International Champions Cup round-up: marile cluburi europene își pregătesc noul sezon în SUA și Singapore
Danny Coposescu 27 iulie 2018Ai intrat în sevraj după o Cupă Mondială captivantă? Te trezești dimineața strigând „VAR!‟, după o noapte de visat playmakeri iranieni și fundași senegalezi? Nu-i nimic, avem remediul pentru tine: International Champions Cup, turneul amical răspândit pe trei continente, ține loc gumei cu nicotină până când încep marile competiții ale Europei.
Pre-season friendlies 10 years ago:
"Nah, didn't watch it, who gives a sh*t?"
Winning an International Champions Cup game on penalties in 2018… pic.twitter.com/XFMxm9AV95
— Paddy Power (@paddypower) July 26, 2018
Man City 1-2 Liverpool
Trebui doar să asculți cum răsună „You’ll Never Walk Alone‟ la New York ca să înțelegi de ce cluburile din Premier League insistă să se plimbe ca niște circuri ambulante prin Statele Unite. Pe MetLife Stadium, Klopp a trimis pe teren un 11 puternic în fața rezervelor lui City. După ce Naby Keita a debutat în tricoul roșu săptămâna trecută, a venit rândul lui Fabinho, adus pe bani grei de la Monaco, să facă cunoștință cu noii colegi. Dar tot City a deschis scorul, prin Leroy Sane, care a acumulat multă energie vara asta. Intrarea lui Mo Salah a întors partida – egipteanul a egalat și a mai ratat câteva ocazii mari, înainte ca Mane se aducă victoria din penalti. Atacul lui Liverpool a preluat lucrurile de unde le-a lăsat în finalul sezonului trecut, iar treaba asta, plus investițiile masive din vară, înseamnă că pe Anfield se vorbește în sfârșit anticipat despre titlu.
Now that's what you call making an impact!! 🔥
Follow @MoSalah from the bench to the scoresheet vs @ManCity with our special player cam… pic.twitter.com/ntEUvMlgSG
— Liverpool FC (@LFC) July 26, 2018
Juventus 2-0 Bayern München
Într-o ploaie torențială pe Lincoln Financial Field, probabil cel mai american nume cu putință, Juve și Bayern le-au dat celor din Philadelphia motive de entuziasm, spre deosebire de echipa lor locală. Și fără Ronaldo, care se reface încă undeva într-un tub de criogenizare sponsorizat de cele mai profitabile branduri, campioana Italiei a trecut confortabil de puștii lui Niko Kovac, cu ajutorul unui alt tânăr promițător. Andrea Favilli, semnat în iunie de la Ascoli, a marcat ambele goluri și atacantul de 21 de ani poate fi o soluție dacă Allegri mai subțiază o ofensivă și așa înghesuită. De cealaltă parte, noul antrenor al lui Bayern s-a mai familiarizat cu resursele pe care le are la dispoziție. Fie că e prin transferuri sau promovarea unor adolescenți ca Martian Shabani sau Marcel Zylla, împrospătarea unei echipe ostenite – mai ales mental – va fi una din sarcinile principale ale lui Kovac sezonul ăsta.
He is just 21 years old, He had not scored more than 15 goals in his career & Today has scored a brace in 8 minutes against Bayern. It's not the worst way to make your debut with Juventus. ANDREA FAVILLI 💪 pic.twitter.com/TzhZCaA4r7
— Forza Juventus (@ForzaJuve2017) July 26, 2018
Dortmund 2-2 Benfica
Nici Lucien Favre n-a stat pe gânduri și și-a pus imediat amprenta pe Borussia Dortmund. Max Philipp a fost urcat pe postul de vârf și neamțul și-a răsplătit antrenorul cu o dublă încă din primele 20 de minute la Pittsburgh. Mario Götze a dat și el semne că poate reveni la nivelul de acum patru ani și Christian Pulisic continuă să atragă priviri admirative. Puzderia de schimbări din repriza secundă a funcționat însă în favoarea Benficăi, care a egalat prin Almeida și Semedo și apoi a triumfat la loviturile de departajare.
🇺🇸🗯 Q: Can you please describe Lucien #Favre, @Sanchooo10? A: 😂 #bvbusa pic.twitter.com/wfP5ROw8oi
— Borussia Dortmund (@BVB) July 24, 2018
Roma 1-4 Tottenham
Apropo de titlul Premier League, nici Spurs nu vor avea ambiții mai modeste. Reușita lui Patrik Schick din minutul 3 n-a făcut decât să-i enerveze pe londonezi, care au răspuns cu un blitz de patru goluri până la pauză. Moura și Llorente și-au împărțit frățește meritele și cel din urmă poate spera că al doilea sezon la Tottenham va decurge mai bine decât primul. La Roma, atmosfera e sumbră după despărțirea de portarul Alisson și transferul deraiat al lui Malcom, ciupit în ultimul moment de Barcelona de la Bordeaux.
Interesting that 12 months ago Poch was only too happy to make it clear Sissoko was part of his plans. Wouldn't do the same about Llorente last night who looked much fitter and sharper than he did last season. https://t.co/4QcNXg0Jns
— Alasdair Gold (@AlasdairGold) July 26, 2018
AC Milan 1-1 Man Utd
Asta nu se compară cu norul negru adus de Jose Mourinho din Rusia, unde a comentat Mondialul pentru RT. Portughezul și-a început devreme șpilul. Comentarii despre cheltuiala altor antrenori? Păzea, Klopp. Tânguieli pe tema lipsei de transferuri? Clar. Văicăreli cu privire la lipsa jucătorilor care încă se refac după turneu? Ba bine că nu. Nici reușita lui Alexis Sanchez din meciul de pe Rose Bowl nu i-a mai descrețit fruntea, pentru că Suso a egalat prompt, ceea ce ne-a adus maratonul loviturilor de departajare. 25 de execuții mai târziu, Ander Herrera a încheiat seara pe un ton pozitiv pentru United. Ceea ce nu înseamnă că Mourinho, care îl certa în văzul lumii pe Tuanzebe, chiar în timpul unei pauze de hidratare, va fi mai însorit.
Mourinho on Anthony Martial #mufc pic.twitter.com/uHRSlOVx3Y
— Samuel Luckhurst (@samuelluckhurst) July 26, 2018
Atletico Madrid 1-1 Arsenal
Doar pentru că a plecat Arsene Wenger, nu înseamnă că Arsenal a renunțat să mai conteze pe tinerii din academie. Nici n-ar trebui, dacă e să ne luăm după prestația și golul splendid al lui Emile Smith Rowe, care are doar 17 ani. Atleti conducea datorită lui Luciano Vietto când mijlocașul ofensiv a trimis o bombă remarcabilă în vinclu. Ziua i-a aparținut însă lui Antonio Adan, portarul adus de la Betis, care a salvat trei lovituri de departajare și apoi s-a transformat în executantul decisiv pentru echipa sa.
Adan has just done this to win the game for Atletico Madrid. 😳 pic.twitter.com/RxRfFvo2y0
— Pro:Direct Keepers (@ProD_Keepers) July 26, 2018