Aproape de medalie: Robert Glință termină pe 4 în finala de la 50 de metri spate, încheie convingător participarea lui la Campionatele Mondiale de Natație
Lead.ro 25 iunie 2022Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de
Într-o atmosferă grozavă și într-un lineup cu adevărat puternic, Robert Glință și-a încheiat și el participarea la acest Mondial. Și a încheiat convingător, cu locul 4 în finala de la 50 de metri spate!
Robert a terminat cursa cu timpul de 24:57, la egalitate cu cu grecul Apostolos Christou. Medaliie, la doar șase sutimi de medalia de bronz – câștigată de italianul Thomas Ceccon. Polonezul Masiuk a luat argintul, iar aurul i-a revenit americanului Hunter Armstrong, deținătorul recordului mondial în proba asta. Primul atinsese inițial Justin Rees, conaționalul său, însă acesta a fost descalificat pentru un finish considerat neregulamentar.
Robert Glință a prins finala și în cealaltă probă la care s-a înscris aici: a fost pe locul 8 la 100 de metri spate, într-o finală foarte puternică, încheiată cu record mondial.
Așa cum știi, Robert este primul campion european pe care natația românească l-a avut în probele masculine. A câștigat titlul ăsta anul trecut, tot la Budapesta.
Înotătărul român mai are în palmares două medalii de argint (la 50 de metri spate) la Campionatele Europene în bazin de 50m (în 2021 și 2018), și un bronz tot în această probă, la Europenele în bazin scurt de anul trecut.
„Îmi doresc în primul și-n primul rând să-mi depășesc propriile performanțe, și dacă voi reuși acest lucru, mă apropii foarte tare de o medalie și nu pot să spun că mă voi supăra dacă voi pleca cu ceva în jurul gâtului de aici”, ne-a spus Robert la startul competiției.
Acum, după un finish foarte puternic la 50 de metri spate, probabil că va părăsi Mondial mulțumit de realizările lui.
De aproximativ un an, Robert lucrează cu antrenorul israelian Luka Gabrilo, care antrenează și echipa Iron Team din International Swimming League, din care face parte și Robert. „Avem aproximativ un an de când lucrăm împreună, până acum a mers destul de bine, deja anul trecut am cucerit două medalii europene și una mondială împreună, accentul se pune foarte mult pe detalii, pe acele detalii care fac diferență.”
Tot ce trebuie să știi despre Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, aici.
Citește și povestea lui Robert din seria Neînvinșii.
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 3 săptămâni