LEAD
Tenis

Ilie Năstase revine într-un rol activ în tenis, preia conducerea echipei României de Fed Cup

21 octombrie 2016
Treizecizero.ro
1 comentariu

Într-o mutare anticipată de nimeni, Federația Română de Tenis a decis numirea lui Ilie Năstase în poziția de căpitan nejucător al echipei României de Fed Cup, în esență înlocuind-o astfel pe Alina Tecșor-Cercel. Cu aceasta pe bancă, România a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după 15 ani petrecuți în Grupa EuroAfricană, grație unei serii de șapte victorii consecutive între 2014 și 2015, cu Ungaria, Letonia, Marea Britanie, Ucraina, Serbia, Spania și Canada.

În 2016 însă, România a pierdut de două ori acasă, la Cluj, atât cu Cehia, cât și cu Germania, retrogradând în Grupa Mondială 2.

Apare astfel Ilie Năstase, despre a cărui numire FRT spune că „această mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul acestei echipe, care are șanse reale să revină în Grupa Mondială și chiar să câștige FED Cup.”

Alina Tecșor-Cercel va rămâne în staff ca antrenor, spune comunicarea FRT.

În afara Alinei Tecșor-Cercel, echipa de Fed Cup a mai fost condusă în ultimii ani de Marius Comanescu, Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir și de regretata Florența Mihai.

Prima ocazie în care Ilie Năstase va avea șansa să apară alături de echipa României va fi primul tur din Grupa Mondială 2, contra Belgiei. Meciul se joacă pe 11-12 februarie, la București, o schimbare după cele două meciuri jucate anul acesta la Cluj.

Cu jucătoare precum Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru, Andreea Mitu sau Patricia Țig, România are una dintre cele mai bogate propuneri din elita mondială a tenisului feminin. Asta nu este, însă, niciodată o garanție la succes într-o competiție cu un format dificil, în care aproape totul depinde de contextul, de forma și de disponibilitățile de moment.

Ilie Năstase ajunge astfel în postura de a lucra dintr-o calitate oficială cu Simona Halep. De altfel, în primele sale declarații de după numire, făcute la DolceSport, Năstase spune că fetele ar fi venit cu ideea: „Am auzit că de la fete, de la Simona (n.a. – a venit ideea numirii sale) (…) Mă ține și pe mine în contact cu tenisul puțin, ca n-am prea fost în ultimul timp legat așa de tenis. De ce nu? Mai ales că se joacă și în România primul meci. Îmi face plăcere dacă pot să ajut, dar fetele au fiecare antrenorul lor, eu doar să stau pe scaun și să le susțin moral, altceva ce pot să fac eu? Am înțeles că vin și antrenorii când sunt meciuri de Fed Cup. Ei știu mai bine ce e de antrenat. Eu o să stau pe scaun și, din când în când, o să mă mai cert cu un arbitru atunci când mai greșește, asta o să fac. Mi-a spus și domnul Țiriac: ‘Vezi că fetele alea vor să fii căpitanul lor’ și nu am ezitat, imediat am acceptat. M-a sunat și domnul Cosac de la Federație, a venit la mine acasă să discute. Imediat am acceptat. Simona mi-a dat mesaj de la Singapore să mă felicite”, a spus Ilie Năstase, care a ocupat în trecut și funcția de președinte al Federației Române de Tenis.

Comentează articolul
Australian Open

AO, ziua 2: Djokovic face valuri în Consiliul Jucătorilor, marii capi de serie trec, icnetele revin în discuție

16 ianuarie 2018
Camelia Butuligă

Djokovic produce mai multe titluri ca președinte al Consiliului Jucătorilor decât ca jucător Revenirea lui Novak Djokovic în tenisul competitiv a mers ca pe roate, cu o victorie ușoară în minim de seturi contra lui Donald Young. Serviciul refăcut din cauza accidentării la cot pare chiar mai puternic decât în trecut. ”Am jucat un tenis perfect azi… […]

Citeşte articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţin lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că la jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
 • Nu sunt carcotash de fel, dar ceva nu-i in ordine…
  Alina credeam ca si-a facut bine treaba.
  Ori faptul ca sotul ei nu mai este in staful Simonei si s-a schimbat ceva din armonie, ori o deranja ceva pe Simo dinainte dar n-avea (n-are) cum sa zica pe fata si o face indirect, aruncand-o in planul doi pe Tecusor.
  Pana la urma treaba tot Tecsor o facea, sau era de decor cumva si nu stim noi?
  Adica fetele se antrenau si se sfatuiau singure si-atunci si-au zis sa puncteze si la imagine cu Nasty?!
  Tot ce-i posibil!

© 2018 Lead
Design: Live Design