LEAD
Liga 1

Verdict amânat: FCSB se salvează din nou pe final de meci, titlul se va decide în ultima etapă

Filipe Teixeira, felicitat de colegi după golul de la Craiova. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 mai 2018
Ciprian Rus
0 comentarii

Jucat într-o atmosferă fantastică, pe un „Oblemenco” arhiplin, într-un decor de veritabilă finală de campionat, cu mulți nervi și cu multe cartonașe, meciul de la Craiova dintre CSU și FCSB nu a decis, până la urmă, titlul, așa cum sperau nu doar clujenii de la CFR, ci și oltenii din tribune și de pe gazon.

La început de meci, Craiova a cedat intenționat inițiativa la mijlocul terenului, dar, de câte ori a interceptat mingea – și a făcut-o de multe ori – a pornit furtunos spre poartă. Mitriță și Băluță au fost cel mai aproape de gol, în vreme ce FCSB a avut o singură mare ocazie în prima parte, un cap din 6 metri al lui Tănase, scos inspirat de Mitrovic.

Fără Budescu și fără Alibec, marile vedete ajunse în dizgrație, dar cu doi închizători la mijloc, Pintilii și Popescu, FCSB a construit greoi, fără vocație și, mai ales, fără entuziasm, semn că problemele de la club, expuse zilele acestea în văzul opiniei publice, ca și amenințările patronului la adresa unor jucători și-au pus amprenta pe moralul echipei.

Cu Coman și Tănase mâini moarte, FCSB a dispărut total din joc în partea a doua, iar Craiova a trecut la atacuri poziționale. Bălgrădean a respins în bară mingea lui Thiago Ferreira, după o lovitură liberă, în minutul 49, la cea mai mare ocazie de gol a meciului, iar până în minutul 70 tot Craiova a fost mai periculoasă, cu Mitriță și Zlatinski ratând două bune șanse la aceeași fază.

Nicolae Dică a mutat după minutul 72, cu Budescu în locul lui Gnohere și Dennis Man în locul lui Coman. Trebuia să iasă și Teixeira, numai că accidentarea lui Pintilii i-a dat planurile peste cap lui Dică. De fapt, i-a rearanjat planurile, pentru că, după ce a tras un semnal de alarmă în minutul 79, când șutul său din careu a fost blocat, tot veteranul vicecampioanei avea să iasă la rampă în minutul 86: după o fază inspirată a lui Tănase, care a ieșit cu mingea dintre doi adversari, Teixiera a trimis, simplu și sigur pe el, pe colțul scurt pentru 1-0.

FCSB câștigă un meci în care cel mai bun jucător al său a fost portarul și în care nu a arătat decât încăpățânarea din profilul unei echipe care se vrea campioană. La un singur punct în spatele CFR-ului, FCSB are meci cu Astra și așteaptă un ajutor din partea Viitorului, care joacă la Cluj.

„A fost un jos spectaculos, pe contre. Le-am dat celor de la Craiova câteva șanse să marcheze, nu am reușit să îi oprim în câteva rânduri. A fost o săptămână foarte grea după înfrângerea de la Iași. Mulți nu mai credeau în noi. Le-am spus băieților că mai avem șanse, măcar să ținem suspansul până în ultima etapă.” – Nicolae Dică

Comentează articolul
Finala Champions League

„Bring it on‟: Klopp a adus-o din nou pe Liverpool la masa mare, unde caută din nou acel evaziv final fericit

25 mai 2018
Danny Coposescu

„Am șters aproape totul din jurul meciului și nu l-am mai revăzut. Niciodată.‟ Jürgen Klopp e prins în discuție cu Donald McRae de la The Guardian și ajunge, inevitabil, la subiectul acelui joc. Cinci ani mai târziu, reacția lui rămâne la fel de memorabilă ca golul zdrobitor al lui Arjen Robben: „Fanii noștri au fost […]

Citeşte articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design