LEAD
Roland Garros

Rutină? Nu, o calificare în săptămâna a doua nu e rutină. Simona: “Indiferent de clasament, e mereu ceva frumos”

3 iunie 2018
Adrian Țoca
0 comentarii

Simona i-a întors complimentele Andreei Petkovic, spunând că îi pare rău pentru accidentarea suferită. “Am văzut când a pățit, dar am încercat să mă mențin concentrată, să nu mă gândesc la ea. E mereu greu când ți se taie ritmul un pic, iar pauza a fost de cinci, șase minute. Am încercat să joc ce-am jucat și în primul set și a fost ceva mai bine la final. Sunt mulțumită cu evoluția mea și îmi pare rău pentru ea că s-a accidentat”.

Întrebată cum se simte când știe că le face pe toate oponentele ei să dea ce au mai bun ca să o poată învinge, Simona a zâmbit: “Da, mereu se întâmplă la fel. Nu știu ce fac eu, dar cred că sunt motivate când sunt pe teren cu mine. Mi s-a întâmplat la fel în urmă cu ani, când jucam cu locul 1 în lume. Nu simți presiune și nu ai nimic de pierdut, așa că ieși pe teren și dai tot ce ai. Dar e bine și pentru mine că adversarele sunt la cel mai înalt nivel, pentru că mă ajută să rămân motivată, concentrată și să nu ies relaxată pe teren”.

Un lucru care se poate pierde ușor printre rânduri. Fiecare dintre noi reacționează diferit în mulțimi; unora le e greu, alții se simt ca peștele în apă. Simona, fire care-și prețuiește spațiul ei personal, s-a simțit un pic înghesuită pe terenul 18. A admis, discret, că e cam consumată în momentul acela, al conferinței de presă. Nu de meci, cât de agitația din preajma ei: “sunt doar un pic obosită acum, cu tot ce-a fost acolo, cu atmosfera. Încă nu am reușit să mă relaxez”. Asta pentru că designul terenului, cu tribunele foarte aproape de jucători, i-a dat această senzație de lipsă de spațiu.

“Azi a fost un pic diferit, pentru că terenul e destul de mic și am simțit că toți oamenii sunt pe teren cu mine“, a spus ea în engleză, repetând mai apoi în română aceeași idee. De aceea, spune ea, și-a pus prosopul în cap la un moment dat. “Aveam nevoie să stau un pic, să nu mai aud zgomotul. Nu neapărat că mă deranja, dar aveam nevoie să pot să mă concentrez“. E tot ce-a avut Simona de spus despre Terenul 18, explicând că n-a avut nicio problemă cu programarea. “Sunt aici să joc oriunde o fi, nu am probleme. Sigur că a fost diferit, dar nu-s scuze. Încerc să mă găsesc pe teren. M-am antrenat acolo săptămâna trecută, deci totul e bine“.

Tot din același motiv spune ea că a început meciul din urmă. “Venind de pe Chatrier e un pic dificil să te acomodezi, dar după câteva game-uri cred că am jucat bine. Ea a fost la un nivel foarte înalt de tenis și a fost dificil să jucăm fiecare punct la așa intensitate, să alerg după fiecare minge. Cred că m-am descurcat destul de bine la finalul primului set și m-am simțit mai încrezătoare apoi și am simțit că pot domina meciul“.

Dar, deși poate să pară ca o performanță de rutină la nivelul la care a ajuns, Simona spune că nu uită să prețuiască trecerea în a doua săptămână de Slam. “Mă bucur, cu siguranță, sunt doar un pic obosită acum, cu tot ce-a fost acolo, cu atmosfera. Încă nu am reușit să mă relaxez, dar mă voi bucura cu siguranță. E un rezultat bun și să fiu în a doua săptămână de Grand Slam este mereu, indiferent de clasament, indiferent de moment, ceva frumos. Așa că o să mă bucur“.

“Ce e mai important e că de la zi la zi sunt mai bine și simt acest lucru. Sper să fiu la fel de motivată, de concentrată, de aptă să pot să câștig turul patru, și după aceea vom vedea. Cred că sunt la un nivel bun, simt bine jocul“, a încheiat Simona, care se așteaptă la un meci diferit cu Mertens, comparativ cu cel de la Madrid:

„E o jucătoare solidă, chiar dacă a fost scorul destul de ușor la Madrid, mă aștept să fie un alt meci.”

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design