Adi Vasile, după înfrângerea cu Norvegia: „Nu sunt mulțumit că am pierdut, dar sunt multe plusuri. Vom lupta, vom fi mai bune data viitoare”

Andreea Giuclea 7 decembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

[Corespondență din Castello]

La câteva minute după înfrângerea grea cu Norvegia, un meci în care echipa națională a României a stat aproape de campioanele europene en-titre doar în primele 25 de minute, Adrian Vasile a fost invitat să tragă primele concluzii:

„Cred că scorul nu reflectă cu totul cum a fost meciul pe teren, cred că am putut să punem presiune asupra apărării Norvegiei. Din păcate, trebuie să fim mai bune în a capitaliza momentele când ajungem în avantaj și întâlnim un portar excepțional, cum știe toată lumea. Știm că într-un meci cu Norvegia trebuie să fii la nivel maxim timp de 60 de minute, așa că vom lupta, vom fi mai bune data viitoare”, a spus selecționerul României.

El a mai vorbit și despre diferența de scor:

„Poate să fie diferența asta atunci când nu faci echipa Norvegiei să se streseze, și spun asta prin valorificarea șanselor bune pe care le avem. Ne lovim de o echipă foarte puternică, cu un portar mare, cred că ajungem la situații foarte bune și aici este tare bine de văzut de ce jucăm corect, de ce ajungem în situații bune și de ce lucrurile pe care le discutăm ies foarte bine, evident e despre a închide ultima bulă, dar ăsta e un lucru pe care tot împreună îl facem, pentru că trebuie să fim conștienți de ce am jucat bine și ce ne-a lipsit. Trebuie să stresezi echipa Norvegiei și cred că o acuratețe un pic mai bună a noastră le-ar fi stresat un pic mai tare.”

Despre începutul bun al României, Adi Vasile a spus:

„Cred că am jucat corect azi, cred că ne-au ieșit lucrurile pe care ni le-am propus. N-am reușit să și capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut, dar sunt multe lucruri bune în jocul nostru. În apărare e evident că jucam împotriva unei echipe extrem de dominantă fizic, care pune foarte multă presiune pe tine, o jucătoare Oftedal pe la care în prima repriză au trecut toate mingile și a fost este decisivă, dar până la urmă așa se întâmplă cu cei mari. Cred că jucătoarele României au făcut foarte multe lucruri bune, dar când simți că diferența de pe tabelă se face un pic prea mare și când nu finalizăm, nu găsim bucuria aia finală a atacului, e greu să nu te influențeze. Dar cred că sunt multe lucruri bune de luat din meciul ăsta, de analizat; și de tehnică individuală, și de experiență, și de cum să gestionăm meciuri de genul ăsta – toate astea sunt multe plusuri. Evident, nu sunt mulțumit că am pierdut, dar sunt multe plusuri.”

Thorir Hergeirsson, antrenorul Norvegiei: 

„Avem un respect uriaș pentru handbalul românesc, au foarte multe jucătoare bune. Acum cred că au jucat mult mai mult ca o echipă, au jucătoare noi, sunt puternice atât în apărare, cât și în atac. Așa că am luat meciul foarte în serios și știam că trebuie să jucăm bine. Bineînțeles că avem cel mai bun portar și asta e foarte important într-un astfel de meci. Lunde a fost cea mai bună jucătoare a noastră, dar cred că apărarea noastră crește și devenim tot mai bune, ne pregătim de meciurile dificile din grupa principală.”

*

Naționala României merge în grupele principale (Main Round) ale Campionatului Mondial cu două puncte, cele câștigate în meciul cu Kazahstan, calificată și ea mai departe.

Norvegia intră cu 4, Suedia și Olanda, campioana mondială de acum doi ani, cu câte 3, iar Puerto Rico și Kazahstan fără puncte (și fără șanse). Primele două clasate din această grupă de șase echipe vor merge în sferturile de finală.

Adi Vasile și jucătoarele pe care le antrenează privesc acum spre alte două meciuri complicate – cu Olanda (9 decembrie, ora 16.30) și Suedia (13 decembrie, ora 18.00) -, și unul simplu – cu Puerto Rico (pe 11 decembrie, de la ora 16.30). 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories