LEAD
VIITOR

Medalii pentru juniorii români la competițiile europene și balcanice de sărituri în apă, lupte și atletism. Ce competiții urmează pentru tinerii sportivi

Juniorii români au încheiat Campionatele Europene de Lupte Greco-Romane cu trei medalii.
5 iulie 2017
Andreea Giuclea
0 comentarii

În timp ce pentru cei mai mulți tineri de vârsta lor, sosirea verii înseamnă vacanță și detașarea de școală, pentru sportivii de performanță, vara vine cu emoțiile turneelor importante, cele pentru care se pregătesc tot anul. Așa că primele săptămâni de vacanță îi găsesc fie în cantonamente, alergând pe plajă sau pe cărări de munte, fie deja în febra competițiilor.

Cel mai recent, luptătorii români au încheiat Campionatele Europene de Lupte Greco-Romane pentru juniori din Dortmund, Germania, cu o medalie de aur, două de bronz și trei locuri cinci. Ștefania Priceputu a urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria 44 kg, în timp ce Anghel Alexandra și Lenard Berei au câștigat medalia de bronz la 67 kg, respectiv 120 kg. Coman Ștefan, Horatau Teodor și Arnaut Răzvan au terminat competiția pe locul cinci.

“Cu regretul că se putea mult mai mult, pot spune că a fost o competiție reușită, iar de la cei care au dezamăgit aștept revanșa la campionatul mondial. Felicitări tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate”, a concluzionat președintele Federației de Lupte, Răzvan Pîrcălabu pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută au avut loc și Campionatele Europene de Înot pentru juniori (Netanya, Israel) și cele de Sărituri în apă (Bergen, Norvegia). În competiția de înot din Israel, Daniel Martin câștigat medalia de argint în proba de 200 de metri spate, stabilind un nou record național de juniori (1.58.72). Tot el s-a clasat pe locul 8 în finala probei de 100 metri spate.

La Europenele de Sărituri în apă pentru juniori din Bergen, Alin Ronțu și Aurelian Dragomir au câștigat medalia de bronz în proba de platformă sincron masculin, primul podium pentru România după o pauză de 25 de ani într-o competiție de asemenea anvergură.

 

Antrenorii Ani Popescu și Adrian Gavriliu, alături de sportivii Alin Ronțu și Aurelian Dragomir, medaliați cu bronz la…

Posted by FRNPM on Thursday, June 29, 2017

Au urmat Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori, organizate la Pitești weekend-ul trecut (1-2 iulie), unde România s-a clasat pe locul doi în clasamentul pe medalii, după Turcia. Sportivii români au adunat 26 de medalii: 10 de aur, 7 de argint și 9 de bronz.

 

România a cucerit argintul la Campionatul Balcanic de Atletism Juniori 1!
România a câştigat 26 de medalii la…

Posted by Federatia Romana de Atletism on Monday, July 3, 2017

Și de la Europenele de Kaiac-Canoe pentru juniori și tinert de la Belgrad, România s-a întors cu medalii: Cătălin Chirilă şi Constantin Dîba au câştigat auru în proba de canoe 2 – 1.000 de metri.

Emoțiile verii continuă, intră în scenă sporturile de echipă

Urmează săptămâni pline de emoții mai ales pentru sporturile de echipă și pentru echipa olimpică de tineret a României. Naționalele de baschet Under 16, Under 18 și Under 20, atât cele masculine, cât și cele feminine, participă în iulie și august la Competițiile Europene pentru fiecare categorie de vârstă (detalii aici), în timp ce naționala de polo Under 17 începe pregătirea pentru Campionatul European care va avea loc între 10-18 septembrie, în Malta.

Naționala feminină de handbal de tineret se pregătește și ea pentru Campionatul European din Slovenia (27 iulie-6 august). După ce-a câștigat Trofeul Carpați, echipa antrenată de Ion Crăciun va participa la un alt turneu amical, găzduit de Ungaria (13-15 iulie Balatonboglar), alături de naționalele Ungariei, Danemarcei şi Sloveniei.

Tot în iulie are loc ediția de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduit de Gyor în perioada 23 – 29 iulie. România va fi reprezentată de 77 de sportivi, la competițiile atletism, ciclism, gimnastică artistică, înot, judo, kaiac-canoe, tenis și handbal. Înotătoarea Ana Iulia Dascăl va fi purtătorul de drapel a Echipei Olimpice la ceremonia de deschidere.

La final de iulie (27-30), România găzduiește Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe de juniori și tineret, la Bascov, la care vor participa peste 1300 de sportivi din 60 de țări.

Comentează articolul
La Liga

Pentru Barça și Real, La Liga e repetiția cu public înaintea aventurilor europene. Atletico pândește orice pas greșit

19 februarie 2018
Danny Coposescu

Nimeni nu se mai preface că cele două mari rivale ale fotbalului spaniol se bat la titlu anul ăsta. Nici măcar Zidane nu mai poate ignora hăul de 17 puncte (și trei locuri) dintre Barcelona și Real Madrid. Așa că meciurile din campionat au – pentru ambele echipe – un aspect diferit de cel obișnuit. […]

Citeşte articolul
Liga 1

Final de infarct în derbi: FCSB egalează la ultima fază, Dinamo scapă printre degete o victorie mare. Totul rămâne deschis în lupta pentru „play-off”

Dinamo și FCSB termină la egalitate după un meci foarte disputat. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
18 februarie 2018
Ciprian Rus

Dinamo – FCSB e, de când lumea, genul de derbi care nu are nevoie de nici un fel de avancronică. Miza istorică transcede, oricum, orice calcule de clasament și orice argumente de context. Dar, programat în penultima etapă, meciul avea o importanță aparte, cu atât mai mult cu cât, înainte de fluierul de start, Dinamo […]

Citeşte articolul
Rugby

Dezmăgire uriașă la Madrid: România pierde categoric cu Spania, are nevoie de ceva special pentru a mai prinde Mondialul din Japonia

Foto: Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 februarie 2018
Vlad Pîrvu

După fericirea puțin exagerată pe care mulți dintre noi am afișat-o după victoria răsunătoare cu Germania, la primul meci din Rugby Europe Championship 2018, iată că reversul medaliei ni s-a arătat mult mai repede decât ne-am fi dorit: naționala de rugby a României a fost învinsă de Spania – poate chiar mai categoric decât o […]

Citeşte articolul
Perspectivă

Unde eram și ce făceam. O privire spre ultima parte a carierei lui Federer, cea umană. Și drumul înapoi spre 1

18 februarie 2018
Codruț Baciu

Federer va mai câștiga și va mai pierde finale, indiferent de locul în clasament; iar într-o vară ce va ține de anii 2020, se va lăsa de tenis. Cu tam-tam, că n-are de ales.  Și-atunci, o să ne uităm înapoi, o să desfacem un rosé sau ce avem la îndemână, și o să ne amintim […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design