LEAD
VIITOR

Zile bune pentru viitorul handbalului feminin: Junioarele câștigă argintul la FOTE, tineretul obține prima victorie la EURO

Foto: EYOF Győr 2017 – Tamas Rozsa

Update

Naţionala U17 a pierdut (23-30) finala Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Gyor în fața Ungariei, dar atât jocul, cât și medalia aceasta de argint vin să confirme valoarea unei generații care promite foarte multe. Pentru tinerele de 17 ani urmează Europeanul din Slovenia, peste două săptămâni, și o nouă încercare pentru medalii. Ar fi prima medalie românească la categoria U17 după argintul obținut de generația Cristinei Neagu, în 2005.

Echipa României: Portărițele Cristina Ciauşescu, Diana Ciucă și Andreea Chetraru; jucătoarele Beatrice Bălăceanu, Patricia Moraru, Isabela Dragnea, Andreea Popa, Andreea Vâlcan, Andreea Târsoagă, Alexandra Barabas, Ştefania Jipa, Marina Ilie, Andra Moroianu și Irina Neacşu.

Antrenori: Ion Ivan și Marius Dănuleţ; Managerul echipei este Steluţa Luca.

Articolul inițial

Junioarele României continuă să obțină rezultate importante în competițiile internaționale, confirmând trendul bun pe care se află handbalul feminin românesc. Vineri, naționala de junioare s-a calificat în finala Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), învingând Rusia în semifinale (30-26), în timp ce echipa de tineret a obținut prima victorie la Europeanul din Slovenia: 26-23 cu Suedia.

Medalia pe care România și-a asigurat-o deja prin prezența în finală e prima obținută de un sport de echipă la FOTE. Culoarea ei urmează să fie stabilită în finala de sâmbătă contra Ungariei, o reeditare a duelului din grupe, câștigat de echipa antrenată de Ion Ivan (23-20). Ungaria va avea însă de partea ei publicul, orașul Gyor fiind gazda competiției.

România e în finala FOTE Gyor 2017!

România – Rusia 30-26

Hai, România! ??

#HandbalulSportNational

Posted by FRH – Federația Română de Handbal Official on Friday, July 28, 2017

 

La Campionatul European de Tineret care are loc în aceeași perioadă în Slovenia, naționala U19 n-a putut trece de Ungaria în primul meci din grupe, pierdut ieri cu 21-26. Azi, însă, echipa antrenată de Ion Crăciun s-a mobilizat și a învins Suedia cu 26-23. Urmează un joc decisiv cu Olanda pentru calificarea în grupele principale.

Alte medalii la FOTE

Înapoi la Gyor, medaliile au continuat să vină pentru România la judo și gimnastică: George Eduard Șerban a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, în timp ce gimnasta Denisa Maria Golgotă a cucerit argintul la sărituri, cu un total de 14,033.

Medaliată cu aur la sol și argint la sărituri la Europenele de junioare de anul trecut, Denisa e una din tinerele gimnaste în care România își pune speranțe pentru viitor. În concursul de calificări a avut o ezitare la sol care a oprit-o din drumul spre finală într-una din probele ei preferate, dar s-a adunat pentru finala de la sărituri.

Iată ce ne spunea înainte de plecarea spre Gyor: „Am puține emoții, dar o să mi le pot controla. Îmi doresc o medalie, sper să fac un concurs cât mai bun la sol și sărituri, și rezultatele vor veni.”

Gimnasta Denisa Maria Golgota, medaliata cu ARGINT la sarituri, la FOTE Gyor 2017

Posted by Comitetul Olimpic si Sportiv Roman on Friday, July 28, 2017

Comentează articolul
Viitor

Naționala U21 ne dă speranțe pentru viitor. Secretul ei: „Forța grupului. Am câștigat și atunci când nu ne-am putut baza pe vedete”

Bucuria echipei U21, cu Ianis Hagi și Alexandru Cicâldau in prim-plan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 decembrie 2017
Ciprian Rus

Exercițiu de imaginație: Naționala mare a României cade într-o grupă de calificare cu Portugalia, Elveția, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein. Mergem mai departe cu exercițiul: după ce a jucat cel puțin o dată cu fiecare dintre aceste echipe, inclusiv deplasări în Elveția, Bosnia și Țara Galilor, România nu are nici o înfrângere și e pe […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

14 decembrie 2017
Lead.ro

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu […]

Citeşte articolul
Premier League

Şcoala de la Manchester: curg omagiile pentru jocul lui City, nimeni nu-l mai ia peste picior pe Guardiola

13 decembrie 2017
Danny Coposescu

Jonathan Pearce comentează pentru BBC de ani buni. E una dintre cele mai cunoscute voci din programul „Match of the Day‟ şi, în conformitate cu tradiţia engleză, nu-i genul care să îndrăgească hiperbola. Dar pus faţă în faţă cu Pep Guardiola aseară, la finalul încă unui „masterclass‟ din partea lui Man City, nici Pearce nu […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design