Victorie în ultimul meci oficial din 2021: CSM București își ia revanșa, câștigă cu Ferencvaros, adună două puncte importante în Liga Campionilor
Lead.ro 20 noiembrie 2021După două înfrângeri frustrante cu Brest și Ferencvaros, ambele meciuri pierdute la ultima aruncare, CSM București se adună la timp, câștigă returul de la București cu campioana Ungariei și încheie cu o victorie prețioasă prima jumătate a sezonului. Acest 27-21 o duce pe CSM la 8 puncte în clasamentul Grupei A, grupă condusă în continuare de Ferencvaros și Esjberg.
Aceasta a fost prima înfrângere a lui Ferencvaros în actuala ediție de Champions League. Și a patra victorie a lui CSM în primele opt meciuri.
Nu uita că primele două clasate se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 se califică pentru optimile de finală. Ultimele două clasate din cele două grupe sunt eliminate.
Meciul
Spre deosebire de întâlnirea lor de săptămâna trecută, CSM și Ferencvaros au început mai domol. Și cu mai multe ratări din poziții ușoare. Am văzut doar două goluri (1-1) în primele cinci minute, înainte ca Dindiligan, singura jucătoare de la CSM chemată de Adi Vasile la lotul național, să facă 2-1 din extrema stângă. Abia de aici s-au mai adunat cele două echipe, însă primele 10 minute au continuat să aparțină portărițelor – Davidsen pentu CSM, Janurik pentru Ferencvaros.
Până la jumătatea reprizei s-a mers cap la cap, cu un pas înainte pentru CSM, care a reușit prima desprindere după exact 15 minute, 8-6, înainte ca Gabor Elek să ceară primul lui time-out. Bolk și Marton – cele mai inspirate jucătoare din atacul advers – au egalat imediat pentru Ferencvaros, care nu s-a mai putut baza pe pătrunderile lui Grbic, la fel ca-n meciul tur. Asta și pentru că apărarea CSM-ului a fost mai mobilă și mai agresivă – mai ales în zona centrală.
În condițiile astea, CSM a reușit să rămână înainte și să se desprindă din nou, 11-9 și apoi 13-10, după două finalizări speciale reușite de Cristina Neagu și Carmen Martin. Și când Davidsen a început să citească aruncările extremei Marton, distanța a crescut la 16-10.
Au fost șase-șapte minute în care atacul lui Ferencvaros s-a blocat cu totul, un final de repriză în care CSM a părut hotărâtă să strice linia de clasament a echipei maghiare – neînvinsă în primele șapte meciuri ale grupei.
Cristina Neagu (5 goluri în prima repriză) și colegele ei au intrat la vestiare cu un 16-11 convingător, o primă repriză mult mai bună decât cea reușită în Ungaria, unde Ferencvaros marcase 20 de goluri în primele 30 de minute.
HALF-TIME: @CrisNeagu8 has scored 5⃣ goals for @csm_bucharest in the first half and the Romanian side hold a 16:11 advantage against @Fradi_HU.
Watch the second half on https://t.co/IXYHSdERe0 to find out if CSM Bucuresti can end FTC's unbeaten run in the #deloehfcl! pic.twitter.com/q4WdJ050HZ
— EHF Champions League (@ehfcl) November 20, 2021
Tot CSM a început mai bine și repriza a doua, cu Neagu, Martin și Omoregie la fel de active ca-n prima parte; golurile lor au dus scorul la 19-12 și 20-13, momente în care Ferencvaros – învinsă acum câteva zile și de Gyor – nu a părut să mai aibă energie pentru a reveni.
Unguroaicele au reușit să revină la 21-17, însă CSM a răspuns bine și, încă din minutul 45, Adi Vasile a putut să se liniștească pe margine: după două meciuri consecutive pierdute la ultima aruncare adversă, CSM București a reușit să închidă anul 2021 cu o victorie importantă pentru moralul unei echipe care a pierdut deja șapte meciuri oficiale în Europa și-n Liga Florilor.
În campionatul României, CSM are de recuperat 5 puncte față Rapid București.
*
Urmează acum pregătirile pentru Campionatul Mondial din Spania (2-19 decembrie).
Lotul național are o acțiune de pregătire centralizată la București, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie, și apoi va pleca spre Campionatul Mondial.
Uite cum arată lotul României:
Portărițe: Dumanska, Hosu și Ciucă
Extreme stânga: Dincă, Tănasie și Dindiligan
Interi stânga: Bazaliu, Tîrcă, Harabagiu și Polocoșer
Coordonatoare: Laslo, Rotaru, A. Popa și Zamfirescu
Pivoți: Pintea, Ostase și Subțirică
Interi dreapta: A. Ilie și Savu
Extreme dreapta: Moisă și Borș
Într-un format extins, cu 32 de echipe împărțite în opt grupe de câte patru, Mondialul din Spania va fi găzduit în patru localități: Castellón de la Plana (Castellón), Granollers, Lliria și Torrevieja.
România joacă în Grupa C (la Castellón), alături de Norvegia, Kazahztan și Iran.
Naționala antrenată de Adrian Vasile are toate șansele să se califice în grupele principale (Main Round), fază în care lucrurile se complică: Olanda și Suedia vor ajunge probabil în grupa României.
Așadar, pentru calificarea în sferturile de finală, o echipă a României fără Cristina Neagu va trebui să termine în primele două o grupă în care Norvegia, Olanda și Suedia – trei dintre cele mai în formă echipe europene – vor porni cu șanse mai bune.
Grupele Campionatului Mondial
🇪🇸 ¡Estas son las 𝟑𝟐 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐜𝐢𝐨𝐧𝐞𝐬 que disputarán el Mundial 2021!📝
🇬🇧 Groups complete! These 𝟑𝟐 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐓𝐞𝐚𝐦𝐬 will play the Women's WCh Spain'21!
📆 1-19 Diciembre/December
📌 @granollers @TorreviejaAyto @AjuntCastello @aytolliria#SheLovesHandball pic.twitter.com/miycRrvfJI— Women's Handball WCh Spain 2021 (@SheLOVsHandball) October 10, 2021
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures