LEAD
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro
0 comentarii

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set?

Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei excelentă de-a lungul turneului de la Indian Wells pentru a o obține. După ce le-a scos în câte două seturi pe Sharapova, Radwanska și Pliskova în parcursul către semifinală, Osaka a rezolvat și problema Halep, cu puțin ajutor de la Simona, care a fost lipsită de energie și inspirație în primul ei meci din turneu desfășurat în sesiunea de seară.

În ultima lor întâlnire, câștigată de Halep în două seturi la Australian Open, Osaka nu a avut prea multe răspunsuri – însă azi a fost invers. ”La Melbourne nu am pus destule mingi înapoi în teren”, și-a a dus aminte japoneza, ”deci planul a fost să țin mingea în joc mai mult.” Osaka a ținut mingea în joc destul pentru a o forța pe Simona să apese prima pe trăgaci, însă precizia acesteia a lăsat de dorit. Dintre cele 27 de neforțate cu care a încheiat meciul, multe au fost out-uri mici, dar out-uri. Dincolo de neforțate, Simona nu a profitat destul pe retur (într-o primă instanță, Osaka a declarat că a servit intenționat mai moale, pentru a o obliga pe Simona să riște), in același timp serviciul ei doi fiind vulnerabil (a câștigat doar 28% din punctele jucate cu acesta).

După un început obișnuit – un schimb de break-uri și câteva minute de tatonare – totul s-a frânt la 3-3, într-un game șapte în care Simona a avut minge de break și șansa să treacă în față. N-a luat-o, iar de acolo Osaka a pus piciorul în prag: șase game-uri la rând pentru 6-3 și 3-0. Odată ce echilibrul s-a rupt la 3-3 în primul set, lucrurile s-au precipitat: cu cât Simona era mai dezordonată în joc, cu atât Osaka era mai sigură pe ea, mărind viteza pe serviciu și devenind ea agresoarea în schimburi.

Darren Cahil a venit lângă Simona la acel moment pentru un OCC început cu întrebarea evidentă: „Ce se întâmplă cu tine? Ai jucat bine primele șapte game-uri, apoi ai început să oferi așa de multe greșeli neforțate – ăsta nu e jocul tău. Deci ce se întâmplă?”. Simona n-a putut răspunde. Și n-a putut răspunde nici în teren, unde a continuat să împartă puncte gratis și să lovească prea scurt, la mâna unei Osaka tot mai încrezătoare: nici ea nu s-a putut aștepta la atâtea și atâtea cadouri înaintea jocului. Așa că le-a acceptat ca o contabilă stingheră, grăbită să închidă ziua înainte ca cineva să-i spună că trebuie să o ia de la capăt.

Una peste alta, o zi proastă pentru româncă, și ea la fel de nedumerită ca și noi în privința motivelor. La conferința de presă ea a recunoscut că japoneza a jucat mai bine și a fost mai pregătită pentru condițiile de joc din sesiunea de seară.

„N-am fost în meci azi. N-am simțit mingea. Am fost ok până la 4-3, dar apoi am dispărut, nu știu de ce. Mi-am pierdut concentrarea. Ea a fost mai bună. Mai pregătită să joace și gata să câștige meciul. Eu n-am fost. Partea bună e că am jucat semifinale după atâtea săptămâni de pauză. E dificil, dar o să scutur înfrângerea, iar mâine e o altă zi”, a spus Simona, la conferința de presă.

În deșertul de la Indian Wells diferențele de temperatură sunt considerabile între zi și noapte, fapt confirmat și de Osaka, care jucase deja câteva meciuri în nocturnă. Încă o dată, felul cum se gestionează acești factori circumstanțiali se dovedește hotărâtor pentru rezultatul final. Deși sfârșitul a fost cam brusc, Simona Halep poate considera ajungerea în semifinale în primul său turneu de la revenire drept un rezultat satisfăcător.

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design