Un egal spectaculos: Rapid București și CSM București împart punctele în derbiul din deschiderea campionatului. Ne așteaptă un sezon pe cinste în Liga Florilor!
Lead.ro 28 august 2022La doar patru zile distanță de meciul din Supercupa României, câștigat (28-27) de CSM București, cele mai puternice echipe din România s-au întâlnit și-n debutul noului sezon de Liga Florilor, într-un meci dur și foarte tensionat. A fost 31-31, o remiză care ne-a confirmat că ambele echipe s-au întărit serios în vară. Și, dacă ne luăm după primele două ciocniri dintre Rapid și CSM, atunci putem fi optimiști nu doar că ne așteaptă un sezon intern echilibrat, dar mai ales că ambele echipe au ce le trebuie pentru un parcurs lung în Liga Campionilor.
Cristina Neagu, care recent a împlinit 34 de ani, a fost cea mai bună marcatoare a meciului, un joc în care s-au remarcat și extremele Dembele (pentru CSM) și Korsós (Rapid), ambele cu câte 5 goluri. Diana Ciucă (aproape 30% procentaj în poartă), Kanor, Fernandez, Gutiérrez sau Espínola au fost și ele foarte importante pentru jocul Rapidului, în vreme ce Zaadi, Crina Pintea, Omoregie sau Arntzen au contribuit din plin la remiza obținută de CSM pe final.
*
Într-o Sală Giulești care a primit un facelift în vara aceasta, meciul a început într-un ritm excelent, cu multe goluri iuți, dar cu CSM București ceva mai eficientă în atac. Jucătoarele antrenate de Adrian Vasile s-au desprins devreme la 5-2 și apoi la 8-5, însă Rapid, campioana de anul trecut, a revenit cu ușurință de fiecare dată.
Ajutate și de schimbările inspirate ale spaniolului Carlos Viver, rapidistele au încheiat prima repriză în avantaj, 18-15, și au continuat să fie mai prezente și-n debutul părții a doua, când s-au dus la 20-15, dând senzația că pot închide socotelile devreme.
N-a fost așa, pentru că CSM a știut să revină, la rându-i, când Grace Zaadi, Cristina Neagu sau Crina Pintea și-au arătat experiența. Începând cu miutul 40, apărarea lui CSM a ținut mai bine, iar scorul s-a strâns din nou la 23-22. Asta și pe fondul unui joc mai prăfuit, cu multe greșeli individuale de ambele părți, lucru explicabil în startul de sezon.
Însă de la 25-24 pentru Rapid, cu 14-15 minute înaintea finalului, reușitele au început să fie din nou mai numeroase decât erorile. S-au remarcat mai ales franțuzoaicele Kanor (pentru Rapid) și Zaadi (pentru CSM), care au adus un plus de creativitate (dar și combativitate) pentru echipele lor.
Într-un spectacol asigurat și de hărmălaia din tribune, Rapid a știut să-și protejeze avantajul până spre final, când Omoregie a marcat pentru 30-30. Iberica Espínola a dus Rapidul la 31-30, CSM a ratat următoare două atacuri, dar a egalat din nou dintr-un șapte metri pe care Diana Ciucă (foarte bună azi), a fost aproape să-l apere.
Tot Rapid a avut ultimul atac pentru a căuta victoria, însă portărița Davidsen, și ea inspirată astăzi, s-a asigurat că scorul final rămâne 31-31.
**
Pentru fanii celor două echipe, aceste debut abrupt de sezon vine cu vești încurajatoare: transferurile făcute în vară par inspirate, Rapid și CSM par pregătite de startul Ligii Campionilor. Primele meciuri din grupe vin pe 10 și 11 septembrie.
Rapid va deschide în deplasare cu Lokomotiva Zagreb, o adversară care, alături de Kastamonu, arată mai subțire pe hârtie. Sunt cele două adversare pe care campioana României știe că trebuie să le depășească într-o Grupă B din care mai fac parte Gyor, Metz, Esjberg, Buducnost și Storhamar.
CSM va juca acasă cu Krim Ljubliana, o echipă care s-a întărit și ea în vară. Din grupa lui CSM mai fac parte Vipers Kristiansand (câștigătoarea ultimelor două ediții), Odense, Ferencvaros, Brest, Bietigheim și Banik Most – probabil cea mai simplă adversară de aici.
Fotografie de Razvan Pasarica/SPORT PICTURES