CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea se pregătesc de două meciuri esențiale pentru ambițiile lor din Liga Campionilor
Lead.ro 15 ianuarie 2021Nu că celelalte meciuri din Liga Campionilor n-au fost foarte importante pentru CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, dar etapa care urmează pare să fie cu adevărat hotărâtoare pentru parcursul european al celor două echipe din România. În vreme ce SCM Râmnicu Vâlcea privește spre primul meci direct cu una dintre cele două adversare din lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, CSM București încearcă să-și protejeze poziția a doua într-o grupă tot mai complicată.
La fel cum este și programul celor două echipe românești.
În ce o privește, CSM București se pregătește acum de al treilea meci în șapte zile: după înfrângerea din deplasare cu Ferencvaros și victoria din campionat cu Baia Mare, echipa lui Adrian Vasile va juca sâmbătă (ora 17.00, în Sala Polivalentă) contra lui Vipers Kristiansand.
Echipa din Norvegia este pe locul cinci în grupă, cu trei puncte mai puțin decât CSM, dar și cu patru meciuri în minus.
„Înainte de fiecare meci, meseria mea este ca adversarul să nu mă surprindă cu nimic și să pot să transmit echipei această informație, astfel încât ea să și rămână în mintea jucătorului. Sunt puține secrete pe care o echipă poate să le mai aibă în fața alteia, mai ales că în ultimele sezoane ne-am întâlnit de câteva ori. În sport tot timpul va face diferența calitatea individuală a unui jucător sau calitatea unui grup de jucătoare. Dacă m-aș gândi că norvegienii s-ar putea să obosească doar pentru că au participat la un turneu final, înseamnă că nu știm ce înseamnă antrenamentul la ei și cât se pregătesc, ce sistem bine pus la punct au în acea țară. Va fi un meci foarte intens, la limită, sper să gestionăm mai bine faza de apărare și finalul de meci. Este mult echilibru în Liga Campionilor, fiecare echipă a demonstrat că poate bate pe oricine, este o grupă în care nimic nu este câștigat, nimic nu este pierdut, în orice loc al clasamentului ai fi. Este bine pentru noi că suntem în prima parte a clasamentului. Trebuie să consolidăm lucrurile la care am lucrat, astfel încât la momentul testului suprem să fim siguri pe o bază bună”, a spus Adi Vasile, noul selecționer al echipei naționale a României.
„Meciul cu Vipers va fi greu, ele au handbaliste de valoare, joacă în viteză mare, nu au avut multe meciuri în ultima perioadă; sper să pregătim meciul bine și să fim în forma cea mai bună. Trebuie să ne recuperăm rapid, nu este ușor, nu avem lot numeros, întâmpinăm probleme de sănătate, se adună oboseala și se va vedea la un moment dat”, crede portărița Denisa Dedu.
La întâlnirea din Norvegia, Vipers – cu Mork, Reistad, Arntzen sau Sulland în forma bună pe care urmau să o demonstreze și la EURO – a câștigat la cinci goluri, 30-25, un meci de la care Cristina Neagu a lipsit.
Înaintea acestei etape, CSM București ocupă locul doi în grupă, cu 11 puncte după nouă meciuri, în timp ce nordicele sunt pe cinci, cu 8 puncte din cinci meciuri jucate. Mai multe jocuri ale celor de la Vipers au fost amânate din cauza pandemiei de Coronavirus. Grupa este condusă de Rostov, cu 13 puncte din opt meciuri.
**
Cealaltă echipă românească din Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea privește și ea tot spre al treilea meci în doar șapte zile: după înfrângerea severă cu Gyor și victoria complicată din campionat cu Gloria Buzău, pentru SCM urmează acum un joc foarte important pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii: deplasarea cu Podravka de duminică (ora 17.00).
Echipa lui Florentin Pera nu traversează o perioadă grozavă, a pierdut primele șase meciuri din Grupa B și e obligată să adune puncte din meciurile cu Podravka și Borussia Dortmund.
Croatele, chiar dacă au pierdut contra Borussiei Dortmund, au și ele două puncte în clasamentul Grupei B, după victoria contra unei echipe din Buducnost care a trebuit să joace – din cauza rezultatelor pozitive la testele pentru Covid – cu mai multe junioare în teren.
În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, Râmnicu Vâlcea și CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai bine pentru eventualul duel din optimile competiției, în primăvară. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.
Asta dacă nu cumva Federația Europeană (EHF) va decide – din pricina calendarului competițional foarte aglomerat – să trimită în meciurile eliminatorii toate cele 16 echipe, așa cum se vorbește în ultima perioadă.
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 3 săptămâni