Ambros Martin e un antrenor mulțumit: „Ne-am apărat formidabil, am crezut în noi, am niște jucătoare foarte talentate”

Lead.ro 3 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

La câteva secunde după ce România încheiase socotelile cu Germania – și o făcuse entuziasmant -, selecționerul Ambros Martin a fost poftit la microfonul TVR pentru a descrie ceea ce mulți vom considera o frumoasă demonstrație de forță a României. 

Încântat vizibil de lucrurile arătate și la nivel individual, de Eliza Buceschi, Denisa Dedu sau Cristina Neagu, dar mulțumit mai ales de efortul colectiv din apărare – marea lui „obsesie“, spaniolul ne-a spus că e foarte fericit de această victorie, dar ne-a îndemnat pe toți la calm. În definitiv, e abia al doilea meci, nimic important n-a fost câștigat.

„Sunt foarte mulțumit! Ne-am apărat formidabil, am crezut în noi și…am niște jucătoare foarte talentate. Am condus de la început, am condus tot meciul, dar cred că repriza a doua a fost mai bună“.

Atenționat că Neagu tocmai devenise cea mai bună marcatoare din istoria campionatelor europene (206 goluri), Martin a răspuns simplu – nu știa de record, dar știa că „avem cea mai bună jucătoare din lume.“

Întrebat imediat despre meciul următor, cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00), antrenorul României a spus că „le cunosc, ştiu că dacă pierd un meci nu simt presiune suplimentară, dar sunt și mai periculoase. Va fi un meci greu. Trebuie să ne gândim la noi, la jocul nostru, o să analizăm adversarul. Cel mai important lucru e să lucrăm bine în echipa noastră. Norvegia joacă tot timpul la nivel foarte înalt, va trebui să fim la nivelul lor.“

*

Pentru România urmează acum o zi de odihnă și apoi marele test cu Norvegia, miercuri, 5 decembrie (ora 22.00). 

Echipa națională conduce Grupa D, cu patru puncte din două meciuri, și privește acum spre o șansă mare: dacă bate și Norvegia, campioana en-titre și cea mai titrată echipă din istoria handbalului, atunci drumul către semifinale ar putea să se simplifice considerabil.

Nu uita că primele trei clasate vor marge mai departe în grupa principală de șase, unde vor ajunge și cele trei echipe calificate dintr-o Grupă C în care Olanda și Spania se întâlnesc ceva mai târziu în lupta pentru primul loc.

Foto: EHF EURO © Nebojsa Tejic / kolektiff

Happening now