LEAD
Handbal - Champions League

„Nu poți să nu vorbești despre Neagu. E o jucătoare de top și trebuie s-o oprim ca să câștigăm”. Ce spun Ambros Martin și jucătoarele Gyor-ului despre CSM

© FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
11 mai 2018
Andreea Giuclea
1 comentariu

„Unde suntem, în România sau în Ungaria?”, s-a întrebat Ambros Martin, antrenorul lui Gyor și selecționerul naționalei României, când i-a văzut pe jurnaliștii români înconjurându-l pentru interviuri imediat cum a început întâlnirea echipelor din FINAL4 cu media. Spaniolul, care a fost deja desemnat cel mai bun antrenor al actualei ediții a Ligii Campionilor, a vorbit despre duelul din semifinale cu CSM și despre cum e să joace contra Cristinei Neagu, pe care o cunoaște bine de la echipa națională.

„În genul asta de competiție nu există o favorită clară. Depinde mult de ziua pe care o ai, de cum lupți în momentul ala. Faptul că nicio echipă nu și-a apărat titlul până acum, de când există FINAL4, arată cât de dificilă e competiția asta. Nu contează dacă ai câștigat toate meciurile până aici, dacă ai cea mai bună echipă, dacă ești sau ai fost campion, acum contează doar astea două zile.”

„Întâlnim o echipă mare, cu jucătoare individuale foarte bune și cred că va câștiga echipa care își va controla mai bine emoțiile, nervii. Cred că depinde mai mult de asta decât de o favorită clară.”

Despre Cristina Neagu, viitorul antrenor al lui Rostov spune că mereu e o provocare să joace contra echipelor mari și a jucătoarelor foarte bune: „O respect, dar nu mă tem de ea. Știu de ce e în stare, știm că nu o vom putea controla, dar nu ne preocupă prea mult că poate marca 10 sau 12 goluri, ci mai degrabă că poate să le pună și pe celelalte jucătoare în valoare, și că și celelalte jucătoare au un nivel bun. Nu vom deveni obsedați de ea, vom încerca să avem un plan colectiv să oprim întreaga echipă.”

Despre rolul Cristinei Neagu în echipa CSM-ului au vorbit și alte jucătoare ale Gyor-ului. „Nu poți să nu vorbești despre Neagu. E o jucătoare care atunci când are un meci slab înscrie șase goluri. Dacă are un meci bun e incredibilă. E o handbalistă de top și știm că trebuie s-o oprim ca să câștigăm”, a spus Eduarda Amorim, unul din stâlpii apărării Gyor-ului.

Norvegianca Stine Oftedal o completează: „Nu e niciodată ușor s-o oprești. Trebuie să fim agresive, să facem să-i fie greu să prindă un moment bun, pentru că atunci când își intră în ritm e cea mai bună. Trebuie să încercăm să fim deștepte.”

Oftedal, aflată la primul ei FINAL4, a fost declarată cea mai bună jucătoare a Campiontului Mondial din decembrie 2017 și e una din armele puternice ale Gyorului, deși a fost și ea accidentată sezonul ăsta. „Am avut multe accidentări, pe termen scurt și lung, am jucat aproape în fiecare lună cu alte jucătoare și totuși am reușit să avem rezultate. Cred că în asta stă puterea noastră. Sunt impresionată să fiu parte din așa ceva, spune multe despre echipă și despre calitățile echipei și alte staff-ului.”

„CSM are o echipă incredibilă, sigur va fi foarte greu, foarte strâns, așa cum ar trebui să fie într-o semifinală Champions League. Am mai jucat de două ori sezonul ăsta, dar cred că mereu e diferit când joci pentru trofeu. E cel mai mare eveniment la care poți lua parte, la nivel de cluburi. Am jucat meciuri importante cu echipa națională, am antrenament, dar tot ce se întâmplă aici e nou pentru mine.”

Pentru Gyor, meciurile din FINAL4 vor fi printre ultimele cu Ambros Martin pe bancă. Despre spaniol, care va antrena în sezonul următor Rostov, Oftedal spune că „e un antrenor incredibil. Sunt fericită că am putut lucra cu el un an, gândește handbalul într-un mod incredibil și reușeste să obțină ce e mai bun de la oameni.”

La finalul întâlnirii cu jurnaliștii români, spaniolul a fost întrebat dacă are un mesaj în limba română pentru fani. Răspunsul lui Martin a fost simplu: „Baftă!”

 

FINAL4-ul Ligii Campionilor are loc în weekendul 12-13 mai, la Budapesta. Semifinala CSM București – Gyor are loc sâmbătă, 12 mai, de la ora 16:15 (ora României). A doua semifinală, Rostov Don – Vardar, e de la ora 19.00. Finalele au loc duminică.  

Comentează articolul
Finala Champions League

„Bring it on‟: Klopp a adus-o din nou pe Liverpool la masa mare, unde caută din nou acel evaziv final fericit

25 mai 2018
Danny Coposescu

„Am șters aproape totul din jurul meciului și nu l-am mai revăzut. Niciodată.‟ Jürgen Klopp e prins în discuție cu Donald McRae de la The Guardian și ajunge, inevitabil, la subiectul acelui joc. Cinci ani mai târziu, reacția lui rămâne la fel de memorabilă ca golul zdrobitor al lui Arjen Robben: „Fanii noștri au fost […]

Citeşte articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
  • Catalin

    Bafta fetele !

© 2018 Lead
Design: Live Design