Cu Cristina Neagu într-o zi foarte bună, CSM București câștigă cu Podravka, adună primele puncte în actualul sezon de Liga Campionilor

Lead.ro 25 septembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ajutată și de Cristina Neagu – 14 goluri și numeroase pase decisive – CSM București câștigă cu Podravka, 36-31, și adună primele două puncte în Champions League. Această victorie din Croația, cu o Podravka pentru care Iulia Dumanska și Bianca Bazaliu au arătat și ele bine, poate aduce ceva mai multă liniște într-un vestiar în care Adrian Vasile și jucătoarele lui încă își caută ritmul.

*

Învinsă în primele două meciuri europene de Esjberg și Rostov, două dintre cele mai puternice adversare ale Grupei A, CSM a ajuns în Croația, pentru meciul cu Podravka, cu ambiția să adune primele puncte în noul sezon de Liga Campionilor. Și, eventual, să facă asta convingător – cât pentru a-și recăpăta încrederea după înfrângerea dură de acasă cu Rostov.

Numai că startul de meci n-a fost bun nici azi, iar Podravka s-a dus repede la 4-0 (trei goluri pentru Milosavljevic), profitând de replierile lente ale jucătoarelor antrenate de Adrian Vasile. CSM a găsit primele goluri de la distanță, prin Cristina Neagu și Elilie Arntzen, care au reușit să o bată pe Iulia Dumanska. Iar când Jelena Grubisic a parat două aruncări de la 7 metri consecutive, CSM a strâns scorul la 4-3. Însă tot Podravka, prin alte câteva atacuri iuți, s-a desprins, 7-4 și 8-5, obligându-l pe Adi Vasile să ceară un prim time-out pentru a sublinia că replierea în defensivă este prea lentă.

Neagu a reușit să deblocheze atacul cu o superbă angajare pentru Ramusovic, iar dincolo, în atacul croatelor, Bianca Bazaliu a reușit să marcheze două goluri de la nouă metri în poarta unei Grubisic înlocuită, după vreo 20 de minute, de olandeza Tess Wester.

Dar schimbarea mai importantă a venit când Adi Vasile a trecut la o apărare 5+1, cu Broch avansată la linia de nouă metri, în întâmpinarea coordonatoarei Kalaus. Mișcarea a mai tăiat din ritmul atacurilor lui Podravka, iar CSM a reușit să egaleze (pentru prima dată) la 11.

De aici încolo s-a mers cap la cap până la 14-14, când Grubisic, intrată în poartă pentru a treia aruncare de la 7 metri a adversarelor, a scos din nou și i-a dat lui Arntzen șansa să-și ducă echipa la conducere, 15-14. Și poate că CSM s-ar fi dus la vestiare cu două goluri avans, dacă Dumanska nu scotea fantastic aruncarea lui Ramusovic. Așa, repriza întâi s-a încheiat cu  avans minim, 16-15 pentru CSM, după un șapte metri transformat de Neagu chiar înainte de fluier.

A fost rândul lui CSM să se desprindă la +2, 17-15 și 18-16, în debutul reprizei a doua, dar croatele – ajutate și de intervențiile Iuliei Dumanska, a reușit să egaleze: alte două goluri marcate pe repuneri iuți.

Au urmat câteva minute foarte bune, cu un ritm bun și execuții frumoase la ambele porți, și cu Cristina Neagu din ce în ce mai activă la linia de nouă metri. Golurile ei au ajutat-o pe CSM să fugă din nou la doi pași înainte, 26-24, cu 15 minute rămase de jucat.

De aici încolo, Cristina Neagu s-a hotărât parcă să rezolve ea lucrurile: cu alte aruncări năprasnice, dar și cu câteva pase spectaculoase pe pivot și extremă, Neagu a contribuit la desprinderea decisivă din finalul jocului.

La cealaltă poartă, Tess Wester și apărarea agresivă din fața ei au protejat avansul de trei, patru și apoi cinci goluri, 33-28, moment în care rezistența croatelor s-a consumat.

S-a terminat 36-31 pentru CSM București, care va căuta să ducă și mai departe jocul bun din a doua repriză cu Podravka.

Pentru CSM urmează deplasarea de la Dortmund (pe 17 octormbrie) și meciul de de acasă cu Buducnost (24 octombrie). Până acolo, jucătoarele lui Adi Vasile au două meciuri în campionatul românesc: la Râmnicu Vâlcea și acasă cu Deva.

Așa cum știi, CSM joacă în Grupa A a Ligii Campionilor, alături de Brest, Ferencvaros, Buducnost, Rostov, Esjberg, Borussia Dortmund și Podravka.

Grupa e condusă acum (suprinzător) de Dortmund și Ferencvaros, care au câștigat azi cu Brest, respectiv Rostov.

În Grupa B joacă Vipers Kristiansand, deținătoarea trofeului, Gyor, Metz, Krim, Odense, Savehof, Kastamonu și CSKA Moscova, ultimele două antrenate de Costică Buceschi, respectiv Florentin Pera.

Primele două clasate se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 se califică pentru optimile de finală. Ultimele două clasate din cele două grupe sunt eliminate.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories