LEAD
Tenis

Fluxul și refluxul finalei pierdute de Monica Niculescu la Seul. Moni rămâne la cota 2 titluri în carieră

26 septembrie 2016
Camelia Butuligă
0 comentarii
Lara Arruabarrena a învins-o pe Monica Niculescu cu 6-0, 2-6, 6-0 în finala Korea Open.

Oricât de ciudată ar părea evoluția scorului, ea nu a făcut decât să urmeze direcția în care se desfășurau ostilitățile pe teren, fluxul și refuxul schimbărilor de tactică pe care le-au făcut pe rând cele două jucătoare.

Monica Niculescu trebuie să aibă o răbdare de sfânt. În general, răbdarea este o calitate esențială în tenis, dar cu jocul ei bazat pe combinații de viteze și spinuri, Monica trebuie să aibă o doză zdravănă de stoicism inclusă în pachetul de bază. Primul set, pe care l-a pierdut cu 6-0, nu a avut niciun game pierdut la 0 sau la 15. Primele două game-uri au avut câte trei egalități fiecare. ”Ah, va fi genul ăla de meci”, mi-am spus, în timp ce Niculescu mergea cu pași rari și măsurați să-și ia mingile. Pentru mine era ”genul ăla de meci”, pentru Moni era o zi ca oricare alta, în care trebuia să lupte cu asupra de măsură pentru fiecare punct câștigat.  

Primul set a fost pierdut pentru că planul A nu a funcționat cu Arruabarrena. Slice-ul n-a incomodat-o mai deloc pe spaniolă, care a stat aproape de baseline, a luat mingile mai repede și a făcut pagube cu loviturile în unghiuri închise și scurte. Peste toate astea, serviciul Monicăi nu era suficient de solid: procentajul pe primul era scăzut, iar al doilea era în consecință atacat des.

În setul doi, Niculescu a retras planul A și a scos la înaintare planul B: atacarea fileului. Probabil OCC-ul cu Ciorbagiu a fost un impuls în această direcție (mare păcat că nu s-a auzit nimic din intervențiile lui Călin din acest meci; cea de la jumătatea setului trei a fost deosebit de animată, cu gesturi largi, ridicări de umeri și dat din mâini). Luată pe sus de urcările la fileu ale Monicăi, Arruabarrena a început să șovăie și să adune mai multe neforțate. Pe lângă asta, Monica a reușit să-și ridice nivelul serviciului unu și să atace serviciul doi al spaniolei.

Decisivul a marcat o nouă cotitură și probabil meciul s-a decis în primele două gameuri ale setului. Monica și-a pierdut serviciul în primul game și apoi a luptat mult pentru a și-l recupera, într-un game dificil, cu patru egalități și două mingi de break. Dezamăgirea pierderii acelui al doilea game s-a strecurat în jocul Monicăi, care și-a pierdut acuratețea loviturilor și inspirația urcărilor la fileu. Următoarele patru gameuri au fost destul de rapid câștigate de Arruabarrena, care adaugă un al doilea titlu WTA celui câștigat pe zgură la Bogota acum patru ani.

Cu această finală, Monica Niculescu va urca aproximativ zece locuri în clasament, intrând în top 50. Arruabarrena face un salt mai spectaculos, urcând de pe locul 90 până pe 58.

Recapitularea titlurilor și finalelor românilor în 2016, pe Treizecizero.

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design