LEAD
Tenis de masă

Premieră: locul 1 pentru România la Mondialele de tenis de masă pentru juniori. După Eliza Samara și Dana Dodean urmează o nouă generație de aur!

7 decembrie 2016
Lead.ro
3 comentarii

Bucurie imensă în familia tenisului de masă românesc, după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au cîștigat medalia de aur în proba feminină de dublu, de la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud.

Adina Diaconu și și Andreea Dragoman le-au învins în finală pe japonezele Hina Hayata și Miyu Kato, cu scorul 4-2 la seturi.

Tot azi, înaintea probei de dublu, Adina Diaconu a ratat calificarea în finala de simplu, însă adaugă un bronz prețios în palmaresul delegației României. În afara celor două medalii, sportivii români au mai adus un loc 5 pentru echipa masculină și un loc 6 pentru cea feminină.

Succesele junioarelor confirmă rezultatele foarte bune obținute de seniori la Jocurile Olimpice din acest an, ca și medaliile, una de aur și trei de bronz, obținute de Daniela Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu la recentele Campionate Europene. Asta demonstrează încă o dată că tenisul de masă românesc este pe un drum bun. După generația extraordinarei Eliza Samara urmează, la propriu, o nouă generație de aur.

Campioanele de la Cape Town, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, continuă astfel o frumoasă tradiție a junioarelor românce în proba de dublu, unde țara noastră mai câștigase, în trecut, alte patru medalii de bronz la Mondialele de Juniori. Cea mai recentă performanță e argintul perechii Bernadette Szocs – Irina Ciobanu, în 2012, în India. Dar aurul din acest an este primul cucerit de România în cei 13 ani de când se organizează evenimentul.

Abia al doilea aur câștigat de o țară europeană la Mondialele de juniori!

Fetele noastre au început finala în forță și au ajuns să conducă cu 3-0 la seturi. Asta, chiar dacă înainte de semifinale nu erau creditate cu șanse să obțină mai mult de locul 3. Dublul japonez Hina – Myiu s-a agățat cu disperare de fiecare șansă de a rămâne în meci și a luat seturile 4 și 5, dând impresia că pot întoarce finala. Diaconu și Dragoman s-au impus însă în setul 6 și au tras aurul pe jumătatea lor de masă: 4-2 final!

Adina și Andreea au impresionat încă de la victoria din semifinale, cu Liu Qi și Wong Chin Yau (Hong Kong). După acea victorie, fetele spuneau că e incredibil ce se întâmplă cu ele, să fie pentru prima oară în finala unui Campionat Mondial și că nu pot exprima în cuvinte tot ce simt.

Diaconu declara după meci că pierderea din semifinala de la simplu a motivat-o și mai tare pentru meciul de la dublu. „Eu și partenera mea jucăm împreună de mai bine de un an”, spunea sportiva entuziasmată să câștige primul titlu mondial. „Ne înțelegem foarte bine pe aceeași parte a mesei”.

Reușita e cu atât mai valoroasă când e doar al doilea aur care merge către o țară europeană la un Mondial de Juniori, după cel adjudecat de germanul Patrick Baum, la simplu, în urmă cu 11 ani!

 

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
  • Eliodor

    Sincere felicitari! O performanta cu adevarat uimitoare!!!

  • rebelhawk

    Felicitari fetelor si celor care le-au crescut atat de frumos!

  • Dragos Ardelean

    Incredibil!

© 2018 Lead
Design: Live Design