Regulile Comunității Lead

Una dintre preocupările Lead este să se asigure că oamenii care ne citesc, iar mai apoi doresc să și comenteze, o pot face într-un climat respirabil. Pentru asta, te rugăm frumos să iei în calcul și să respecți cele câteva reguli ale spațiului Lead. Vizitează această pagină din când în când, e posibil să detaliem și să îmbunătățim aceste reguli.

Te rugăm frumos, respectă-i pe partenerii de discuție, respectă efortul pus în spatele acestui site independent și ajută-ne să creștem și să transformăm Lead.ro în ceva care să-ți facă și ție plăcere.

NU pentru

Amenințări și hate-speech

Amenințările cu violență, indiferent că-s făcute “în glumă”, nu au un loc pe Lead. Nici defăimarea menită să-i îndepărteze pe ceilalți membri ai comunității.

Pe Lead.ro nu există nicio urmă de toleranță pentru comentarii care incită la rasism, xenofobie, discriminare pe orice criteriu de religie, sex, orientare sexuală, dizabilități.

 

Hărțuire, abuz, jigniri, date personale

Acest tip de comportament este inacceptabil pe Lead. Prin hărțuire și abuzuri, înțelegem:

  • comentarii umilitoare la adresa unui alt utilizator, a unui sportiv, a unei persoane publice sau a echipei Lead.
  • insulte sau încercări de intimidare (bullying) la adresa unui alt utilizator, a unui sportiv, a unei persoane publice sau a echipei Lead.
  • imagini sau texte cu conotații sexuale
  • calomnie
  • conținut violent, sexual sau defăimător care implică minori
  • comentarii care violează intimitatea unei alte persoane, cum ar fi informații confidențiale, detalii de carduri bancare, numere de identificare personală, informații de contact care nu au fost făcute publice de persoana care le deține.
  • toate cuvintele care codifică un limbaj vulgar.

 

Spam și Phishing

Te rugăm, nu spama. Nu folosi tag-uri sau link-uri care induc în eroare membrii comunității. Nu încerca să generezi trafic sau venituri prin înșelăciune, scheme piramidale, scrisori nigeriene sau orice alt conținut asemănător. Nu-ți face conturi multiple, nu încerca să postezi în mod automat, sistematic sau programat.

Nu folosi această platformă pentru a posta mesaje de tip phishing sau pentru a încuraja o fraudă.

 

Stai on-topic
Pentru o mai bună fluență a dialogului, te rugăm să comentezi în jurul subiectului articolului. Cu toate astea, nu interzicem dialogul între utilizatori, chiar și dacă acesta iese parțial și temporar din subiectul articolului. Ține însă și de voi, de cititori, să vă stabiliți propriile limite.

Ce se întâmplă dacă încalci regulile

Dacă încalci aceste reguli, în primă fază o să încercăm să te avertizăm, comentariile respective vor fi înlăturate, iar pe viitor o să te rugăm frumos să respecți, pe viitor, conduita Lead. Nu este obligatoriu că vei fi avertizat în ce privește comentariile care vor fi înlăturate. Nu suntem absurzi, știm ce e acela context și putem fi înțelegători. Însă abuzul repetat al regulilor va conduce cu certitudine la blocarea comentariilor viitoare.

Corectitudinea și echilibrul sunt noțiuni importante pentru noi, la fel ca și respectul reciproc. Facem toate astea pentru că nu ni se pare normal ca marea masă a utilizatorilor să aibă de suferit pentru cazuri izolate. În plus, nu ne preocupă să batem recordurile de afișări cu orice preț. Nu vrem să facem trafic cu conținut licențios. Nu credem că, dacă am încuraja scandalul, hate-speech-ul, intoleranța și, în general, violența de forum, ar mai avea rost să lansăm un site nou. Internetul este, de multe ori, un spațiu complicat. E la îndemâna noastră să-l facem simplu și sigur.

Pentru toate astea, ne rezervăm dreptul de a suspenda utilizatori și de a șterge conținut fără avertizare în prealabil, ca să ne putem proteja, în felul acesta, calitatea conținutului oferit. Este o formă de a ne respecta munca. Suntem un grup fără resurse nelimitate, munca noastră se inspiră din pasiune și din dorința de a face un produs bun. Este, de aceea, dreptul nostru să ne protejăm acest obiectiv, să-i protejăm pe utilizatorii de bună credință.

Ne rezervăm dreptul de a aplica sau nu aceste reguli folosindu-ne de opțiunea noastră de liber-arbitru. Aceste reguli nu ne obligă în nicio formă contractuală față de nimeni.