LEAD
Tenis de masă

Încă o performanță frumoasă la tenisul de masă: juniorii au câștigat trei medalii la Campionatele Mondiale, sunt cei mai buni dintre europeni

1 decembrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

UPDATE:

Cristian Pletea și Adina Diaconu au disputat sâmbătă seara, târziu, semifinala competiției de dublu mixt din cadrul Mondialelor de Junipori de la Riva del Garda, împotriva perechii chineze Fei Xue și Manyu Wang.

Juniorii noștri au făcut două seturi foarte strânse, dar au pierdut, în final, cu 4-0, obținând a treia medalie de bronz a delegației române, după cele din probele pe echipe.

ARTICOLUL INIȚIAL:

Trei medalii de bronz pentru lotul național de juniori la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda! La doar un an după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au câștigat prima medalie de aur în proba feminină de dublu la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud, tenisul de masă românesc revine cu o nouă confirmare că avem un viitor frumos la acest sport.

Tinerii noștri tenismeni au avut deja, în vară, rezultate de senzație la Europene, dar adevărata valoare tot la Mondiale se vede, într-un sport dominat de țările asiatice. Cu atât mai mare performanța echipelor de junioare și de juniori, care s-au calificat în semifinalele Mondialului din Italia, acolo unde doar echipe din Asia au reușit să acceadă în acest an.

Junioarele au învins în grupe Taipeiul și Cehia, apoi puternica echipă a Germaniei, în sferturile de finală, garantându-și astfel medaliile de bronz. La rândul lor, juniorii au trecut în faza grupelor de Coreea de Sud și Suedia, apoi de echipa Statelor Unite ale Americii, în sferturile de finală. În semifinale, și fetele, și băieții, au avut ghinionul de a da peste echipele Chinei, și ambele au pierdut cu același scor, 0-3.

Dacă fetele sunt la a șasea medalie pe echipe și a treisprezecea la Mondiale (1 aur, 1 argint și 9 bronzuri), pentru băieții antrenați de Mădălin Ionașcu și Alex Gheorghe medalia din Italia marchează o premieră extraordinară.

Echipa fetelor, coordonată de Petre Arnăutu și Marian Filipaș, a fost compusă din Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Taina Plăian și mezina Elena Zaharia. Echipa băieților a fost formată din Cristi Pletea, Rareș Șipoș, Dragoș Oprea și Alin Spelbuș.

Vineri seara, pe 1 decembrie, echipa de le dublu mixt, Cristian Pletea și Adina Diaconu, a reușit o performanță fantastică prin victoria în sferturi în fața dublului Haidong Xu – Tianyi Qian (scor 4-2). Victoria le asigură un loc în semifinale și ne garantează a treia medalie la Mondiale! Pe 2 decembrie urmează semifinala contra unei alte echipe chineze, Xue Fei – Wang Manyu.

Între timp, în probele individuale, juniorii Cristian Pletea, Florin Spelbuș, Rareș Sipoș, Tania Plăian, Andreea Dragoman, Elena Zaharia și Adina Diaconu au trecut cu toții de primul tur și sunt în top 32 la Riva del Garda. Turul următor va avea loc tot pe 2 decembrie.

Comentează articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc! * La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design