Fotbalul românesc își pregătește ultimii pași înainte de repornire, după pauza cauzată de pandemia de Covid-19. Echipele și-au reluat de zile bune pregătirile, ba chiar au programat primele meciuri amicale: FCSB a pierdut, miercuri, 0-2, cu Voluntari, semn că revenirea nu va fi tocmai ușoară pentru echipele cu pretenții din Liga 1.
Tot azi, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat și programul oficial al următoarei etape, a III-a, din „Play-off” și „Play-out”: Craiova va redeschide jocurile vineri, pe 12 iunie, în compania celor de la FC Botoșani.
Lipsiți de principalul lor atu în „Play-off”, publicul avid de succese din Bănie, Craiova va încerca să obțină o victorie care să pună presiune pe competitoarele sale la titlu, CFR și FCSB, care se vor duela la Cluj, duminică, 14 iunie.
Un succes al ardelenilor, care vin după o pauză competițională plină de convulsii interne – probleme în renegocierea contractelor, plecarea cu scandal a antrenorului secund Alin Minteuan – ar scoate în mare măsură din ecuația titlului pe FCSB. Orice alt rezultat în afara victoriei gazdelor ar inflama următoarele șapte etape cu o luptă în trei cum nu s-a mai întâmplat în noul format competițional, în sistem „Play-off”.
Etapa 3
Vineri, 12 iunie
Ora 20.00 Universitatea Craiova – FC Botoșani
Sâmbătă, 13 iunie
Ora 14.30 FC Voluntari – Academica Clinceni
Ora 17.00 Sepsi OSK – FC Hermannstadt
Ora 20.00 Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș
Duminică, 14 iunie
Ora 17.00 FC Viitorul – Politehnica Iași
Ora 20.00 CFR Cluj – FCSB
Luni, 15 iunie
Ora 20.00 Dinamo București – Chindia Târgoviște
„Noua normalitate” din Liga 1
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat cluburile din Liga 1 ce protocol trebuie respectat la meciuri.
– maximum 150 de persoane la stadioane în Liga 1;
– la stadion nu vor putea fi mai mult de 150 de persoane, distribuite după anumite criterii. Stadioanele vor fi împărţite în trei zone, iar sosirea la arenă trebuie făcută în diferite intervale orare;
– în fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane.
Zona 1 cuprinde zona interioară a stadionului, cu terenul de joc, inclusiv suprafaţa tehnică, tunelul de acces, zona vestiarelor, camera delegaţilor de joc și cabinetul de testare anti-doping.
Zona 2 include toate sectoarele de tribune, scările de acces, inclusiv spaţiile administrative pentru transmisia TV a jocului, zonele specifice media și camerele TV.
Zona 3 reprezintă spaţiul exterior stadionului, cu locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi.
În Zona 1 vor avea acces 96 de persoane, în Zona 2 vor avea acces 53 de persoane, iar în Zona 3 vor avea acces 21 de persoane. În Zona 1 vor fi jucătorii, arbitri, staff-ul tehnic, delegații de meci, copiii de mingi, fotografii, ambulanța, brancardierii, deținătorii de drepturi TV și stewarzi. În Zona 2 intră stewarzi, delegați de meci, delegația gazdă, delegația oaspeților, jurnaliștii, reprezentanții ANAD, deținătorii de drepturi, reprezentanții ISU. În Zona 3 intră deținătorii de drepturi TV, stewarzi și cei care întrețin gazonul.
Alte cerințe pentru reluarea meciurilor în Liga 1:
– sosirea echipelor cu mai multe mijloace de transport/autocare (creșterea distanței dintre jucători, membrii staffului), cu acceptarea ca alternativă a purtării de mască de protecție;
– echipele trebuie să ajungă la locul de desfășurare a meciului la un interval de timp de circa 10 minute;
– în funcție de structura stadionului, se recomandă utilizarea unor căi diferite de acces la vestiare, iar vizitarea terenului de joc de către cele două echipe (jucători și staff) se va face în intervale de timp diferite;
– ieșirea la încălzire de la vestiare, prin tunelul de acces, pe terenul de joc se va face alternativ de către cele două echipe, cu distanțare temporală;
– intrarea pe teren prin tunelul de acces al jucătorilor și staff-urilor celor două echipe nu se va face simultan, ci cu distanțare temporală;
– fără copii însoțitori, fără mascote, fără poze de grup la centrul terenului;
– fără strângeri de mână.
Pe banca tehnică vor lua loc numai cei șase membrii ai staff-ului, cu un scaun liber între ei. Jucătorii de rezervă vor sta în tribună, imediat deasupra băncii tehnice sau pe scaune/bănci suplimentare.
Foto: Ștefan Constantin / Sport Pictures
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 4 săptămâni