„Avem nevoie de această victorie.” CSM București se pregătește de meciul cu Team Esbjerg

Lead.ro 5 februarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București revine sâmbătă în Liga Campionilor, după două meciuri la rând anulate din cauza cazurilor de Coronavirus din cadrul loturilor adversarelor.

Echipa antrenată de Adi Vasile întâlnește mâine, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă, pe Esbjerg. Echipa daneză vine la București cu ambiții mari și dorință de revanșă, după ce în meciul tur CSM s-a impus cu un gol marcat de Cristina Neagu în ultimele secunde ale jocului.

„Este un meci foarte important, suntem dornice să jucăm și să învingem. Avem la echipă o atmosferă foarte frumoasă, suntem bine pregătite din punct de vedere tactic. Ne este un pic greu pentru că avem câteva jucătoare accidentate. Noi vom lupta din primul minut până în ultimul și sper ca la final noi să câștigăm, nu contează scorul, doar să câștigăm! Sper că vom avea un meci mai ușor decât cel din Danemarca”, a spus Andrea Klikovac înaintea meciului.

„Ne-a lipit Liga Campionilor în ultimele două săptămâni, Team Esbjerg are multă calitate, joacă foarte bine și disciplinat. Orice antrenor și-ar dori să câștige de la zece goluri din prima repriză, clar nu e cel mai sănătos lucru să ajungi să câștigi un meci în ultimele secunde, așa cum am făcut noi în Danemarca, dar tot ce contează până la urmă este să învingi, indiferent cum o faci. Esbjerg nu a avut un început bun de sezon în Ligă, le respectăm, le cunoaștem valoarea. Sunt convins că vom fi aproape de potențialul maxim la acest joc pentru că doar așa îl putem câștiga. Avem nevoie de această victorie, e mereu important să câștigi în Liga Campionilor. Fiecare punct câștigat e important, e o grupă echilibrată, cu multă valoare și cu multe răsturnări de situație”, a spus și Adi Vasile, antrenor la CSM București.

Echipa sa nu a scăpat de problemele medicale. A revenit Bianca Bazaliu, dar sunt în continuare accidentate Omoregie, Perianu, Barbosa, Cvijic, Vâlcan.

„Am avut o singură dată, la primul meci din Liga Campionilor, acasă cu Metz, întreg lotul valid. În astfel de situații sunt oportunități de a inventa ceva, de a responsabiliza anumite jucătoare, așa că mă gândesc la astfel de lucruri, pe care le pot influența, nu pot schimba trecutul, pot influența prezentul și viitorul. Sunt fete care vor reveni în curând, Elizabeth Omoregie și Gabriela Perianu. Ele vin după o perioadă de recuperare și vom vedea exact când ne vom putea baza pe ele la intensitate maximă. Bianca Bazaliu a a revenit și ea, nu știu când vom avea lotul complet”, spune Adi Vasile.

Înaintea partidei de sâmbătă, CSM București este pe locul 5 în Grupa A, cu 11 puncte după 10 meciuri, în timp ce danezele sunt pe 6, cu 8 puncte după 11 meciuri.


În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea are 4 puncte din nouă meciuri, e la egalitate cu Borussia Dortmund, care a trecut de Podravka, cealaltă adversară directă a lui Râmnicu Vâlcea într-o luptă care nu prea mai este pentru calificarea în optimile de finală, ci pentru o clasare cât mai bună. Din punctul ăsta de vedere, SCM are toate șansele să termine grupa pe locul 6, un loc care ar conduce-o spre adversare ca Ferencvaros, Vipers sau chiar CSM București.

Pentru Vâlcea deplasarea la Odense de duminică, 7 februarie.

Foto: CSM București

Top Stories