LEAD
GIMNASTICĂ

Marian Drăgulescu termină pe locul patru la sărituri. România încheie Campionatele Mondiale de Gimnastică fără medalie

Mihaela Bobar/ SportPictures
8 octombrie 2017
Andreea Giuclea
0 comentarii

Marian Drăgulescu a fost la cinci sutimi de medalia de bronz în finala de la sărituri a Campionatelor Mondiale de la Montreal, care au avut loc duminică seara. Gimnastul de 36 de ani era singurul român care putea aduce o medalie României, după acccidentarea Larisei Iordache din calificări și ratarea de la bârnă a Cătălinei Ponor.

La 36 de ani, Marian Drăgulescu – cel mai titrat finalist din concursul de sărituri de duminică seară de la Montreal, cu patru medalii de aur și două de argint – a intrat al patrulea în concurs și a început cu săritura inventată de el – Drăgulescu. A executat-o bine, având viteză și amplitudine bune, dar la aterizare a făcut un pas destul de mare în spate, care probabil l-a și costat medalia. A primit 17,700 pentru prima săritură, dar și la a doua săritură – două rotații și jumătate –, a făcut un pas în față, fiind punctat cu 14,733.

Cu o medie de 14,716, s-a clasat temporar pe locul doi, în spatele lui Kenzo Shirai din Japonia. Românul a coborât pe trei după ce ucrainianul Igor Radivilov a executat aceeași săritură Drăgulescu aproape perfect, fiind comparat pe Twitter cu exercițiul lui Marian de la Atena.

Românul a rămas pe podium, cu șanse la medalia de bronz, până la ultimul gimnast din competiție, coreeanul Kim Hansol, care în final l-a depășit cu cinci sutimi.

Campioana olimpică la sărituri Monica Roșu, care a comentat finala la TVR, a apreciat săriturile românului ca fiind mai bune decât ale lui Hansol. Și a sperat până la final că Drăgulescu va fi medaliat. „Dar asta e gimnastica, ăsta e farmecul sportului. Marian a declarat înainte de plecare că vrea să se bucure de aceste campionate mondiale. Iubește acest aparat, e făcut pentru gimnastică și a spus deja că la finalul anului va trage linie și va hotărî dacă va mai continua. Din punct de vedere tehnic e acolo, dar vin acești gimnaști tineri din urmă, cu alt tonus, altă energie.”

Astfel, chiar la Montreal, unde a început povestea de succes a gimnasticii românești, România încheie fără nicio medalie o ediție a Campionatelor Mondiale care a reamintit că perioada dificilă prin care trece acest sport e departe de a se fi încheiat, ci pare că se adâncește tot mai mult.

Comentează articolul
Viitor

Naționala U21 ne dă speranțe pentru viitor. Secretul ei: „Forța grupului. Am câștigat și atunci când nu ne-am putut baza pe vedete”

Bucuria echipei U21, cu Ianis Hagi și Alexandru Cicâldau in prim-plan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 decembrie 2017
Ciprian Rus

Exercițiu de imaginație: Naționala mare a României cade într-o grupă de calificare cu Portugalia, Elveția, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein. Mergem mai departe cu exercițiul: după ce a jucat cel puțin o dată cu fiecare dintre aceste echipe, inclusiv deplasări în Elveția, Bosnia și Țara Galilor, România nu are nici o înfrângere și e pe […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

14 decembrie 2017
Lead.ro

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu […]

Citeşte articolul
Premier League

Şcoala de la Manchester: curg omagiile pentru jocul lui City, nimeni nu-l mai ia peste picior pe Guardiola

13 decembrie 2017
Danny Coposescu

Jonathan Pearce comentează pentru BBC de ani buni. E una dintre cele mai cunoscute voci din programul „Match of the Day‟ şi, în conformitate cu tradiţia engleză, nu-i genul care să îndrăgească hiperbola. Dar pus faţă în faţă cu Pep Guardiola aseară, la finalul încă unui „masterclass‟ din partea lui Man City, nici Pearce nu […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design