Turneul preolimpic | Adrian Vasile a anunțat lotul României pentru turneul preolimpic din Muntenegru
Lead.ro 10 martie 2021Cu câteva zile înaintea ultimului stagiu de pregătire pentru turneul preolimpic din Muntenegru, selecționerul Adrian Vasile a anunțat lotul cu care echipa națională a României va încerca să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Naționala se va reuni la București, în perioada 14-18 martie. Turneul preolimpic începe pe 19 martie, cu meciul dintre Norvegia și Muntenegru (ora 20.30). România va juca întâi cu Norvegia, pe 20 martie, de la ora 20.30, și apoi cu Muntenegru, pe 21 martie, de la ora 17.00. Primele două clasate vor merge în Japonia.
Lotul României
Portărițe: Denisa Dedu, Daciana Hosu și Iulia Dumanska
Extreme stânga: Cristina Florica și Ana Maria Iuganu
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabi Perianu și Anca Polocoșer
Coordonatoare: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa și Laura Pristăviță
Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase și Raluca Băcăoanu
Interi dreapta: Laura Popa
Extreme dreapta: Laura Moisă și Sonia Seraficeanu
Adrian Vasile a vorbit și despre criteriile care au stat la baza alegerilor sale, dar și despre așteptările pe care le are de la echipa sa în următoarea perioadă:
Despre selecție:
Nu e ușor să faci lotul unei echipe naționale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România și, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competițiile europene. În plus, este virusul care pune probleme. Dar eu și staff-ul meu am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut.
Despre timpul scurt de pregătire:
Cred că mereu la echipele naționale cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient ca să faci toate lucrurile așa cum ți-ai dori. Pe de altă parte, nivelul de concentrare care se atinge într-un interval atât de scurt, când totul este foarte comprimat, și nivelul de adrenalină, fac să compensăm lipsa timpului. Foarte importantă a fost etapa de pregătire de la finalul lunii februarie, când am apucat să ne întâlnim, să ne simțim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privința jocului nostru. Consider că pentru acest turneu preolimpic acea perioada a fost foarte utilă.
Despre argumentele echipei naționale:
Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorința de victorie, responsabilitatea rezultatelor și a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere care sunt obișnuite cu competiția la nivel internațional și cu tot ce presupune stresul competiției la nivel înalt.
Despre motivație:
Atunci când joci în tricoul echipei naționale, deja vii cu un factor de extramotivare și cu un factor de sacrificiu pe care ești dispus să îl faci pentru echipa națională, pentru că știi că ai tot timpul responsabilitea unei țări întregi care este în spatele tău și care te susține. Într-adevăr, noi, ca antrenori, trebuie să avem niște unelte prin care le motivăm și le ținem concentrate și în priză, dar cred că, pentru un astfel de turneu și pentru a fi în echipa națională, există deja un pachet de dorințe și de motivare pe care fiecare jucătoare sunt convins că îl are.
Foto: Sorin Pana/Sport Pictures
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 1 lună