LEAD
Tenis de masă

Premieră: locul 1 pentru România la Mondialele de tenis de masă pentru juniori. După Eliza Samara și Dana Dodean urmează o nouă generație de aur!

7 decembrie 2016
Lead.ro
3 comentarii

Bucurie imensă în familia tenisului de masă românesc, după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au cîștigat medalia de aur în proba feminină de dublu, de la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud.

Adina Diaconu și și Andreea Dragoman le-au învins în finală pe japonezele Hina Hayata și Miyu Kato, cu scorul 4-2 la seturi.

Tot azi, înaintea probei de dublu, Adina Diaconu a ratat calificarea în finala de simplu, însă adaugă un bronz prețios în palmaresul delegației României. În afara celor două medalii, sportivii români au mai adus un loc 5 pentru echipa masculină și un loc 6 pentru cea feminină.

Succesele junioarelor confirmă rezultatele foarte bune obținute de seniori la Jocurile Olimpice din acest an, ca și medaliile, una de aur și trei de bronz, obținute de Daniela Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu la recentele Campionate Europene. Asta demonstrează încă o dată că tenisul de masă românesc este pe un drum bun. După generația extraordinarei Eliza Samara urmează, la propriu, o nouă generație de aur.

Campioanele de la Cape Town, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, continuă astfel o frumoasă tradiție a junioarelor românce în proba de dublu, unde țara noastră mai câștigase, în trecut, alte patru medalii de bronz la Mondialele de Juniori. Cea mai recentă performanță e argintul perechii Bernadette Szocs – Irina Ciobanu, în 2012, în India. Dar aurul din acest an este primul cucerit de România în cei 13 ani de când se organizează evenimentul.

Abia al doilea aur câștigat de o țară europeană la Mondialele de juniori!

Fetele noastre au început finala în forță și au ajuns să conducă cu 3-0 la seturi. Asta, chiar dacă înainte de semifinale nu erau creditate cu șanse să obțină mai mult de locul 3. Dublul japonez Hina – Myiu s-a agățat cu disperare de fiecare șansă de a rămâne în meci și a luat seturile 4 și 5, dând impresia că pot întoarce finala. Diaconu și Dragoman s-au impus însă în setul 6 și au tras aurul pe jumătatea lor de masă: 4-2 final!

Adina și Andreea au impresionat încă de la victoria din semifinale, cu Liu Qi și Wong Chin Yau (Hong Kong). După acea victorie, fetele spuneau că e incredibil ce se întâmplă cu ele, să fie pentru prima oară în finala unui Campionat Mondial și că nu pot exprima în cuvinte tot ce simt.

Diaconu declara după meci că pierderea din semifinala de la simplu a motivat-o și mai tare pentru meciul de la dublu. „Eu și partenera mea jucăm împreună de mai bine de un an”, spunea sportiva entuziasmată să câștige primul titlu mondial. „Ne înțelegem foarte bine pe aceeași parte a mesei”.

Reușita e cu atât mai valoroasă când e doar al doilea aur care merge către o țară europeană la un Mondial de Juniori, după cel adjudecat de germanul Patrick Baum, la simplu, în urmă cu 11 ani!

 

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
  • Eliodor

    Sincere felicitari! O performanta cu adevarat uimitoare!!!

  • rebelhawk

    Felicitari fetelor si celor care le-au crescut atat de frumos!

  • Dragos Ardelean

    Incredibil!

© 2018 Lead
Design: Live Design