LEAD
Australian Open

Simona, după eliminarea din primul tur: „S-ar putea să nu joc o perioadă. Nu e grav, nu e vorba de operație. Dar mă împiedică să dau totul”

16 ianuarie 2017
Adrian Țoca
0 comentarii

Simona spune că a luat antiinflamatoare înainte de meci și zilele trecute, că resimte durere „zi de zi” de la Shenzhen și că durerile de azi au apărut în primul set. Mai spune că s-a pregătit cât a putut de bine în intersezon și că încearcă să rămână pozitivă. „Vreau doar să mă fac bine”.

Simona a apărut la conferință la mai bine de două ore după finalul meciului, un pic mai mult decât de obicei, semn că nu s-a adunat ușor după a doua eliminare succesivă din primul tur la Australian Open. Lumea speculează că poate a plâns, sau poate a văzut medicul, sau poate ambele. Cât de frustrant e? a venit una dintre primele întrebări, dinspre Courtney. “E a doua oară!”, a apăsat Simona pe cuvinte, cu referire la cele două eliminări rapide de la Melbourne. “Sunt frustrată un pic de situație, dar ce să fac. Nu pot schimba multe. Doar să mă uit înainte. Se întâmplă. Tot ce vreau e să fie bine cu genunchiul“.

Care genunchi a devenit rapid subiectul principal al discuției, atât la întrebările în engleză, cât și la cele ale Treizecizero. “Cu siguranță ea a jucat foarte bine, cred că a avut un nivel foarte înalt. Pentru mine, din setul secund a fost foarte dificil să mă mai mișc. Eu am avut dureri la genunchi, iar din setul doi a fost dificil să mă mai mișc. Dar a meritat victoria, a fost agresivă și a lovit foarte puternic”, a început Simona.

S-a gândit înainte de turneu să se retragă de la Australian Open? “Nu, nu m-am gândit nicio secundă să mă retrag, pentru că nu e stilul meu. Am încercat. Am luat antiinflamatoare înainte de meci, la fel și zilele trecute. Dar când ai tensiunea meciului oficial, presiunea, lucrurile astea se resimt mai mult. Așa că durerea a fost mai puternică și n-am mai putut face mare lucru”.

Specific, este vorba de tendinită, a confirmat Simona. “Pot juca în jur de 45, 50 de minute fără dureri. Apoi apare. Azi, specific, am simțit durerea la 5-3 în primul set, apoi a fost greu să lupt. Nu pot să spun prea multe despre cum am jucat, pentru că n-am putut fi la nivelul meu cel mai bun. Cred că e prima oară când spun asta, că din cauza durerii n-am putut face mare lucru.”

În discuția în română, am întrebat-o dacă durerile au însoțit-o în pregătirile din intersezon și dacă aceste pregătiri au fost afectate. “În pregătirile de acasă n-am avut dureri, am făcut și fizioterapie multă, probabil datorită acestui lucru n-am avut dureri. Dar după a început să mă doară. Iar după ce am jucat la Shenzhen, zi de zi am avut dureri.”

A intrat pe teren cu gândul la potențialul redus? “Eram conștientă înainte de meci că nu duce piciorul foarte mult, dar am intrat încrezătoare. Chiar dacă știi că nu ești sută la sută, încerci să stai acolo cu mintea, să nu te gândești la lucruri negative. Dar a fost și ea destul de puternică și a fost agresivă.”

Când știi că nu ești ok în totalitate … “Da, cedezi mai ușor. Deja era foarte greu să mai alerg după mingi în setul doi și am cedat și mai mult.”

Te gândești să schimbi ceva concret? În planuri, în pregătire, în orice?

“N-o să schimb mare lucru. Am muncit foarte mult în această perioadă, chiar dacă nu mi-a mers aici prea bine. Trebuie să văd cum e piciorul întâi de toate, cum să fac să-mi treacă, atât cât se poate de repede. S-ar putea să nu joc o perioadă. Vreau doar să mă fac bine, pentru că genunchiul e foarte sensibil. E prima dată când am probleme la genunchi și vreau să nu agravrez.”

Găsește sprijin în scenariul de anul trecut, când a început la fel de prost, dar a salvat sezonul din mers? “Da, dar nu mă gândesc prea mult la ce s-a întâmplat azi. E doar prima lună din an, mai am vreo 9-10, sunt atâtea turnee de jucat. Bineînțeles că e un Grand Slam pierdut, dar nu… Cum am zis și înaintea începutului de turneu, nu mă gândesc la rezultate. N-o să mă mai gândesc să câștig un turneu de Grand Slam sau ceva de genul, doar mă duc și să fac tot ce pot ca să joc bine. Vom vedea ce se va întâmpla.”

Toate declarațiile Simonei sunt pe Treizecizero.
Comentează articolul
Australian Open

AO, ziua 2: Djokovic face valuri în Consiliul Jucătorilor, marii capi de serie trec, icnetele revin în discuție

16 ianuarie 2018
Camelia Butuligă

Djokovic produce mai multe titluri ca președinte al Consiliului Jucătorilor decât ca jucător Revenirea lui Novak Djokovic în tenisul competitiv a mers ca pe roate, cu o victorie ușoară în minim de seturi contra lui Donald Young. Serviciul refăcut din cauza accidentării la cot pare chiar mai puternic decât în trecut. ”Am jucat un tenis perfect azi… […]

Citeşte articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţin lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că la jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design