LEAD
Roland Garros

Simona Halep face meciul perfect, o depășește la toate capitolele pe Muguruza, e în a treia ei finală la Roland Garros!

7 iunie 2018
Treizecizero.ro
0 comentarii

Simona Halep face meciul turneului, trece în două seturi, 6-1, 6-4, de Garbine Muguruza și se califică în a treia ei finală la Paris și a patra de Grand Slam a carierei! În plus, rămâne pe primul loc în lume. O singură întrebare rămâne: a fost ăsta cel mai bun meci al sezonului pentru Simona?

Mulți ar spune că da. Și-ar fi greu să-i contrazici. Pentru că echilibrul de azi – agresivitate și răbdare în doze ideale – e greu de replicat. Simona i-a luat mai mereu inițiativa Muguruzei, a stat aproape de linia din spate și a câștigat duelurile în care s-a luat la trântă cu mai puternica ei adversară, impunându-se mai mereu în schimburile foarte lungi. De fapt, a câștigat întrecerea asta la toate capitolele.

Setul 1. Dominarea

Avem nevoie de un test ca ăsta“, ne-a spus Simona după meciul cu Kerber. Într-adevăr, parcă pusă în gardă de începutul lent de ieri, Simona Halep a pornit perfect: break într-un game de deschidere pe care Muguruza l-a deschis cu o greșeală simplă și l-a închis cu o dublă greșeală. Nimic special pentru o jucătoare ca ea. Nu pentru consistență e recunoscută, ci pentru încrederea în planul inițial: treaba ei e să atace, asta va face chiar dacă primele atacuri nu-i ies.

Și exact asta a făcut în game-ul al doilea. Din nou, fără succes. Liniștită, Simona a acceptat reușitele din terenul advers, dar a lovit lung și rotund, forțând câteva greșeli prețioase. Pe rând, a salvat trei mingi de break și apoi, la prima ocazie, a făcut repede al doilea break: 3-0, startul perfect – doar două greșeli neforțate, față de nouă ale spaniolei. Iar lucrurile bune au continuat pentru Simona. Un passing excelent aici, o minge liftată și lungă acolo, alte erori de dincolo de fileu, un as și un 4-0 greu de anticipat cu 20 de minute mai devreme.

La 5-0, după un game de care Muguruza a vrut să se agațe, dar n-a primit nimic gratis, ba dimpotrivă – Simona a făcut trei mingi direct câștigătoare -, în tribune se mai auzeau doar suporterii româncei. Și nici lor nu le venea să creadă că favorita lor conducea chiar și la capitolul winners: 5-2.

Expresia nelămurită a Muguruzei s-a mai luminat după primul ei game, când a câștigat pe serviciul advers. Dar Simona, cu alte câteva lunguri de linie solide, de pe ambele părți, a închis ușa imediat: 6-1, un joc complet și impresionant, în care a dominat la toate capitolele.

 

Setul 2. Lupta

Cu un hold zdravăn, Simona a reluat lucrurile de unde le lăsase înainte să se refacă terenul. Nicio concesie, nicio slăbiciune, nicio îndoială: dacă Muguruza vrea ceva de la meciul ăsta, atunci trebuie să-și crească nivelul peste tot. Și încă repede.

Convinsă deja (de parcă mai era nevoie) că în schimburile medii și lungi nu are șanse prea bune, Garbine a apăsat mai tare pe serviciu, a găsit două linii și cu dreapta, dar și reverul, și și-a făcut pentru prima dată serviciul: 1-1.

Și de-aici iberica s-a mai așezat. Câteva construcții mai ample i-au adus break-ul, dar și încrederea că se poate, iar în tribune a ajuns mesajul: avem un meci!

Iar Simona a auzit și ea mesajul. I-a furat inițiativa Muguruzei exact când aceasta se așeza mai comod la volan, cu un retur câștigător de toată frumusețea, a salvat două mingi de 1-3 și apoi și-a făcut rost de câteva mingi de rebreak. Le-a ratat, Garbine a profitat imediat și a câștigat cel mai disputat game al meciului. 

Ambele au rămas în zona asta bună, au lovit tot mai apăsat, cu intenție, s-au agățat cu încăpățânare de linia de fund și au abandonat-o doar ca să fugă spre fileu. Simona și-a ținut serviciul, Muguruza a răspuns imediat: 4-2. 

Acum intensitatea se și simte, se și aude: expiră puternic și Simona, parcă pentru a sublinia că nu vrea să se dea nici măcar un pas înapoi. Liniștea se lasă doar în pauza de la 4-3, când spectatorii se întreabă din priviri unde s-au scurs primele 70 de minute. Dar nimeni nu se ridică, nimeni nu se foiește. Nu e timp pentru asta. 

Simona s-a ridicat repede, a scos alte două-trei lovituri din sertarul de sus și a făcut break-ul pentru 4-4. Și nu s-a oprit să se uite în ochii îngrijorați ai Muguruzei. În schimb, a reușit un hold esențial, în cel mai important moment al meciului: patru șanse de game au trecut repede, prima șansă de break a Garbinei a venit și a trecut și ea, la capătul unui punct imens. A doua minge de break a fost salvată cu un forehand din alergare, a treia – dintr-o neatenție a Muguruzei. Și Simona s-a așezat apoi la un game de a treia ei finală la Roland Garros. L-a câștigat la zero și s-a repezit în finală – va fi favorită!

În finală, Simo o așteaptă fie pe Sloane Stephens, cu care a câștigat cinci meciuri din șapte, incluzându-le pe cele mai recente patru, dar și pe cele două jucate pe zgură, sau pe Madison Keys, pe care o conduce cu 5-1 în head-to-head, incluzându-le pe ultimele cinci jucate, precum și pe unicul meci disputat pe zgură.

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design