LEAD
Tenis

Fluxul și refluxul finalei pierdute de Monica Niculescu la Seul. Moni rămâne la cota 2 titluri în carieră

26 septembrie 2016
Camelia Butuligă
0 comentarii
Lara Arruabarrena a învins-o pe Monica Niculescu cu 6-0, 2-6, 6-0 în finala Korea Open.

Oricât de ciudată ar părea evoluția scorului, ea nu a făcut decât să urmeze direcția în care se desfășurau ostilitățile pe teren, fluxul și refuxul schimbărilor de tactică pe care le-au făcut pe rând cele două jucătoare.

Monica Niculescu trebuie să aibă o răbdare de sfânt. În general, răbdarea este o calitate esențială în tenis, dar cu jocul ei bazat pe combinații de viteze și spinuri, Monica trebuie să aibă o doză zdravănă de stoicism inclusă în pachetul de bază. Primul set, pe care l-a pierdut cu 6-0, nu a avut niciun game pierdut la 0 sau la 15. Primele două game-uri au avut câte trei egalități fiecare. ”Ah, va fi genul ăla de meci”, mi-am spus, în timp ce Niculescu mergea cu pași rari și măsurați să-și ia mingile. Pentru mine era ”genul ăla de meci”, pentru Moni era o zi ca oricare alta, în care trebuia să lupte cu asupra de măsură pentru fiecare punct câștigat.  

Primul set a fost pierdut pentru că planul A nu a funcționat cu Arruabarrena. Slice-ul n-a incomodat-o mai deloc pe spaniolă, care a stat aproape de baseline, a luat mingile mai repede și a făcut pagube cu loviturile în unghiuri închise și scurte. Peste toate astea, serviciul Monicăi nu era suficient de solid: procentajul pe primul era scăzut, iar al doilea era în consecință atacat des.

În setul doi, Niculescu a retras planul A și a scos la înaintare planul B: atacarea fileului. Probabil OCC-ul cu Ciorbagiu a fost un impuls în această direcție (mare păcat că nu s-a auzit nimic din intervențiile lui Călin din acest meci; cea de la jumătatea setului trei a fost deosebit de animată, cu gesturi largi, ridicări de umeri și dat din mâini). Luată pe sus de urcările la fileu ale Monicăi, Arruabarrena a început să șovăie și să adune mai multe neforțate. Pe lângă asta, Monica a reușit să-și ridice nivelul serviciului unu și să atace serviciul doi al spaniolei.

Decisivul a marcat o nouă cotitură și probabil meciul s-a decis în primele două gameuri ale setului. Monica și-a pierdut serviciul în primul game și apoi a luptat mult pentru a și-l recupera, într-un game dificil, cu patru egalități și două mingi de break. Dezamăgirea pierderii acelui al doilea game s-a strecurat în jocul Monicăi, care și-a pierdut acuratețea loviturilor și inspirația urcărilor la fileu. Următoarele patru gameuri au fost destul de rapid câștigate de Arruabarrena, care adaugă un al doilea titlu WTA celui câștigat pe zgură la Bogota acum patru ani.

Cu această finală, Monica Niculescu va urca aproximativ zece locuri în clasament, intrând în top 50. Arruabarrena face un salt mai spectaculos, urcând de pe locul 90 până pe 58.

Recapitularea titlurilor și finalelor românilor în 2016, pe Treizecizero.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design