România – Anglia | Mirel Rădoi: „Sunt un român mândru, suntem foarte aproape de a merge la o Olimpiadă după mai bine de jumătate de secol”

Ciprian Rus 21 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ajuns la conferința de presă zdruncinat și el de un meci cu totul special, Mirel Rădoi a recunoscut că își găsește cu greu cuvintele. „Chiar mă gândesc cum de au reușit băieții să alerge atât de mult. Le mulțumesc suporterilor, fără ajutorul lor nu am fi reușit azi. Sunt un român mândru, suntem foarte aproape de a merge la o olimpiadă după mai bine de jumătate de secol. Azi e doar a doua pagină de istorie pe care o scriem, vom juca meci de meci cu aceeași intensitate. Sunt foarte mândru de ei, la 2-2 nici chiar eu nu mai credeam în victorie.

Azi, Coman mi-a dat o palmă. Fiecare jucător care intră trebuie să îmi demonstreze că merită să fie titular. Trebuie să ne scoatem pălăria în fața lui Coman, am obținut victoria de azi datorită lui. Coman a fost azi adevăratul Mbappe.”

Antrenorul Angliei, Aidy Boothroyd: „Am încheiat doi ani de muncă în cel mai dureros mod posibil. Vă imaginați că sunt foarte, foarte dezamăgit. Am avut momente de joc fantastic, am dominat în prima parte, am revenit de două ori după ce am fost conduși, am avut ocazii mari pe final. Din păcate, uneori numai o echipă câștigă. Când faci greșeli mari, ești pedepsit. Am făcut și în primul meci, am făcut și cu România. Sunt dezamăgit că nu am profitat de șansele noastre.”

Primele calcule

Pentru România urmează meciul cu Franța, pe 24 iunie, tot la Cesena (ora 22.00). Francezii au câștigat cu Croația (1-0) și au făcut și ei 6 puncte, așa că primele calcule pot fi deja încercate.

Așa cum știi, din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Iar miza este dublată de faptul că semifinalistele se vor califica și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În Grupa A, Polonia are și ea 6 puncte, Italia și Spania au câte 3, Belgia, fără puncte, e deja eliminată. Polonia va juca cu Spania în ultima etapă.

În Grupa B, Germania arată tare bine, cu două victorii la scor și un golaveraj de 9-2. Danemarca și Austria au câte 3 puncte, ambele pot face 6 dacă trec de Serbia, respectiv Germania.

Altfel spus, România are nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de calificarea în semifinale. În caz de egalitate, avem un golaveraj mai bun decât al Franței, ne-am califica de pe locul 1 și am juca în semifinale cu locul 1 din Grupa B.

În cazul în care România pierde cu Franța, există un singur caz realist în care putem rata calificarea în semifinale: Germania să piardă și ea cu Austria, fără ca Danemarca să bată Serbia, și astfel nemții să cadă pe locul 2 în grupa B (în caz de egalitate de puncte cu Austria, departajarea s-ar face mai întâi prin meciurile directe, apoi la golaveraj). În cazul acesta, pentru cel mai bun loc secund din cele trei grupe, Germania are deocamdată golaverajul superior: +7, față de +5, cât are România.

În Grupa A, e greu de crezut că echipa care va termina pe locul secund (probabil Italia va face și ea 6 puncte, căci joacă cu o Belgie demotivată) va aduna golaverajul necesar pentru calificarea în semifinale.

 

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories