un proiect
oferit de
28 iulie 2024

Înainte de semifinala la 200 metri liber, David a făcut un antrenament de 30 minute, sub privirile antrenorului Adrian Rădulescu, care i-a dat mai multe indicații. În timp ce el era în bazin, pe margine, legendarul american Michael Phelps a dat un interviu difuzat în arenă, primit cu aplauze puternice de cei 17.000 de spectatori prezenți.

Share
28 iulie 2024

După două zile de ploaie tomnatică la Paris, duminică a ieșit soarele. În suburbia Nanterre din vestul metropolei, cu cafele în mână, cu tricouri cu TEAM USA sau cu steagul Franței pictat pe fețe, șiruri de suporteri din întreaga lume au ieșit din metrou și s-au îndreptat spre Defense Arena, înaintând organizat, în șir indian, doar pe o parte a esplanadei Defense Arena, grozava arenă unde David Popovici înoată la aceste Jocuri Olimpice.

Share
27 iulie 2024

David își începe azi oficial prezența la această ediție a Jocurilor. E a doua a carierei lui; în 2021 a surprins pe toată lumea, terminând la 0:02 de podium în finala la 200 de metri liber. A fost momentul când David, în loc să se concentreze pe frustrarea de a fi atât de aproape, a avut acea declarație grozavă, prima din multe altele: “Îmi place să spun mai degrabă că sunt al patrulea cel mai bun din lume!”, mulțumindu-le apoi românilor că s-au trezit să-i vadă cursa.

Trei ani mai târziu: ce sportiv avem privilegiul de a urmări!

Share
26 iulie 2024

La Paris, unde David s-a antrenat zilele acestea chiar lângă Caeleb Dressel, de șapte ori campion olimpic, va fi și o confruntare între David și Pan Zhanle, chinezul care i-a bătut cu 0,06 recordul mondial la 100 de metri liber. “Am fost puțin suprins la început, dar apoi m-a entuziasmat și m-a făcut nerăbător să încerc să mă apropii cât mai mult de el și poate să fac un timp mai bun în viitor”, spunea David, recent. 

Game on!

Share
26 iulie 2024

David, într-un interviu recent pentru Swimming World Magazine:

“Unul din lucrurile la care mă gândesc acum și nu o făceam anul trecut este că Roger Federer a spus într-un discurs că viața este mai importantă decât ce se întâmplă pe teren. Similar, viața este mai importantă decât ce se întâmplă în bazin. Așa că încerc doar să mă concentrez pe mine, pe sănătatea mea mintală și să am grijă de mine pe plan personal și pe plan profesional. Asta chiar m-a ajutat să fiu împăcat cu ceea ce fac în bazin și cu cine sunt și m-a făcut mai liniștit”.

Share
26 iulie 2024

Hei!

Acesta e un format nou, pe care-l vom folosi pe perioada Jocurilor Olimpice pentru update-uri. În următoarele câteva zile găsești aici scurte știri, curiozități și idei, sau simple impresii și detalii de atmosferă de la Paris, acolo unde suntem lângă David! 

Share