Avem două echipe în Main Round, putem avea tot două și în sferturile de finală ale Ligii Campionilor? 

Lead.ro 18 noiembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu prima fază a Ligii Campionilor încheiată, atenția noastră se va muta spre Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie). Până acolo, rămânem cu satisfacția că România trimite, la fel cu Ungaria și Franța, două echipe în grupele principale ale Ligii. Dar CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea vor avea mult de lucru pentru a se califica mai departe în sferturile de finală.

Intrată cu doar 3 puncte (locul 5) în Grupa 1, CSM va avea de jucat în primăvară (tur-retur) cu Ferencvaros, Kristiansand și Metz. Sunt meciuri complicate, mai ales că doar unguroaicele pornesc cu mai puține puncte în Main Round:

Metz va începe grupa cu 6 puncte, Rostov și Kristiansand cu câte 5, Esjberg cu 4, CSM cu 3, Ferencvaros cu unul singur.

Așa cum știi, primele patru clasate vor merge în sferturile de finală, așa că pentru CSM București urmează șase meciuri cu mare încărcătură, chiar dacă toate cele trei adversare sunt foarte bine cunoascute: anul trecut, CSM a jucat în grupe și cu Ferencvaros (două victorii), și cu Kristiansand (o victorie și o înfrângere), înainte să piardă în sferturi cu Metz.

CSM va deschide în deplasare cu Ferencvaros, undeva între 24 și 26 ianuarie.

Dincolo, în Grupa 2, chiar dacă începe fără puncte, SCM Râmnicu Vâlcea are un program mai simplu. Măcar pe hârtie, campioana României pornește cu șanse bune în meciurile cu Krim și Savehof. Că a treia adversară este Gyor, asta s-ar putea să conteze mai puțin. Cum Gyor și Brest sunt mari favorite la primele două locuri, pentru celelalte două poziții lupta se va decide probabil în meciurile directe, unde două puncte pot fi recuperate rapid, mai ales că Vâlcea va juca primul meci acasă cu Krim, între 24 și 26 ianuarie.

În Grupa 2, Gyor și Brest încep cu maximum de puncte, 8, Buducnost are 4 (câștigate toate cu Vâlcea), Krim și Savehof au câte două, iar Vâlcea începe de la zero.

În sferturile de finală, locul 1 din Grupa 1 joacă cu locul 4 din Grupa 2, locurile 2 vor juca cu locurile 3.

 

Foto: Sabin Malisevschi/ Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories