LEAD
VIITOR

Primele medalii la FOTE vin de la natație, atletism și judo. Junioarele de la handbal sunt în semifinale

26 iulie 2017
Andreea Giuclea
0 comentarii

După succesele tinerilor baschetbaliști și juniorilor de la tenis de masă de săptămâna trecută, a venit rândul handbalistelor și a speranțelor olimpice să intre în lupta pentru medalii.

A treia zi a Festivalului Olimpic de Tineret European care are loc în această săptămână la Gyor a adus primele medalii pentru delegația României. Ana Iulia Dascăl, purtătoarea drapelului la ceremonia de deschidere, a deschis și drumul spre podium cucerind medalia de bronz în proba de 100 metri liber.

Ana a fost premiată chiar de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), dublă medaliată cu aur la 200 și 400 m liber în urmă cu 20 de ani la FOTE Lisabona 1997 și medaliată cu aur la JO de la Atena, căreia Ana vrea să-i calce pe urme.

Tot miercuri, atleta Andreea Raissa Hojda a obținut medalia de bronz la 800 metri, iar judoka Ramona Florina Micula a cucerit argintul, la categoria 52 kg.

Gyor pare o gazdă bună și pentru naționala de handbal junioare, care a trecut cu bine de meciurile din grupe și s-a calificat în semifinale, după o victorie chiar împotriva Ungariei (23-20). În primele două meciuri din grupe, echipa antrenată de Ion Ivan a pierdut cu Norvegia (18-19) și a trecut de Olanda (33-32).

La gimnastică artistică, un alt concurs cu așteptări, Rafael Szabo s-a calificat in finalele de la individual compus si inele, Denisa Golgotă în cea de la sărituri, cu a treia notă din concurs, în timp ce Iulia Berar și Nica Ivanuș, aflate la prima lor competiție internațională, în finala de la bârnă. (Denisa ar fi prins și ea finala la bârnă, de pe poziția a opta, dar regulile nu permit ca mai mult de două gimnaste din aceeași țară să concureze în finale, așa că a rămas în afară).

Tinerele gimnaste antrenate de Nicolae Forminte au avut însă și câteva ratări la celelalte aparate, astfel că în concursul pe echipe, România s-a clasat pe locul 10, devansată de Georgia.

 

Naționala de handbal U19 debutează la Campionatul European

Dacă tricolorele mici au învins Ungaria chiar la ele acasă, echipa de tineret trebuie să treacă tot de rivala tradițională în prima zi a Campionatul European din Slovenia. Jucătoarele antrenate de Ion Crăciun și conduse în teren de Sorina Tîrcă speră să-și încheie junioratul cu o medalie care le-a scăpat până acum, desi sunt o generație talentată. Ar fi și prima medalie la un turneu continental la această categorie de vârstă după 10 ani. 

„Totul este în grafic, nu avem accidentări, iar fetele sunt la capacitate fizică maximă. Este o grupă dificilă. Pe Olanda o cunoaștem deja, Suedia are o generație valoroasă, iar Ungaria dispune de câteva individualități de top. Cred însă că și noi avem handbaliste de mare valoare internațională. Important este însă să jucăm ca o echipă, nu mă interesează să colecționăm titluri de golgheteră sau de jucătoare în echipa turneului. Le simt foarte montate pe fete să facă o performanță importantă, îmi doresc ca emoțiile să fie constructive și să treacă peste presiunea primului meci. Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor și să luăm apoi totul pas cu pas”, a spus selecționerul Ion Crăciun. 

Programul tricolorelor:

Ungaria – România, 27 iulie, ora 14.00 (scor 26-21)

România – Suedia, 28 iulie, ora 16.00

România – Olanda, 30 iulie, ora 16.00

Primele două echipe din grupa A se califică în grupa principală M1, acolo unde se vor lupta pentru calificarea în semifinale cu primele două clasate din grupa B (Rusia, Croația, Norvegia, Macedonia). Meciurile sunt transmise în direct pe ehfTV.

Comentează articolul
Viitor

Naționala U21 ne dă speranțe pentru viitor. Secretul ei: „Forța grupului. Am câștigat și atunci când nu ne-am putut baza pe vedete”

Bucuria echipei U21, cu Ianis Hagi și Alexandru Cicâldau in prim-plan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 decembrie 2017
Ciprian Rus

Exercițiu de imaginație: Naționala mare a României cade într-o grupă de calificare cu Portugalia, Elveția, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein. Mergem mai departe cu exercițiul: după ce a jucat cel puțin o dată cu fiecare dintre aceste echipe, inclusiv deplasări în Elveția, Bosnia și Țara Galilor, România nu are nici o înfrângere și e pe […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

14 decembrie 2017
Lead.ro

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu […]

Citeşte articolul
Premier League

Şcoala de la Manchester: curg omagiile pentru jocul lui City, nimeni nu-l mai ia peste picior pe Guardiola

13 decembrie 2017
Danny Coposescu

Jonathan Pearce comentează pentru BBC de ani buni. E una dintre cele mai cunoscute voci din programul „Match of the Day‟ şi, în conformitate cu tradiţia engleză, nu-i genul care să îndrăgească hiperbola. Dar pus faţă în faţă cu Pep Guardiola aseară, la finalul încă unui „masterclass‟ din partea lui Man City, nici Pearce nu […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design