Aur, argint și bronz pentru România la Europene de scrimă U23! O nouă generație calcă pe urmele Anei Brânză și ale lui Tibi Dolniceanu

Ciprian Rus 1 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Echipa de sabie a României a cucerit, sâmbătă, aurul la Europenele U23 de la Plovdiv! Codrin Cozmuleanu, George Dragomir și Paul Ursachi au avut un traseu greu, pe care l-au parcurs fără greșeală!

România a învins Ungaria cu 45-39, apoi a tras cu Italia în semifinale. „Tricolorii” au condus în permanență și, chiar dacă italienii s-au apropiat amenințător în ultimele două relee, românii s-au impus cu 45-44.

În finală, România a înfruntat Germania. Nemții au condus, iar tricolorii au reușit să treacă în avantaj abia după releul al șaptelea. Din acel moment, Ursachi, Cozmuleanu și Dragomir au luptat extraordinar, au reușit să păstreze avantajul, iar finalul a fost electrizant, cu o victorie la limită: România – Germania 45-44, iar „tricolorii” sunt campioni europeni pe echipe la sabie!

„Sunteți EROII zilei! Ei sunt EROII zilei! Maxime FELICITĂRI și antrenorii lor: Ioan Pop, Cosmin Hăncianu, Rareș Dumitrescu, Ciprian Gălățanu! Sunteți mega meseriași! Bravoooo”, le-a transmis, pe Facebook, marea campioană Ana Maria Brânză.

Aurul, prefațat de două medalii

Aurul echipei de sabie a încununat un European foarte bun al tinerilor noștri. Înainte de succesul băieților, Alexandra Predescu a luat argintul în proba de spadă, după ce a trecut în semifinale de rusoaica Irina Okhotnikova (15-14) și a intrat în finală, unde a pierdut întâlnirea cu italianca Roberta Marzani (6-15).

Component al echipei de sabie, George Dragomir se întoarce acasă cu două medalii, după ce câștigase și bronzul la individual. George a avut un traseu extraordinar: șase victorii din șase în grupă, succes facil în 16-imi cu polonezul Piotr Szczepanik (15-6) și victorie în „optimi” la colegul Paul Ursachi (15-9).

În sferturi, triumful cu 15-13 din fața germanului Lorenz Kempf i-a asigurat băiatului nostru o medalia de bronz, George fiind învins în semifinale de italianul Leonardo Dreossi (12-15).

Foto: FR Scrimă

Top Stories