se apropia. Știm asta pentru că, într-o după-amiază pe Camp Nou, un anume Xavier Hernández Creus ședea […]

Citeşte articolul
Despărțiri

Adieu, monsieur le professeur: Arsène Wenger anunță sfârșitul unei ere la Arsenal. Uite ce va lăsa în urmă

21 aprilie 2018
Danny Coposescu

„Până la Highbury, vă rog.‟ Taximetristul londonez nu-l cunoaște pe omul care tocmai s-a așezat pe bancheta din spate. Nici nu are motive. Silueta prelungă și firavă a unui francez – accentul nu lasă loc de îndoială – vrea să viziteze stadionul lui Arsenal. Nimic ieșit din comun. La urma urmei, vorbim de campioana Angliei, […]

Citeşte articolul
Perspectivă

Oameni și oameni (de fotbal). Unde a pierdut Ionuț Lupescu, unde ne lasă războiul pentru șefia FRF. Și care e misiunea Generației de Aur

© FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
19 aprilie 2018
Ciprian Rus

168 la 78! Considerat favorit de multă lume, Ionuț Lupescu a pierdut – și încă fără drept de apel – cursa pentru conducerea Federației Române de Fotbal. La capătul unui veritabil tur de forță prin țară, unde s-a întâlnit cu majoritatea covârșitoare a electorilor și cu mandatarii lor politici, și pe la televiziunile care l-au […]

Citeşte articolul
Viitor

„Rewind” la minutul 80. Antrenorul Adrian Boingiu privește „la rece” spre ultimul meci al generației U19. De acești tineri vom mai auzi

18 aprilie 2018
Ciprian Rus

A trecut o lună de zile de la dramaticul eșec al Naționalei de fotbal U19 în Turneul de Elită care ducea spre Campionatul European din Finlanda. Lacrimile puștilor după înfrângerea din prelungiri s-au uscat de atunci, dar regretele rămân, deși fiecare dintre ei a luat-o, între timp, de la capăt, la echipa sa de club. […]

Citeşte articolul
  • borcan22

    3 puncte puse in joc??

© 2018 Lead
Design: Live Design