LEAD
Roland Garros

Simona, despre ce ar vrea să înțeleagă oamenii din povestea ei: ”Aș vrea să înțeleagă că orice e posibil dacă muncești și crezi, și nu cedezi în niciun moment”

10 iunie 2018
Adrian Țoca
0 comentarii

După ce finala s-a terminat, iar lumea tenisului a început să reacționeze, victoria Simonei a fost primită cu mult entuziasm de către jucătoarele din circuit. Sunt multe dintre ele care s-au identificat, în ultimii ani, cu efortul Simonei de a-și îndeplini visul și, mai ales, cu dificultățile pe care le-a înfruntat și cu felul în care s-a ridicat de fiecare dată după câte un șoc. Courtney Nguyen a întrebat-o, la conferință, pe Simona despre acest lucru.

Q: ”Twitter-ul a cam explodat după ce ai câștigat. Adică una e să se bucure fanii… ”
Simona: ”Românii?„

Q: ”Da, românii au luat-o un pic razna de bucurie. Dar în afară de ei, o mulțime de jucători și jucătoare au postat pe Twitter mesaje de felicitări. Și sunt curios dacă au venit, în ultimele 12 luni, la tine să-ți spună ceva de genul ”vedem ce încerci să faci aici și suntem de partea ta”. Pentru că senzația mea este că titlul tău a însemnat ceva și pentru ei.”

Simona: ”În primul rând, aș vrea să le mulțumesc Petrei Kvitova și Irinei Begu, care mi-au trimis mesaje. Le-am citit, le-am răspuns. Au fost foarte drăguțe cu mine. Petra chiar mi-a trimis câteva mesaje anul trecut, după ce am pierdut aici, dar și după finala pierdută în Australia. Mi-a zis: ”O să vină și ziua ta. Continuă să muncești!”.

E plăcut să vezi că jucătorii și jucătoarele se bucură pentru mine. Suntem ca o familie în circuit și e frumos să vezi când unul se bucură pentru celălalt. Numai lucruri pozitive. Iar faptul că am reușit să câștig poate că va inspira și alți români, poate alte generații de copii. Trebuie să vadă că e posibil să reușești, chiar dacă vii dintr-o țară mică precum România; trebuie să crezi și să muncești.”

Când a venit rândul segmentului în română, am întrebat-o pe Simona ce ar vrea să înțeleagă oamenii din povestea ei. Cu ce și-ar dori să rămână.

„Aș vrea să înțeleagă că orice e posibil dacă muncești și crezi, și nu cedezi în niciun moment. Se întâmplă ceea ce-ți dorești. Să fii profesionist, să fii strict cu programul tău, să te dedici sportului pe care îl practici, dacă e vorba de sport, și să accepți cumva și emoțiile pentru că presiunea e mare și momentele sunt grele, dar dacă reușești să te educi prin chestiile astea reușești și lucruri mari. Asta am reușit eu astăzi și nu pot să spun decât că sunt super, super fericită.”

Pentru ea, cel mai important lucru de azi este că nu a cedat când, din nou, a înfruntat adversitate.

”Cred că tot meciul a fost foarte greu și foarte important. Faptul că nu am cedat și am stat mental <acolo> pentru fiecare punct chiar dacă eram condusă este cel mai important lucru”, a spus ea, o idee pe care a repetat-o apoi de câteva ori. Era mândră și fericită că, de data asta, a întors în favoarea ei o finală care pornise din nou într-o direcție greșită.

Simona nu știe încă cum o să se schimbe lucrurile pentru ea de aici. Însă transmite o idee la care, cu siguranță, s-au gândit deja toți fanii ei de acasă, cărora le mulțumește pentru susținere și pentru că îi sunt alături în fiecare ocazie: de acum înainte va fi și mai relaxată.

”Habar n-am ce impact o să aibă asupra mea”, zâmbește ea. ”Nu știu ce o să fie, dar cu siguranță o să mă relaxez de acum înainte și o să mă bucur mai mult de ce mi se întâmplă.”

Fotografii: Jimmie48Photography

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design