LEAD
Tenis de masă

Încă o performanță frumoasă la tenisul de masă: juniorii au câștigat trei medalii la Campionatele Mondiale, sunt cei mai buni dintre europeni

1 decembrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

UPDATE:

Cristian Pletea și Adina Diaconu au disputat sâmbătă seara, târziu, semifinala competiției de dublu mixt din cadrul Mondialelor de Junipori de la Riva del Garda, împotriva perechii chineze Fei Xue și Manyu Wang.

Juniorii noștri au făcut două seturi foarte strânse, dar au pierdut, în final, cu 4-0, obținând a treia medalie de bronz a delegației române, după cele din probele pe echipe.

ARTICOLUL INIȚIAL:

Trei medalii de bronz pentru lotul național de juniori la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda! La doar un an după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au câștigat prima medalie de aur în proba feminină de dublu la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud, tenisul de masă românesc revine cu o nouă confirmare că avem un viitor frumos la acest sport.

Tinerii noștri tenismeni au avut deja, în vară, rezultate de senzație la Europene, dar adevărata valoare tot la Mondiale se vede, într-un sport dominat de țările asiatice. Cu atât mai mare performanța echipelor de junioare și de juniori, care s-au calificat în semifinalele Mondialului din Italia, acolo unde doar echipe din Asia au reușit să acceadă în acest an.

Junioarele au învins în grupe Taipeiul și Cehia, apoi puternica echipă a Germaniei, în sferturile de finală, garantându-și astfel medaliile de bronz. La rândul lor, juniorii au trecut în faza grupelor de Coreea de Sud și Suedia, apoi de echipa Statelor Unite ale Americii, în sferturile de finală. În semifinale, și fetele, și băieții, au avut ghinionul de a da peste echipele Chinei, și ambele au pierdut cu același scor, 0-3.

Dacă fetele sunt la a șasea medalie pe echipe și a treisprezecea la Mondiale (1 aur, 1 argint și 9 bronzuri), pentru băieții antrenați de Mădălin Ionașcu și Alex Gheorghe medalia din Italia marchează o premieră extraordinară.

Echipa fetelor, coordonată de Petre Arnăutu și Marian Filipaș, a fost compusă din Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Taina Plăian și mezina Elena Zaharia. Echipa băieților a fost formată din Cristi Pletea, Rareș Șipoș, Dragoș Oprea și Alin Spelbuș.

Vineri seara, pe 1 decembrie, echipa de le dublu mixt, Cristian Pletea și Adina Diaconu, a reușit o performanță fantastică prin victoria în sferturi în fața dublului Haidong Xu – Tianyi Qian (scor 4-2). Victoria le asigură un loc în semifinale și ne garantează a treia medalie la Mondiale! Pe 2 decembrie urmează semifinala contra unei alte echipe chineze, Xue Fei – Wang Manyu.

Între timp, în probele individuale, juniorii Cristian Pletea, Florin Spelbuș, Rareș Sipoș, Tania Plăian, Andreea Dragoman, Elena Zaharia și Adina Diaconu au trecut cu toții de primul tur și sunt în top 32 la Riva del Garda. Turul următor va avea loc tot pe 2 decembrie.

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Naționala de handbal a pierdut meciul, nu și suporterii

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Cu o oră înainte de meciul din optimi cu Cehia, un steag tricolor aștepta singuratic pe un scaun din imensa sală din Leipzig. Lângă el, în picioare, stătea Mihaela, o suporteră din Brașov aflată la primul ei turneu final alături de echipa națională. Prietenii și colegele i-au făcut cadou deplasarea, pentru că știu cât iubește […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu: „Sunt tristă, frustrată, dezamăgită. Ne-a fost frică să visăm la mai mult”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Una din jucătoarele cele mai afectate de înfrângerea României cu Cehia din optimile Campionatului Mondial din Germania a fost Cristina Neagu. Căpitanul României, care înscrisese 13 goluri, a izbucnit în lacrimi imediat după fluierul de final, a îmbrățișat câțiva suporteri, de la care a primit un buchet de flori, apoi a fost printre primele care […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design