LEAD
Futsal

Samba do Rumania! Brazilianul Savio Valadares ne-a calificat la Europenele de Fotbal în sală. Suntem printre cele mai bune 12 echipe de pe continent

26 septembrie 2017
Ciprian Rus
1 comentariu

Echipa de futsal a României s-a calificat la Campionatul European – Slovenia 2018, după ce a trecut de formația Georgiei, în dublă manșă, cu scorul de 9-6 la general.

„Tricolorii” au reușit o victorie spectaculoasă, cu 7-4, în sala „Sports Palace” din capitala Georgiei, reușind să întoarcă egalul din meciul tur, jucat acasă, la Deva (2-2).

Vedeta echipei noastre a fost, ca și în meciul tur, brazilianul proaspăt naturalizat Savio Valadares, care a marcat de patru ori în poarta gazdelor. În tur, cele două reușite ale lui Valadares au ajutat echipa noastră să întoarcă scorul de 0-2 de la pauză.

Și în meciul de marți seară, România a trebuit să revină de la 1-3, scor stabilit în minutul 12. După minutul 23, când scorul era 4-4, România s-a dezlănțuit și a mai punctat de trei ori, prin Savio, de două ori, și prin căpitanul Răducu.

„Calificarea e foarte importantă pentru mine și pentru colegii mei! Majoritatea suntem trecuți de 30 de ani, ceea ce face prezența la Euro să fie cu atât mai valoroasă.” – Emil Răducu, căpitanul echipei naționale

Savio Valadares și Filipe OIiveira au obținut cetățenia pe 29 august, când au și jurat credință României. „Sunt foarte fericit, deja mă gândesc la barajul cu Georgia pe care îmi doresc să-l câștigăm. Mă bucur că voi putea să ajut echipa națională”, declara atunci Savio.

La rândul său, Filipe OIiveira, care a marcat și el marți seară, promitea să dea totul pentru tricolor. „Sunt mândru că sunt roman, ne dorim să mergem la Euro 2018”.

Opt echipe sunt erau deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (țara gazdă), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania (deținătoarea trofeului), Kazakhstan și Rusia.

Turneul final se va desfășura pe „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018. Alături de România, vor mai merge la EURO, în urma meciurilor de baraj, câștigătoarele partidelor: Cehia – Serbia, Franța – Croația și Ungaria – Polonia.

Lotul României pentru barajul cu Georgia

Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva) – portari; Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica Timișoara), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta).

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Am condus tot meciul, dar linia se trage după 60 de minute. Poate că ne-am dorit prea mult.” Ce spun jucătoarele după înfrângerea cu Cehia

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
11 decembrie 2017
Andreea Giuclea

La finalul meciului cu Cehia, pierdut în ultima secundă, jucătoarele României au izbucnit în lacrimi. Unele s-au prăbușit în scaune, ascuzându-și lacrimile în spatele tricourilor galbene. Altele au rămas cu ochii pironiți în parchet, nevenindu-le să creadă. În tribune, Mădălina Zamfirescu, rezervă în ultimele două meciuri, plângea în hohote. Puține au găsit puterea să aplaude suporterii, […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

România este învinsă în ultima secundă de curajoasa echipă a Cehiei. Mondialul de handbal se termină (prea) brusc

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
11 decembrie 2017
Lead.ro

La un turneu final în care s-a remarcat mai mult prin puterea de luptă decât prin orice altceva – câștigând toate meciurile importante pe final, după câteva reveniri speciale – România a pierdut acum cu armele ei un meci care ne lasă cu senzația că lucrurile se termină prea devreme: 28-27 pentru o cechipă a […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu și încrederea în echipă. „Se poate mai mult decât credem noi că se poate. Ăsta e un lucru important pe care l-am învățat la echipa națională”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
11 decembrie 2017
Andreea Giuclea

La finalul meciului cu Angola din grupele Campionatului Mondial, Cristina Neagu a strâns echipa într-un cerc la mijlocul terenului, cum face după fiecare meci. Jucătoarele s-au prins de brațe și s-au aplecat în față, iar căpitanul României le-a privit în ochi și le-a spus: „Va trebui să dăm mult mai mult decât am dat azi, […]

Citeşte articolul
  • Sorinaccio

    Nu știu alții cum sunt, dar eu nu mă simt reprezentat de Savio Valadares și alții asemenea. Nu mă interesează că și alte națiuni fac la fel. Am blamat nemțoaicele din Asia la ping-pong așa fac și în acest caz. Punct.

© 2017 Lead
Design: Live Design