Prieteni fondatori

Când te pregătești să lansezi o serie de proiecte de jurnalism sportiv te întrebi, printre altele: la ce-i bun sportul? De ce-ai vrea să tocmești oamenii să citească povești din sport, de ce ai vrea să-i convingi să facă mai mult sport?

La întrebarea asta se răspunde, de obicei, în fel și chip. Însă va exista și o temă comună, un adevăr natural: am spune că primul rol al sportului și al jurnalismului de sport este să aducă bucurie – o misiune importantă și formatoare.

Ne place să credem despre Lead că este – că suntem – un start-up sprinten cu o destinație clară: jurnalismul sportiv bun. Nu există garanții și nu putem fi siguri că vom ajunge cu certitudine acolo, drumul din față este lung și teribil de complicat. Însă totul pare mai ușor atunci când ai alături parteneri de nădejde: tot farmecul stă în călătorie, poate mai puțin în destinație, și atunci e grozav să ai cu cine să împărtășești bucuria drumului. Este cumva reconfortant să știi că lângă tine sunt și alții care cred în rolul sportului și răspunderea jurnalismului de sport.

Alături ne sunt, încă de la început, câțiva oameni de nădejde, pasionați, la fel ca noi, de sport și scriitură, curioși, la fel ca noi, în fața fenomenelor sociale și culturale, a schimbărilor complexe prin care trece mass-media la nivel global.

Vrem să le mulțumim prietenilor fondatori de la Erste Asset Management (EAM) și Țuca Zbârcea & Asociații (TZA), care sunt parteneri de început de drum ai echipei Lead & Treizecizero într-o încercare frumoasă, pe cât de simplă, pe atât de complexă.

EAM susține, de ani buni, diverse inițiative culturale și sportive, inclusiv apariția, în limba română, a celor mai importante titluri de tenis – colecția Victoria Books. E, de asemenea, un prieten de nădejde al tenisului.

TZA e recunoscută pentru continua și ingenioasa implicare în spațiul cultural românesc. Suntem bucuroși să ne inspirăm reciproc, să împărțim cu ei energia acestui start și onorați că ne-au dat încrederea.