LEAD
GIMNASTICĂ

Marian Drăgulescu termină pe locul patru la sărituri. România încheie Campionatele Mondiale de Gimnastică fără medalie

Mihaela Bobar/ SportPictures
8 octombrie 2017
Andreea Giuclea
0 comentarii

Marian Drăgulescu a fost la cinci sutimi de medalia de bronz în finala de la sărituri a Campionatelor Mondiale de la Montreal, care au avut loc duminică seara. Gimnastul de 36 de ani era singurul român care putea aduce o medalie României, după acccidentarea Larisei Iordache din calificări și ratarea de la bârnă a Cătălinei Ponor.

La 36 de ani, Marian Drăgulescu – cel mai titrat finalist din concursul de sărituri de duminică seară de la Montreal, cu patru medalii de aur și două de argint – a intrat al patrulea în concurs și a început cu săritura inventată de el – Drăgulescu. A executat-o bine, având viteză și amplitudine bune, dar la aterizare a făcut un pas destul de mare în spate, care probabil l-a și costat medalia. A primit 17,700 pentru prima săritură, dar și la a doua săritură – două rotații și jumătate –, a făcut un pas în față, fiind punctat cu 14,733.

Cu o medie de 14,716, s-a clasat temporar pe locul doi, în spatele lui Kenzo Shirai din Japonia. Românul a coborât pe trei după ce ucrainianul Igor Radivilov a executat aceeași săritură Drăgulescu aproape perfect, fiind comparat pe Twitter cu exercițiul lui Marian de la Atena.

Românul a rămas pe podium, cu șanse la medalia de bronz, până la ultimul gimnast din competiție, coreeanul Kim Hansol, care în final l-a depășit cu cinci sutimi.

Campioana olimpică la sărituri Monica Roșu, care a comentat finala la TVR, a apreciat săriturile românului ca fiind mai bune decât ale lui Hansol. Și a sperat până la final că Drăgulescu va fi medaliat. „Dar asta e gimnastica, ăsta e farmecul sportului. Marian a declarat înainte de plecare că vrea să se bucure de aceste campionate mondiale. Iubește acest aparat, e făcut pentru gimnastică și a spus deja că la finalul anului va trage linie și va hotărî dacă va mai continua. Din punct de vedere tehnic e acolo, dar vin acești gimnaști tineri din urmă, cu alt tonus, altă energie.”

Astfel, chiar la Montreal, unde a început povestea de succes a gimnasticii românești, România încheie fără nicio medalie o ediție a Campionatelor Mondiale care a reamintit că perioada dificilă prin care trece acest sport e departe de a se fi încheiat, ci pare că se adâncește tot mai mult.

Comentează articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc! * La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design