Aur pentru tirul românesc: Laura Coman e noua campioană europeană la 10 metri pușcă aer comprimat!

Ciprian Rus 24 martie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

La șapte ani de la succesul impresionant al lui Alin Moldoveanu la Jocurile Olimpice, în proba de 10 metri pușcă aer comprimat, România reușește o nouă performanță remarcabilă într-un sport foarte capricios precum tirul, în care diferențele dintre competitori și marjele de ratare sunt atât de mici încât niciodată nu poți fi sigur dacă ești sau nu favorit la o medalie.

Cu toate acestea, „samuraiul” Laura Coman, sportivă legitimată la CS Dinamo, anunțase încă de săptămâna trecută că are ambiția de a „împușca” aurul la Europenele de tir de la Osijek, Croația, care s-au desfășurat zilele trecute. 

„Mă simt în formă, antrenamentele au decurs foarte bine. Spre deosebire de anul trecut, când poate nu speram la o medalie de aur la Europene, anul acesta plec cu gândul acesta în Croaţia. Mă voi mulţumi însă cu o medalie de orice culoare. Este un am preolimpic cu multe competiţii şi obiectivul este să obţinem calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo încă din 2019”, a declarat la plecarea spre Croația sportiva antrenată de Olimpiu Marin.

Aur ochit, aur lovit! Laura Coman a reușit să câștige locul 1 la 10 metri pușcă aer comprimat, exact proba la care idolul său, Alin Moldoveanu, se încoronase la Olimpiadă. Sportiva noastră le-a devansat la Osijek pe Nina Christen din Elveția și pe Franziska Peer din Austria.

Acum un an, în martie 2018, Laura Coman câștiga etapa de Cupă Mondială de la Guadalajara, din Mexic, stabilind un nou record european: 251,5 puncte. Tot anul trecut, Laura câștiga titlul pe echipe la Campionatul European de la Gyor, alături de Roxana Tudose și Eliza Molnar.

Prin medalia Laurei Coman, tirul românesc – primul sport care a organizat o competiție adevărată în țara noastră – continuă o serie impresionantă de performanțe, începută cu aurul olimpic al lui Iosif Sârbu din 1952.

Abonează-te la newsletter
Happening now