Acum e acum: Dinamo încearcă marea surpriză cu PSG, în a doua etapă a Ligii Campionilor

Andrei Năstase 22 septembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Știam, încă de la tragerea la sorți a grupelor Champions League la handbal masculin, că Dinamo va avea câteva întâlniri pe cât de complicate, pe atât de ofertante. Știam și că echipa campioană a României s-a întârit serios, odată cu venirea lui Xavier Pascual și a celor 10 noi handbaliști. Ce nu știam – și încă nu știm precis – e cât de puternică este Dinamo în această nouă formulă. Iar ciocnirea de joi (ora 21.45) cu PSG ne va da câteva răspunsuri.

Chiar dacă antrenorul spaniol și trei dintre jucătorii lui – Javier Humet, Dan Racoțea și Mamdouh Shebib – au rămas la București, cu rezultate pozitive la testele Covid.

*

Așa cum știi, la primul meci de Liga Campionilor cu Xavi Pascual pe bancă, Dinamo a reușit și prima victorie impresionantă: 32-29 cu Kielce, una dintre favoritele Grupei B.

Imediat după jocul de săptămâna trecută, spuneam că victoria contra campioanei Poloniei îi poate da lui Dinamo curaj și încredere că este de aici, că se poate măsura – și încă de la egal la egal – cu adversare de calibrul ăsta. 

Iar Pascual și jucătorii lui vor avea nevoie de tot curajul lor. Pentru că îi așteaptă acum o sarcină și mai grea: deplasarea la Paris pentru meciul cu PSG, o echipă care – deși învinsă în prima etapă de Veszprem – țintește, la fel ca-n ultimii ani, calificarea în turneul Final 4. Pentru comparație, Dinamo a jucat sezonul trecut în grupele EHF European League, a doua competiție a Europei. Asta după ce cu un an în urmă impresionase în grupele secundare ale Ligii Campionilor, de unde s-a calificat până în optimile de finală (anulate din cauza restricțiilor legate de pandemia de Covid). 

Și totuși, cu Pascual pe bancă, cu cinci foști câștigători ai Ligii Campioniolor în vestiar și cu alți câțiva jucători foarte, foarte valoroși, Dinamo s-ar putea uita către PSG nu cu teamă, ci cu simț de anticipație: iată un examen valoros! Un meci care le poate arăta dinamoviștilor (și suporterilor lor) până unde pot spera. 

Mai ales că Dinamo, aflată la a șasea ei participare în cea mai importantă competiție europeană, și-a propus să se califice mai departe dintr-o grupă tare complicată: cu Vive Kielce, PSG, Barcelona, Porto, Flensburg, Veszprem și Motor Zaporojie.

Primele două clasate se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 se califică pentru optimile de finală. Ultimele două clasate din cele două grupe sunt eliminate.

În Grupa A, ceva mai simplă, joacă THW Kiel, Pick Szeged,Vardar Skopje, Aalborg, Meshkov Brest, Montpellier, PPD Zagreb și Elverum.

Context

Dinamo – care a primit o invitație de la Federație Europeană – a revenit în Liga Campionilor după un an de absență. Și cu serioase întăriri. 

Pe lângă antrenorul Xavier Pascual – venit la București după ce a câștigat tot ce se putea câștiga în cei 12 ani petrecuți pe banca Barcelonei – Dinamo a adus și 10 noi (și foarte valoroși) jucători. 

În condițiile astea, echipa antrenată de Pascual (selecționerul echipei masculine a României) e un soi de pachet-surpriză într-o ediție a Ligii Campionilor în care nimeni nu o poate subestima. De fapt, ăsta e și obiectivul acestor investiții: Dinamo să devină o prezență obișnuită în Liga Campionilor. Și chiar în fazele eliminatorii. 

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Top Stories