LEAD
Roland Garros

Simona, despre finala Roland Garros: ”Voi juca pentru fanii din întreaga lume, știu că mulți își doresc să câștig acest Slam. Sper să-i fac fericiți!”

7 iunie 2018
Adrian Țoca
0 comentarii

Simona Halep a venit cu 20 de minute mai devreme la conferință, aproape imediat după ce Garbine Muguruza, care i-a dat credit româncei, a eliberat sala principală de conferințe. A fost neașteptat, dar aparent Simona și-a dorit să închidă cât mai repede cu formalitățile de după meci, ca să se poată retrage. A părut foarte bucuroasă pentru victorie, dar în continuare conectată, cu un aer că munca ei nu e încheiată aici.

”Cred că a fost un nivel întreg tot meciul, chiar dacă primul set a fost 6-1. Ea n-a dat vreun punct ușor, așa că a fost foarte frumos să facem un astfel de meci. Sunt foarte fericită să pot învinge o jucătoare precum Muguruza. E o oponentă foarte puternică și o jucătoare grozavă, împotriva căreia e mereu dificil. Cred că am jucat foarte bine. Și chiar dacă repet asta, cred că a fost cel mai bun meci al meu aici. Cu fiecare tur joc mai bine și asta mă face fericită.”

Cam cât de fericită? Pe unde plasează acest rezultat în topul celor mai satisfăcătoare victorii ale ei? Răspunsul a fost interesant. ”Da, probabil că este a doua cea mai mulțumitoare victorie reușită de mine, prima fiind cea cu Sharapova.”

Multe întrebări s-au canalizat pe ce a făcut diferit Simona, astfel încât să reușească, de data asta, un start grozav de meci. ”O să păstrez secretul și o să vi-l spun după finală”, a intrat ea în joc, când a fost întrebată care ”e secretul”. ”Nu, totul a fost la fel azi înainte de meci, nu am schimbat ceva. Știți cum e, uneori lucrurile funcționează bine, alteori, nu. Dar dacă închei meciul într-o manieră bună, nu contează așa de mult cum începi. Dar azi, da, m-am simțit nemaipomenit pe teren. Am fost foarte pozitivă și am început jucând foarte bine”.

”Cred că am fost fizic mai puternică, și la lovituri, chiar dacă ea a lovit tare, pot să spun că am pus și eu putere în mingi. Cred că împreună am făcut un meci foarte bun”.

Întrebată dacă crede că Muguruza a resimțit faptul că nu a avut un meci cu adevărat tare în turneu până acum, Simona a spus: ”Bineînțeles că e mai bine să ai meciuri mai grele pe parcurs, dar într-un turneu ca acesta toate jucătoarele știu cum să privească o semifinală de Grand Slam, mai ales ea. Sunt și avantaje, și dezavantaje. ”

Citește pe Treizecizero ce a mai spus Simona Halep despre meciul câștigat cu Garbine 

S-a simțit Simona diferit acum față de celelalte situații în care s-a calificat într-o finală de Grand Slam? ”Nu, nu m-am simțit diferit, este mereu un moment special să mă calific într-o finală de Grand Slam. E un moment grozav al carierei, pentru că Slamurile sunt turneele cele mai importante. Sunt fericită pentru asta și cred că tot ce am făcut până acum, munca pe care am depus-o după Melbourne și toate lucrurile se leagă, și de aceea sunt aici, azi”.

Discuția de la conferință a virat, inevitabil, spre obișnuitele referințe la precedentele trei finale de Grand Slam. Întrebată dacă va schimba ceva înaintea meciului de sâmbătă, Simona a spus: ”Nu știu dacă voi schimba ceva. Probabil nimic, pentru că îmi voi păstra rutina. Am mai multă experiență acum, mă simt calmă. Simt că trebuie să mă bucur de ziua de azi, de victorie, pentru că a fost un meci grozav. Și mai am două zile până când joc finala, așa că o să stau liniștită, relaxată. Și apoi vom vedea ce se va întâmpla sâmbătă, dar voi lupta pentru fiecare minge.

Dar o să fie un meci greu, e normal să fie așa, pentru că e o finală de Grand Slam, deci nu poate fi ușor. O să mă concentrez pe mine, așa cum am făcut în fiecare meci de aici. Și voi încerca să fiu calmă și să dau tot ce pot, pentru că este o oportunitate frumoasă, o provocare mare, și trebuie să fiu satisfăcută după meci că am dat totul.”

Despre Sloane, Simona spune că meciul ar putea fi similar pentru ea cu cel de azi, când vine vorba de forța pe care o poate degaja adversara.

”Sloane este o jucătoare puternică, lovește tare mingea. Va fi similar cu azi, dar îmi voi face tenisul meu, așa cum am făcut-o și anul trecut când am întâlnit-o. Este zgură, sunt condiții diferite, e un meci diferit față de anul trecut. Nu vreau decât să merg pe teren și să-mi fac planul meu de joc și să mă mențin pozitivă în fiecare secundă.”

Altă întrebare s-a referit la felul în care Simona a ajuns la concluzia că poate și trebuie să lase întreaga agitație a presiunii ”Primului Slam” să n-o mai domine.

”Cu siguranță pot să las acest subiect să treacă, nu o să mă gândesc la asta. Va fi o oportunitate mare, dar nu știi niciodată. Am pierdut de trei ori până acum și n-a murit nimeni (râsete), așa că voi fi bine. Dar cred că voi avea mai multă încredere, pentru că am mult mai multă experiență. Dar în tenis nu știi niciodată, așa că îmi văd de treabă.”

Citește continuarea acestei conferințe în corespondența Treizecizero de la Paris

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design