Naționala, gata pentru duelurile cu Spania și Malta: CFR dă doi debutanți după meciurile bune din Europa, echipa U21 dă și ea doi debutanți după Euro 2019

Ciprian Rus 30 august 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Selecționerul Cosmin Contra a definitivat vineri lotul de 24 cu care va aborda următoarele meciuri din preliminariile Euro 2020, cu Spania și cu Malta. Patru nume noi – nu neapărat surprize – se află pe lista lui Contra, iar argumentele pentru care se află pe listă nu sunt nici ele niște surprize.

După un parcurs de vară mai mult decât meritoriu în Champions League și după calificarea în grupele Europa League, CFR Cluj dă trei jucători la lotul național, asta în absența lui George Țucudean, ale cărui probleme de sănătate sunt binecunoscute. Este vorba despre veteranul Ciprian Deac, unul dintre favoriții selecționerului, autorul unor meciuri foarte bune cu Celtic Glasgow, respectiv Mihai Bordeaianu și Adiță Păun. Propus de Dan Petrescu la Națională, Păun a fost răsplătit de Cosmin Contra cu o convocare după numerele foarte bune din startul de sezon, în care a fost implicat în 8 din cele 18 goluri ale liderului CFR Cluj (4 goluri, 3 pase de gol, un penalti scos).

Și jucătorii de la U21 au fost răsplătiți după Europeanul din Italia și San Marino. Șase dintre ei au fost chemați la lotul mare, noutățile fiind Ionuț Radu, titular în Seria A și în acest sezon, și Adrian Rus, subiectul unei dispute intense între Federația de Fotbal Maghiară și cea din România, tranșat cu ocazia acestei convocări.

Lista lui Contra

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 61/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 54/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 0/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 16/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 4/0) Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda, 28/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 33/12), George Pușcaș (Reading, 8/4), Florin Andone (Brighton, 21/1).

Când și unde jucăm

România – Spania, 5 septembrie, ora 21:45, Arena Națională (București);

România – Malta, 8 septembrie, ora 19:00, stadion „Ilie Oană” (Ploiești).

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories