Prima înfrângere a anului: CSM București pierde cu Ferencvaros, rămâne fără victorie în ultimele trei meciuri din Liga Campionilor

Lead.ro 9 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București pierde cu Ferencvaros (31-27), în primul meci din 2021, ajunge la trei înfrângeri în actuala ediție a Ligii Campionilor, dar rezistă (încă) pe locul doi în Grupa A: 11 puncte din nouă meciuri.

În primul meci al sezonului european, CSM câștigase destul de clar cu Ferencvaros (FTC), un 25-19 în care apărarea a arătat mult mai bine decât a arătat azi.

Cristina Neagu și Barbara Lazovic au fost cele mai bune marcatoare ale lui CSM București, cu 9, respectiv 7 goluri.

Echipa lui Adi Vasile mai are de jucat alte cinci meciuri în următoarele trei săptămâni: cu Vipers Kristiansand (pe 16 ianuarie), cu Rostov (23 ianuarie) și Bietigheim (30 ianuarie) în Liga Campionilor, dar și cu Baia Mare (13 ianuarie) și Bistrița (27 ianuarie) în Liga Florilor.

*

„Ianuarie este o lună foarte importantă, în care se pot decide anumite lucruri pentru perioada următoare. Începutul din Liga Campionilor vine atât de devreme, este complicat să prindă echipele în formă”, avertiza Adi Vasile zilele trecute. Acum, după înfrângerea de la Budapesta, lucrurile s-au complicat și mai mult pentru CSM, care își propusese să ocupe unul dintre primele două locuri în Grupa A, poziții care duc direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

CSM a ajuns la Budapesta, pentru meciul cu Ferencvaros, fără Gabi Perianu (o contractură la spate), Dragana Cvijic, Alexandrina Barbosa, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan (accidentate). În condițiile astea, primul meci al anului se anunța și mai complicat, mai ales că FTC n-a arătat deloc rău în primele ei șapte meciuri din actuala ediție a Ligii Campionilor. â

Cu șapte jucătoare pe care le-am văzut recent în echipa națională a Ungariei, echipa lui Gabor Elek are calitate pe fiecare post, iar lucrul ăsta s-a văzut și în startul de meci contra lui CSM.

FTC a început mai bine, cu câteva goluri ușoare de la distanță și din cele două extreme, și s-a distanțat la 7-3 după 10 minute, moment în care Adi Vasile și-a chemat jucătoarele la primul time-out. Le-a cerut o mai mare atenție la Bolk, pe care a vrut-o împinsă mai des spre Crina Pintea, iar mișcarea început să dea rezultate. Interul din Germania – care a jucat bine și contra României, la Europeanul din decembrie – nu a mai găsit culoarele de aruncare din debutul meciului, atacurile adversarelor au devenit ceva mai lungi, iar Denisa Dedu a început și ea să prindă primele mingi în poartă.

Pas cu pas, CSM și-a făcut loc în meci, și chiar dacă Gabor Elek a cerut și el time-out, la 11-10, cursa de urmărire a fost dusă până la capăt: 11-11, după ceva mai mult de 20 de minute.

De aici și până la pauză, CSM București a continuat să joace precis în apărare, a trecut înainte și a intrat la vestiare cu două goluri avantaj, 16-14. Și asta chiar dacă mai toate golurile au fost împărțite de doar patru jucătoare: Lazovic (cu cinci goluri) și Neagu (cu patru) de la nouă metri, Pintea (patru goluri) de pe pivot și Martin (două) din extrema stângă.

Neagu și Lazovic au rămas principalele amenințări de la distanță și în repriza a doua, până când FTC a trecut la apărarea avansată cu om la Neagu, o mișcare care a împins atacurile lui CSM mai des spre extremă, de unde Dembele a reușit și ea primele goluri.

FTC a răspuns cu repunerile ei rapide și cu câteva pătrunderi bune pe zonă centrală, iar meciul a continuat într-un ritm excelent, cu multe goluri și într-un echilibru greu de rupt: unguroaicele au egalat la 19, și de aici încolo nicio echipă n-a mai reușit să se desprindă, chiar dacă ambele au condus pe rând.

Asta până în ultimele cinci minute, la 26-26, când jucătoarele lui Ferencvaros, parcă ceva mai energice, au marcat cinci goluri consecutive și au rezolvat un meci în care CSM n-a arătat rău în atac, dar a primit prea multe goluri simple și a ratat câteva finalizări din poziții avantajoase.

S-a terminat 31-27, a treia înfrângere a lui CSM București în Liga Campionilor. CSM rămâne cu 11 puncte, însă acest loc doi, în spatele liderului Rostov, va fi greu de apărat: Ferencvaros a ajuns la 10 puncte, dar are un meci în mână, iar Metz și Vipers, care nu sunt nici ele departe, au de recuperat câteva jocuri restante.

 


**

SCM Râmnicu Vâlcea, cealaltă echipă românească din Liga Campionilor, va începe anul 2021 acasă cu Gyor, pe 10 ianuarie, cu două zile înaintea meciului de campionat cu Gloria Buzău.

SCM, care a pierdut primele cinci meciuri din actuala ediție a Ligii Campionilor, va mai juca în prima lună a lui 2021 la Podravka (pe 17 ianuarie) și acasă cu CSKA Moscova (24 ianuarie).

Echipa antrenată de Florentin Pera caută să câștige primele puncte într-o Grupă B în care, după cinci înfrângeri la rând, singura țintă realistă, dar și respectabilă – mai ales după problemele de sănătate ale echipei – rămâne clasarea pe locurile 5 sau 6, care duc și ele în optimile de finală. Până acum, SCM n-a jucat nici nu Podravka, nici cu Borussia Dortmund.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, Râmnicu Vâlcea trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai bine pentru eventualul duel din optimile competiției, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

 

Foto: © Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories